Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Τον Γιάννη Κουτσάκη δεν τον δολοφόνησε η 17Ν-ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ







Με αφορμή την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού κατά την διάρκεια της άδειάς του από τη φυλακή, δίνουν και παίρνουν τα αφιερώματα στην δράση της 17Ν. 

Αν πιστέψουμε τους δημοσιογράφους των καθεστωτικών ΜΜΕ, οι μόνες δολοφονίες που έγιναν στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες ήταν από τα μέλη της 17Ν. 

Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. 
 Ο Γιάννης Κουτσάκης ήταν κοινοτάρχης του ΠΑΣΟΚ στα Πηγαϊδάκια Ηρακλείου της Κρήτης.
Ο Γιάννης Κουτσάκης δολοφονήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας του 1986 από αγνώστους.  
Της δολοφονίας του Γιάννη Κουτσάκη είχε προηγηθεί μια απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, ενώ είχε ξυλοκοπηθεί από μπράβους της εταιρείας ΣΕΚΑ της οικογένειας Βαρδινογιάννη επειδή αποτελούσε εμπόδιο στα επιχειρηματικά σχέδια των Βαρδινογιάννηδων. 

 Οι δολοφόνοι του Γιάννη Κουτσάκη παραμένουν ασύλληπτοι.
Άκουσα χτες τον Νίκο Χατζηνικολάου στο δελτίο του Star να λέει με πολύ δασκαλίστικο ύφος πως ελπίζει και εύχεται να υπάρχει ένας εισαγγελέας που να άκουσε την δήλωση του κ. Ραγκούση (δικηγόρος του Χριστόδουλου Ξηρού) και δεν θα ασχοληθεί μόνο με τον Ξηρό αλλά και θα ασχοληθεί με τον κ. Ραγκούση και με αυτά που λέει 

(σ.σ. Ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για «πολιτική απόδραση» που είναι συνεπής με την πολιτική δράση και τις απόψεις του Χριστόδουλου Ξηρού). 

 Περίεργο, ο Νίκος Χατζηνικολάου, τα τελευταία 20 χρόνια που η Ελλάδα σάπιζε και βάδιζε στην χρεοκοπία, όχι μόνο δεν ζήτησε ποτέ την παρέμβαση κάποιου εισαγγελέα αλλά εκθείαζε τις κυβερνήσεις που έκαναν πολύ ωραίες δουλειές με τα εκάστοτε αφεντικά του. 

Ή σώπαινε
. 
Πάντως, παρέμβαση εισαγγελέα δεν ζητούσε. 

 Η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι ίση απέναντι όλους.
Διαφορετικά, δεν υπάρχει Δικαιοσύνη.
Αν δεν μπορείς να πεις αυτό, καλύτερα μη λες τίποτα για την Δικαιοσύνη.
Δεν υπάρχει άλλη Δικαιοσύνη για το αφεντικό σου και άλλη Δικαιοσύνη για τους υπόλοιπους.

 Για να βοηθήσω τους καλούς τηλεδημοσιογράφους που κάνουν αφιερώματα στην δράση της 17Ν, ένα απόσπασμα από τον διάλογο ανάμεσα στον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Βαρδή Βαρδινογιάννη από την δίκη της 17Ν• είμαι βέβαιος πως θα τον συμπεριλάβουν στα αφιερώματά τους:

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η Πολιτική Αγωγή.
 Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: Τρεις ερωτήσεις θα κάνω μόνο: Κύριε Βαρδινογιάννη, αμέσως μετά την επίθεση είχατε δηλώσει ότι «σούταρε πέναλτι ο Σαραβάκος και βρήκε το δοκάρι».

 Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: Αυτό το είπα σ’ ένα φίλο μου, πού το ξέρετε εσείς;
 Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: Το έγραψαν οι εφημερίδες. Με αυτή την έκφραση, δείχνατε καθαρά ότι αποδέχεστε τους κανόνες του παιχνιδιού και του πέναλτι, την οποία οι δημοσιογράφοι τη χαρακτηρίζουν την εσχάτη των ποινών μάλιστα. Δε νομίζω ότι είναι κάτι πιο φυσικό και το παραδέχεστε κι εσείς μ’ αυτή τη δήλωση, εσείς που είστε ένας από τους επιφανέστερους κεφαλαιοκράτες, ένας από τους επιφανέστερους καπιταλιστές της Ελλάδας…

 Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: (Μιλάει μακριά από το μικρόφωνο)
 Ι. ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ: (Μιλάει μακριά από το μικρόφωνο)
 Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: (Μιλάει μακριά από το μικρόφωνο)
 Ι. ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ: Σας παρακαλώ κύριε, θα μου μιλάτε στον πληθυντικό όταν σας μιλάω. Δε θα μιλήσουμε αυτή τη γλώσσα που ξέρετε. Αν αυτή τη γλώσσα ξέρετε, εγώ δεν την ξέρω.

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ακούστε, αυτά, «αυτή τη γλώσσα που ξέρετε» κτλ. … σας παρακαλώ.
 Ι. ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ: «Σιγά τα λάχανα» σε υπερασπιστή κ. Πρόεδρε; Αν είναι δυνατόν!
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Κουφοντίνα κάνετε την ερώτησή σας;
 Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: Θα κάνω την ερώτηση. Απλώς εξερράγη η κα συνήγορος, γιατί δεν το ακούσατε εσείς, είπε «σιγά το μούτρο» για την κα Κούρτοβικ. Δείχνει πώς σέβεται τους θεσμούς ο κύριος αυτός. Τι λάχανα, τι μπρόκολα, τι μούτρο, για σας, για το λόγο σας είναι το ίδιο… Αυτό που θα ρωτήσω είναι: Με αυτή τη δήλωση αποδέχεται ως φυσικό αυτός ο οποίος αποτελεί έναν από τους επιφανέστερους κεφαλαιοκράτες της χώρας, να γίνει στόχος μιας αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Οργάνωσης. Αυτό δείχνει αυτή του η δήλωση.

 Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, εγώ είπα ένα καλαμπούρι για να δώσω έναν καλαμπουρίστικο τόνο στην επίθεση που μου έγινε και το είπα τηλεφωνικά σ’ ένα φίλο μου, στον Αντώνη Λιβάνη, να πω και σε ποιον το είπα. Και δε δείχνει τίποτα. Ούτε παραδέχομαι ποτέ ότι αυτοί οι κύριοι που δικάζονται τώρα εδώ πέρα είχαν δικαίωμα να αντλήσουν από τους εαυτούς τους να κάνουν αυτά τα οποία έκαναν, τους θανάτους που έκαναν. Εγώ τη γλίτωσα, αλλά δεν τη γλίτωσαν οι άλλοι, ούτε ο Μπακογιάννης ούτε οι άλλοι τη γλίτωσαν. Άλλη ερώτηση έχετε;
 Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: Άλλες δύο έχω. Δηλώσατε και εδώ, δηλώσατε και στην πρώτη δίκη, ότι «εγώ δύο χρόνια την ερεύνησα την υπόθεση με δικά μου μέσα. Έφερα ξένους εδώ αλλά δεν είχα κανένα αποτέλεσμα. Έψαχνα να τους βρω, δεν τους βρήκα. Ήμουν άτυχος εγώ για να τους βρω και τυχεροί αυτοί που δεν τους βρήκα». Θα ήθελα να μου πείτε πρώτα πρώτα, τι είναι αυτοί οι ξένοι ειδικοί που φέρατε. Ανήκαν σε κανένα ευαγές ίδρυμα, σε κανένα συνδικάτο; Τι ήταν αυτοί οι ειδικοί τέλος πάντων;
 Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: Δεν απαντώ σε τέτοιες ερωτήσεις εγώ.
 Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: Μάλιστα. Λέτε μετά ότι «ήταν τυχεροί που δεν τους βρήκα». Τι τύχη θα είχαν δηλαδή αυτοί; Μήπως θα είχαν την τύχη του νεαρού σοσιαλιστή Κοινοτάρχη Γιάννη Κουτσάκη που δολοφονήθηκε γκαγκστερικά; Αυτή την τύχη θα είχαμε;
 Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: Δεν ξέρω τι σχέση έχει το ένα με το άλλο.
 Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: Θα τα καταθέσουμε αυτά.
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ μην απαντάτε. Άλλη ερώτηση. Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: Γνωρίζετε το Γιώργο Λευκαδίτη και το Νίκο Σταματιάδη;
 Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: Δε θυμάμαι.
 Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: Δε μπορεί να μη τους θυμάστε. Ήταν δύο από τους εργάτες, ο ένας μάλιστα πατέρας δύο ανήλικων παιδιών που δολοφονήθηκαν στο γκαζάδικό σας, επειδή για να κερδίσετε λεφτά δεν είχατε κάνει τον καθαρισμό του χώρου. Και δολοφονήσατε δυο εργάτες, μαυροφορεθήκανε δυο οικογένειες στο βωμό των κερδών σας.
 Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, πώς του δίνετε το δικαίωμα να μιλάει έτσι; Πώς του επιτρέπετε αυτού του αλήτη να μιλάει έτσι;
 Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: Δε δολοφονήθηκαν; Δεν είναι γεγονός ότι δολοφονήθηκαν δυο εργάτες για να κερδίσει μερικές ψωροδεκάρες ο κ. Βαρδινογιάννης;
 Α. ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ: Εσείς δολοφονούσατε, οι άλλοι δε δολοφονούσαν. Εσείς είστε οι δολοφόνοι, κανένας άλλος! Κι όχι η Αριστερά την οποία επικαλείστε! Η Αριστερά δε δολοφονούσε έτσι!
 Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, 4 μήνες φάγανε για το ΣΑΜΙΝΑ, 82 πνίξανε! Αυτή είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής!
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Διακόπτουμε για λίγη ώρα. (Αλήθεια, το κύριο άρθρο του τελευταίου τεύχους του Unfollow το διάβασε κάνας τηλεδημοσιογράφος; Κάνας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έστω; Όχι, ε; Καλά, το είχα φανταστεί.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου