Σάββατο 19 Απριλίου 2014

άνθρωποι κι Άνθρωποι


























Ιράν: Οι γονείς του θύματος σώζουν τον δράστη την τελευταία στιγμή

Ο δράστης είχε ήδη τα μάτια δεμένα και το σκοινί περασμένο γύρω από το λαιμό του, όταν η μητέρα του θύματος τον πλησίασε και αντί να σπρώξει την καρέκλα, τον χαστούκισε και του χάρισε την ζωή
Βασισμένο στο άρθρο του Saeed Kamali Dehghan για τον Guardian


Οι δημόσιες εκτελέσεις στο Ιράν «δι' απαγχονισμού» συνιστούν συνηθισμένη πρακτική, στην οποία μάλιστα μετέχουν συχνά και οι οικογένειες των θυμάτων.



Όσοι συγκεντρώθηκαν, ωστόσο, να παρακαλουθήσουν την εκτέλεση του Balal, έγιναν μάρτυρες μιας πραγματικά ιδιαίτερης στιγμής:



Η μητέρα του δολοφονημένου Abdollah Hosseinzadeh, που χτυπήθηκε με μαχαίρι από τον 20χρονο τότε δράστη, Balal, αντί να σπρώξει την καρέκλα πάνω στην οποία στεκόταν ο δολοφόνος του γιου της, αποφάσισε απλά να τον χτυπήσει, χαρίζοντας του την ζωή.



Η μητέρα του δράστη έτρεξε να αγκαλιάσει την γυναίκα που έσωσε την ζωή του γιου της και οι δύο ξέσπασαν σε κλάματα.



Την οικογένεια του νεκρού 18χρονου Abdollah είχαν προσεγγίσει αρκετοί επιφανείς Ιρανοί, προσπαθώντας να την πείσουν να σώσει την ζωή του δράστη της δολοφονίας, ωστόσο ο πατέρας ανέφερε πως η μητέρα του Abdollah πήρε την απόφαση για συγχώρεση, έπειτα από όνειρο που είδε με τους δύο νεκρούς γιους της να της λένε πως είναι καλά (οι δύο γονείς είχαν χάσει και το μικρότερο γιο τους, 11 ετών, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα).



Ο Αbdollah είχε χάσει την ζωή του κατά τη διάρκεια ενός καβγά στο δρόμο: Συγκεκριμένα ο δράστης φέρεται να τον έσπρωξε, εκείνος ένιωσε προσβεβλημένος με αποτέλεσμα να κλωτσήσει τον Balal, ο οποίος έβγαλε από την κάλτσα του ένα μαχαίρι και τον χτύπησε.



Η μητέρα του Abdollah πιστεύει πως ο νεαρός δράστης δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον γιο της. «Δεν ήξερε να κρατάει μαχαίρι, ήταν αφελής», δήλωσε χαρακτηριστικά.



Σημειώνεται πως η οικογένεια του θύματος έχει λόγο μόνο στην εκτέλεση του δράστη, και όχι στην ποινή φυλάκισής του.




Το ικρίωμα


Η μητέρα και οι συγγενείς του δράστη



 Το κοινό...



Τελευταίες ετοιμασίες


Η μάνα του δράστη




Η μάνα κι ο πατέρας του θύματος


Και τον απελευθερώνει...
Η σωτηρία
 Η μάνα...
Κι ο πατέρας

Η μάνα του δράστη προς τη μάνα του θύματος...
ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ!
Οι δυο μανάδες
Οι γονείς του δράστη
Ευγνωμοσύνη προς τον πατέρα του θύματος
Η μάνα και οι συγγενείς του δράστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου