Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ας μάθουμε τι σημαίνει Δεξιά


Στην προχθεσινή πορεία, η ΕΛΑΣ συνέλαβε 23 άτομα, στα οποία ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, οι 2 με γάζες στα χέρια, οι 10 ανήλικοι, και η ΕΛΑΣ επέλεξε να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία ταυτότητας 9 εξ αυτών. 
Γιατί; 
Κυρίως.

 Δευτερευόντως, σε τι αποσκοπεί;
 Στην δημόσια διαπόμπευσή τους ως ταραχοποιά στοιχεία;
 Γιατί αυτούς τους 9 και όχι όλους; 
Τι λόγο έχει τους συγκεκριμένους να τους υποπτεύεται και τους άλλους όχι; 
Πώς γίνεται το τεκμήριο της αθωότητας να ισχύει μόνο για τους πολιτικούς όταν το όνομά τους εμφανίζεται ξαφνικά σε λίστες, αλλά ποτέ για κάποιον άλλον;

Πριν μια βδομάδα, ο “Γέρων Παστίτσιος”, ένας άνθρωπος που βρήκε τρόπο να ξεσκεπάσει τους τσαρλατάνους που θησαυρίζουν στο όνομα του γέροντα Παΐσιου και των υποτιθέμενων προφητειών του, συνελήφθη, μετά από καταγγελία της Χρυσής Αυγής, με τις κατηγορίες της βλασφημίας και της εξύβρισης. 
Τελικά, η κατηγορία της βλασφημίας κατέπεσε, αλλά έμεινε της εξύβριση. 
Σε ποιους όμως;
 Σε αυτούς που αναπαρήγαγαν μια ψευδή ιστορία που κατασκευάστηκε μόνο και μόνο για να ξεμπροστιάσει τα χριστιανικά και τα εθνικιστικά μπλογκς που δεν έχασαν χρόνο να μιλήσουν για άλλο ένα θαύμα του Παΐσιου. 
Όλοι σχολιάσαμε με νευρικό γέλιο την υπόθεση, αναρωτώμενοι πώς γίνεται να συμβαίνουν αυτά σε μια ευρωπαϊκή χώρα, η οποία έγινε γι’ άλλη μια φορά 
περίγελος των διεθνών ΜΜΕ.
Όπως έκανε προεκλογικά και με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και τα στοιχείων των ιερόδουλων, που τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν όλες οροθετικές, η ΕΛΑΣ παίζει ξανά ένα περίεργο παιχνίδι στοχοποιώντας ανθρώπους –και μάλιστα, ανήλικους- ως ενόχους, ενώ προφανώς καμία διάθεση δεν έχει να αποκαταστήσει την τιμή τους αν και όταν αθωωθούν. Πόσω μάλλον να τους αποζημιώσει.
Επικεφαλής μιας κυβέρνησης που δεν αισχύνεται να χτυπάει ΑμΕΑο Σαμαράς βάλθηκε να θυμίσει στους παλιούς και να μάθει στους νέους τι σημαίνει Δεξιά, αποφασίζοντας να επαναφέρει πρακτικές του παρελθόντος στην κοινωνία. 
Τι καλύτερο από το να φορέσει σε όλους τους πολίτες από μια κουκούλα και να τους ζητήσει να δείξουν με το δάχτυλο αυτά τα παιδιά που διαπομπεύονται χωρίς καν να έχουν δικαστεί ακόμα;  Τι άλλο να περιμένουμε;
 Την επαναφορά του νόμου 4000; 
Επιμύθιο: αυτός ο δρόμος που διαλέγει η κυβέρνηση δεν βγάζει πουθενά αλλού από ένα μέρος σαν την Άγρια Δύση, με τους τοίχους γεμάτους φωτογραφίες WANTED, όπου ο καθένας μπορεί να πυροβολήσει τον οποιοδήποτε μέσα σε ένα μαγαζί και να συνεχιστεί το πόκερ στα τραπέζια, και το Σερίφη μοναδικό κουμανταδόρο της πόλης. 
Ας καθίσουμε να τους κοιτάμε λοιπόν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου