Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ENERGA και Hellas Power θα είχαν σημαντικό πλεονέκτημα στην αγορά ενέργειας













Δημοσίευση: 01/02/2012

Νίκος Υποφάντης

ENERGA και Hellas Power θα είχαν σημαντικό πλεονέκτημα στην αγορά ενέργειας

Νέα διάσταση στα όσα έγιναν με το κλείσιμό τους δίνουν με κοινή τους ανακοίνωση οι δύο εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρισμού ENERGA και Hellas Power. Σύμφωνα με τις εταιρείες και οι δύο θα είχαν σημαντικό πλεονέκτημα στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με την πώληση υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς ήδη είχαν αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς του λιανεμπορίου.

Νέα διάσταση στα όσα έγιναν με το κλείσιμό τους δίνουν με κοινή τους ανακοίνωση οι δύο εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρισμού ENERGA και Hellas Power.
 Σύμφωνα με τις εταιρείες και οι δύο θα είχαν σημαντικό πλεονέκτημα στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με την πώληση υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς ήδη είχαν αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς του λιανεμπορίου. 

Αυτό όπως αναφέρουν θα προκαλούσε σημαντικά προβλήματα στο μονοπώλιο της ΔΕΗ και έτσι τα κρατικά συμφέροντα τις έκλεισαν προκειμένου κάποια άλλα συμφέροντα να αποκτήσουν πλεονεκτήματα. Όσον αφορά την εξόφληση του ενιαίου τέλους ακινήτων, τα δημοτικά τέλη και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους αναφέρουν ότι τα ταμειακά τους διαθέσιμα ξεπερνούν τα 72 εκ. ευρώ ενώ άλλα 126 εκ ευρώ δεν έχουν εισπραχθεί ακόμα από την αγορά και ότι με όλα τα χρήματα πρόκειται να αποπληρώσουν στο έπακρο όσα οφείλουν. 

Κάνουν λόγο για παρανομίες, αντιανταγωνιστικές συμπεριφορές της ΔΕΗ και πραξικοπηματική συμπεριφορά κρατικών παραγόντων που μόνο στόχο είχε να πλήξει τις δύο εταιρείες προς όφελος του κρατικού μονοπωλίου. 
Διαφήμιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου