Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΩΣ ΕΔΩ ΚΥΡΙΕ ΜΑΡΚΟ! "Οι ηλικιωμένοι την έχουν πληρώσει τη ζωή και κανένας Σεφερλής δεν έχει δικαίωμα να τους ταράζει και να τους ανησυχεί." Από τον Χρήστο Ξανθάκη.





















Είχα αποφασίσει να μην ξανασχοληθώ με τον Σεφερλή. Τον είδα μια φορά για λόγους δουλειάς, βαρέθηκα τη ζωή μου, τις έγραψα τις απόψεις μου, σχόλασε ο γάμος. Ο καθένας στη θέση του και σιγά μην καθόμουνα ξανά μπροστά στην τηλεόραση για να παρακολουθήσω το "Mega με μία".
Όπως πόσταρα όμως στο Facebook το σχετικό κομμάτι που είχα γράψει στην "Ελευθεροτυπία", μου στείλανε κάποιοι φίλοι βιντεάκι από τη δεύτερη εκπομπή, τη χθεσινή με τις φάρσες που επιχειρεί κάθε μέρα να φέρει εις πέρας ο Σεφερλής. Και τα πήρα στο κρανίο. Τα πήρα άσχημα.
Πάμε λίγο πίσω, πριν πάμε λίγο μπροστά. Πριν από κάτι εβδομάδες είχα γράψει για τα περιστατικά ληστειών με θύματα ηλικιωμένους. Και είχα, μεταξύ άλλων, σημειώσει ότι ανεβάζω στροφές: "Με την απόλυτη αγριότητα μιας ακατάσχετης βίας απέναντι στους ηλικιωμένους. Απέναντι στους αντικειμενικά αδύναμους αυτής της ζωής, που δεν μπορούν να αμυνθούν, δεν μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Δεν μπορούν καν να ανταποδώσουν μια μπουνιά, μια κλωτσιά, μια σφαλιάρα, έτσι για την τιμή των όπλων. Και πέφτουν θύματα αποκτηνωμένων υπάρξεων."
Λέξη προς λέξη τα ίδια θα έγραφα και για τον ΣεφερλήΓια αυτόν τον απαράδεκτο τύπο, που αγωνίζεται να διασκεδάσει κάποιους άλλους απαράδεκτους τύπους κάνοντας φάρσες σε ηλικιωμένους. Λέγοντάς τους ότι θα κοπεί το νερό ή ότι θα τους πάρει το σπίτι η πολεοδομία. Προσπαθώντας να βγάλει γέλιο από τη δυστυχία του άλλου. Γιατί τι άλλο από δυστυχία είναι να κάθεσαι στο τσαρδί σου, να είσαι ογδόντα χρονών, να έχεις ένα σωρό μπελάδες στο κεφάλι σου (και μόνο τα θέματα υγείας να σκεφτεί κανείς...) και να σε παίρνει ένας κρετίνος τηλέφωνο να σου πει ότι θα στο γκρεμίσει το σπίτι η πολεοδομία;



Είναι πολύ τυχερός ο Σεφερλής που ανάμεσα στα προβλήματα υγείας των ηλικιωμένων είναι πολύ συχνά και η κώφωση. Γιατί αν τον ακούγανε καλά και τον προσέχανε και τον πιστεύανε, μπορεί να είχε έρθει κόλπος σε κανέναν από αυτούς και να τον τρέχανε. Κι ύστερα δεν θα έστεκε και τόσο πολύ η άθλια δικαιολογία του "φάρσες γίνονται τόσα χρόνια τώρα". Ναι,φάρσες γίνονταν και τις κάνανε σε κάθε είδους celebrities. Τα οποία celebrities εκ του ρόλου τους ήταν υποχρεωμένα να το ανεχθούν και αυτό. Οι ηλικιωμένοι δεν είναι υποχρεωμένοι να ανεχθούν απολύτως τίποτα. Την έχουν πληρώσει τη ζωή και κανένας Σεφερλής δεν έχει δικαίωμα να τους ταράζει και να τους ανησυχεί.
Ας κάτσει λοιπόν στα αυγουλάκια του και ας αφήσει το παπαριλίκι, για να μην ακούσει κανένα μεγαλοπρεπές ασταδγιάλα. Κι αυτός και το τρισευτυχισμένο κανάλι του...

3 σχόλια:

  1. Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξερετε γιατι τα πηραμε με τη φαρσα του;
    Γιατι μεσα βαθια μεσα μας το ψυχανεμιζομαστε, οτι μια μερα ετσι ακριβως θα γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γι αυτό ΣΙΓΟΥΡΑ!!!!!Αλλά και γιατί η προσβολή και η πρόκληση φόβου έναντι ηλικιωμένων ειναι ΑΠΕΧΘΗΣ

      Διαγραφή