Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Πάει να κάνει το μαύρο... άσπρο η ΕΛ.ΑΣ για το βίντεο του περιπτέρου - Δείτε τι υποστηρίζει
















http://www.koutipandoras.gr/article/127681/paei-na-kanei-mayro-aspro-i-elas-gia-vinteo-toy-peripteroy-deite-ti-ypostirizei
«Μονταρισμένο» εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ ότι είναι το βίντεο που κατέγραψε τη συμπλοκή ανάμεσα σε μέλη διμοιρίας των ΜΑΤ και τους προσωρινούς διαχειριστές περιπτέρου στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάλυση και επεξεργασία του στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ολοκληρώθηκε και η έκθεση στάλθηκε στους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που έχουν αναλάβει την προανάκριση για το περιστατικό.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η έκθεση διαπιστώνει πως το συγκεκριμένο υλικό έχει υποστεί επεξεργασία, υπάρχουν μεγάλες «κοπές» καταγραφών, συντμήσεις υλικού, χρονική υστέρηση των σκηνών, και μοντάζ με επιλογή εικόνων σαν«κολάζ», που έχουν μεγάλη χρονική διαφορά μεταξύ της καταγραφής και της εξέλιξή τους σε πραγματικό χρόνο. 
Τι λέει η αστυνομία
Αρχικά στο περίπτερο πάνε δύο αστυνομικοί της διμοιρίας, όπου υποστηρίζουν ότι με χαρτονόμισμα των 20 ευρώ επιχείρησαν να αγοράσουν νερά για τα υπόλοιπα μέλη της διμοιρίας. Αστυνομικοί και τουλάχιστον δύο ιδιώτες καταθέτουν πως ο νεαρός, προσωρινός διαχειριστής,αρνήθηκε να πουλήσει νερά στους αστυνομικούς, ενώ σε κάποια στιγμή έπιασε από τον λαιμό τον νεαρό αστυφύλακα των ΜΑΤ. Δευτερόλεπτα αργότερα προσεγγίζουν στο περίπτερο και τα υπόλοιπα μέλη της διμοιρίας όπου εξελίσσονται οι σκηνές που παρουσιάζονται στο βίντεο.Το περιστατικό που εξελίσσεται λίγο νωρίτερα, δεν φαίνεται να έχει καταγραφεί ή πολύ πιθανόν να κόπηκε στο μοντάζ του συνόλου του υλικού.
Ωστόσο...
Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα τον ξυλοδαρμό άνδρα που εργάζεται στο περίπτερο από τα μέλη της διμοιρίας που βρίσκονται στο σημείο. Υπάρχουν επίσης μαρτυρίες ανθρώπων που ακούγονται ξεκάθαρα στο επίμαχο κομμάτι και αναφέρουν ότι οι άνδρες της αστυνομίας επιχείρησαν όντως να αποσπάσουν νερά χωρίς να πληρώσουν. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι μέσα από αυτό το ντοκουμέντο αποκαλύπτεται μία ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση τραμπουκισμού και τρομοκρατίας στα Εξάρχεια, με μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ να κουνάνε πανηγυρικά τα γκλομπς τους στον αέρα, να απειλούν περαστικούς και να πνίγουν την περιοχή στα χημικά. Για τα παραπάνω άραγε, θα πραγματοποιηθεί κάποια επιπλέον έρευνα ή είναι και αυτό το υλικό... μονταρισμένο;
Το επίμαχο βίντεο: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου