Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Η παρουσία της...Συναγωνίστριας Ελένη Ζαρούλια στο Συμβούλιο της Ευρώπης


«Μετείχα στις εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Δευτέρα 1.10.12 έως και την Πέμπτη 4.10.12 το πρωί, ως αναπληρωματικό μέλος, το οποίο σημαίνει ότι δεν είχα καμμία απολύτως δυνατότητα ψηφίσματος ή άλλης παρεμβάσεως στις ολομέλειες. 
Ως εκ τούτου δεν υπέγραψα την οποιαδήποτε διακήρυξη κατά του ρατσισμού! 
Παρευρέθηκα ως τακτικό μέλος σε μία από τις επιτροπές, την επιτροπή Ισότητας και μη διακρίσεων, η οποία αφορούσε τα δύο φύλα κυρίως στις ισλαμικές χώρες.
Βέβαια, αυτό ακούγεται οξύμωρο, πράγμα το οποίο και κατέδειξε ο Άγγλος εκπρόσωπος ο κ. David Davies θέτοντας την ερώτηση πώς μπορεί μία μουσουλμάνα να είναι και φεμινίστρια! 

Στην επιτροπή αυτή τέθηκαν και άλλα ζητήματα όπως αυτή που έθεσε ο Μολδαβός εκπρόσωπος κ. Valeriu Ghiletchi, ο οποίος έθεσε το θέμα των βανδαλισμών των Χριστιανικών Εκκλησιών με μία αναφορά, την οποία μας είχε μοιράσει και επειδή το θέμα αυτό δεν είχε κριθεί σημαντικό το είχαν μόνον σαν μια απλή αναφορά, 
ενώ ο κ. Ghiletchi εξέφρασε την επιθυμία να τεθεί υπό κανονική συζήτηση.


Το θέμα του ετέθη σε ψηφοφορία (γιατί μία εκπρόσωπος από Ιταλία και μία άλλη από Αγγλία και φυσικά η εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ είχαν αντίρρηση) και ευτυχώς 11 έναντι 9 κέρδισε το αίτημά του, στο οποίο και εγώ πήρα τον λόγο και είπα ότι το υποστηρίζω εν αντιθέσει με την κ. Γιαννακάκη της ΔΗ.ΜΑΡ, η οποία φυσικά το καταψήφισε!



Ένα άλλο θέμα το οποίο συζητήθηκε στην επιτροπή αυτή ήταν το θέμα "ρατσιστική αστυνομία", το οποίο ετέθη και αναφερόταν στο σώμα της αστυνομίας στην Ευρώπη.

Μας μοίρασαν διάφορα φυλλάδια με σχετικές εκθέσεις, όμως όταν τον λόγο πήραν οι αρμόδιοι ομιλητές από Αγγλία και Γαλλία, μάλιστα η εκπρόσωπος της Αγγλίας κα. Deborah Glass Deputy Chair of the Independent Police Complaints Commision, U.K., τόνισε ότι η ειδική υπηρεσία που έχει συσταθεί για καταγγελίες ρατσιστικών συμπεριφορών και ενώ περίμεναν χιλιάδες μόνο 36 υποθέσεις τους είχαν αναφερθεί, εκ των οποίων μόνον οι 4 ήταν σοβαρές.

Εκτός των άλλων ανέφεραν ότι κάλλιστα θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει ρατσισμός έναντι της αστυνομίας και ότι δεν είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα καθότι ο ρατσισμός υπάρχει στην ζωή μας σε όλους τους τομείς και από μεμονωμένα άτομα και όχι από ολόκληρες υπηρεσίες και τόνισαν ότι στην Γαλλία το 10% που υπηρετούν το σώμα είναι "ξένοι",
άρα δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί κάτι τέτοιο.
Μόνο μία ήταν καταπέλτης και ζητούσε με πάθος να καταδικασθεί η αστυνομία ολόκληρη σαν σώμα και σε αυτό το σημείο η εκλεγμένη του Γαλλικού κοινοβουλίου βουλευτής κα. Zimmerman εξεμάνη και της υπενθύμισε ότι η Γαλλία έχει νόμους,
οι οποίοι λειτουργούν και τόνισε ότι δεν χρειάζονται άλλους! 

Κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων πέρασε και ένα φύλλο χαρτί, το οποίο αφορούσε έναν νόμο στην Ουκρανία εναντίον των ομοφυλοφίλων και επειδή εκεί πριν περάσει ένα νομοσχέδιο γίνεται και δεύτερη συζήτηση, το έντυπο αυτό μας καλούσε να το υπογράψουμε ούτως ώστε να μη περάσει ο νόμος αυτός. Φυσικά εγώ και δεν το υπέγραψα και φυσικά δεν είναι ανάγκη να σας πω ότι η κα. Γιαννακάκη της ΔΗΜ.ΑΡ το υπέγραψε!

Εν κατακλείδι, πήγα εκεί σαν παρατηρητής να ακούσω και να δω πως σκέφτονται οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Αυτό που αποκόμισα είναι ότι έχουν αυτιά να μας ακούσουν, αλλά δυστυχώς η Ελλάδα είναι ανύπαρκτη. Υπήρχαν δηλαδή εκπρόσωποι, οι οποίοι μας υπερασπίστηκαν, αλλά πού να βρουν και αυτοί ανταπόκριση, την στιγμή που την Πατρίδα μας εξουσιάζουν δοτοί υπάλληλοι πέραν του Ατλαντικού...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου