Κυριακή 13 Απριλίου 2014

9 λόγοι που θα ψηφίσω τον Άρη Σπηλιωτόπουλο-Του Ρένου Χαραλαμπίδη





















Γιατί έχει κότσια. Ο Άρης κατέβηκε σε μία μάχη που κανένας άλλος δεν δεχόταν να δώσει, με το κόμμα του διασπασμένο και –ας μην κρυβόμαστε– με τα αρχικά προγνωστικά εναντίον του. Και παρόλα αυτά είχε τη γενναιότητα να παραιτηθεί από βουλευτής. Αν μη τι άλλο δείχνει ότι είναι πολιτικός με τσαγανό -και μόνο ένας τέτοιος Δήμαρχος μπορεί να αλλάξει την Αθήνα.
Γιατί μπορεί να είναι πολιτικός, αλλά δεν μου φαίνεται για πολιτικάντης. Το εύκολο είναι να κράζουμε όλους τους πολιτικούς. Αλλά εδώ μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν έμπαινε εύκολα σε καλούπια. Έχω μιλήσει μαζί του και μόνο ξύλινος δεν είναι. Και στο κάτω-κάτω με τον Άρη ξέρω με τι έχω να κάνω, το προτιμώ από κάποιον που έχει την ταμπέλα του «ανεξάρτητου» ενώ τον έκανε Δήμαρχο το ΠΑΣΟΚ και πανηγύρισε την εκλογή του αγκαλιά με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Γιατί έχει κάνει έργο από όπου πέρασε. Όταν ήταν Υπουργός Τουρισμού το τουριστικό συνάλλαγμα αυξήθηκε 4 δισ. Τους λίγους μήνες που ήταν Υπουργός Παιδείας έφερε εκπαιδευτική ειρήνη μετά τα «Δεκεμβριανά» του 2008 και προχώρησε στην αγορά υπολογιστών για κάθε μαθητή. Χειροπιαστά πράγματα –κι ας τα ξεχνάμε επειδή δεν «πουλάνε». Η Αθήνα χρειάζεται αποτελεσματικό Δήμαρχο.
Γιατί ζει στην Αθήνα. Τον βλέπω στο δρόμο, ξέρω ότι εδώ κινείται κάθε μέρα όλη μέρα. Άρα ελπίζω ότι μπορεί να βλέπει και να καταλαβαίνει τα προβλήματα της πόλης. Δεν μένει σε προάστιο, να έρθει εδώ να μας κάνει τον Δήμαρχο.
Γιατί ο Καμίνης και ο Κακλαμάνης δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.Ξέρουμε τι έκαναν και τι να περιμένουμε από αυτούς. Ο μεν Κακλαμάνης μετατρέπει το προσωπικό του πρόβλημα σε πρόβλημα της Αθήνας. Ο δε Καμίνης παραδέχεται ότι δεν έχει κάνει έργα, μόνο που θέλει να τον χειροκροτήσουμε κι από πάνω γι αυτό. Μας αφήνουν κι οι δύο μια άσχημη και σκοτεινή Αθήνα. Και μετά, ο Σακελλαρίδης και ο Καπερνάρος δεν έχουν εμβέλεια πέραν του κόμματός τους. Ο Κασιδιάρης είναι επιλογή ντροπής. Η Αθήνα όμως πρέπει να προχωρήσει μπροστά.
Γιατί συμφωνώ με το σχέδιό του. Το σχέδιό του ότι η Αθήνα πρέπει να γίνει ξανά επιλογή για κατοίκους και επιχειρήσεις και προορισμός για τουρίστες και επενδυτές, είναι αυτό που χρειάζεται η πόλη. Από τους άλλους δεν έχω ακούσει κανένα απολύτως σχέδιο. Η Αθήνα όμως πρέπει να ξαναβρεί την αξία και το δυναμισμό της.
Γιατί είναι ένας άνθρωπος με αισθητική. Ξέρω, πολλοί γελάνε με αυτό. Εμένα θα μου επιτρέψετε να το θεωρώ σημαντικό. Αν δεν έχεις αισθητική, πώς θα φτιάξεις μια πόλη στην οποία να χαιρόμαστε να ζούμε;
Γιατί η Αθήνα πρέπει να αλλάξει. Ειδικά τώρα που η Ελλάδα πάει να βγει από την κρίση. Και το πέρασμα στη νέα εποχή πρέπει να ξεκινήσει από την Αθήνα. Να τελειώνουμε με την εποχή της μιζέριας και να βάλουμε τον πήχη ξανά ψηλά.
Γιατί μου αρέσει που λέει «Αθήνα μπορείς». Βαρέθηκα την απαισιοδοξία, την γκρίνια, αυτούς που λένε ότι δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα. Όχι, ρε παιδιά, μπορούμε. Και δεν μιλάμε για απίστευτα πράγματα, αλλά για να γίνεται κάθε μέρα κάτι, έστω ένα βήμα μπροστά. Να γίνεται η πόλη μας έστω και λίγο καλύτερη. Με έναν άνθρωπο στο τιμόνι δυναμικό, ικανό και με σχέδιο, μπορούμε να ελπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου