Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Ρότα προς τη Βουλή χαράζει ο Γκλέτσος-ΜΑΡΙΛΗ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΥ























Embedded image permalink
















http://www.kathimerini.gr/791198/article/epikairothta/ellada/rota-pros-th-voylh-xarazei-o-gkletsos
Το βιογραφικό του λέει πως σπούδασε «θέατρο, ψυχολογία, διατροφολογία και στρατηγική»
Πού σπούδασε, δεν θα μάθουμε ποτέ. 
Ούτε θα μάθουμε πού είναι το «σχεδόν παντού» που λέει πως έχει ταξιδέψει.
 Οπου και αν πήγε, πάντως, ο Απόστολος Γκλέτσος τελικά γύρισε. 

Και παρότι, όπως λέει, «έχω ασχοληθεί περιστασιακά με όλα τα επαγγέλματα», κανένα δεν τον κράτησε και κατέληξε να γίνει πολιτικός. Και ας έλεγε το 2006 που δεν βγήκε δημοτικός σύμβουλος πως «εγώ τελείωσα με την πολιτική». Και ας ξόρκιζε το κακό πέρυσι τέτοια εποχή: 
«Να πάω να κάνω τον βουλευτή; Εγώ θα κάτσω στην πόλη μου!».


Ξαφνικά, όλα άλλαξαν και ο Απ. Γκλέτσος έφτιαξε κόμμα, την «Τελεία». 

Η οποία επιδιώκει την «ανάταση της αληθινής ανθρωπιστικής Παιδείας» για την επαναφορά «στα θεμελιακά αυτονόητα, που συγκροτούν την ελληνική κοινωνία ως δύναμη αντίστασης στην υποδούλωση». Ετσι γράφει, τουλάχιστον, «ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Κόμματος Απόστολος Γκλέτσος». Ο ίδιος άνθρωπος, δηλαδή, που το 2011 ξερίζωνε διόδια με το τρακτέρ του στην Πελασγία, φωνάζοντας «μετά τις Θερμοπύλες ακολούθησε ο Αθανάσιος Διάκος! Μπορεί να είμαστε τυχεροί, να μας έχει διαλέξει ο Θεός, να τριτώσει εδώ πέρα».



Υπό αυτήν την έννοια, αν ο κ. Γκλέτσος τα καταφέρει ως κομματάρχης, το άλμα θα είναι μεγαλύτερο ακόμα και από εκείνο που έκανε νέος, το 1990, όταν άφησε τη δουλειά του στο φυσιοθεραπευτήριο της οδού Ξούθου στην Ομόνοια για να γίνει ζεν πρεμιέ της μεγάλης των ταμπλόιντ σχολής: 

πρώτα ερωτεύτηκε τη Μιμή Ντενίση, και μετά την Αννα Βίσση, 

τη Γωγώ Μαστροκώστα, τη Ναταλία Γερμανού, τη Βάνα Μπάρμπα και άπειρες άλλες. 

Γιατί όπως έλεγε, «αυτές που είχα δεσμό δεν ξεπερνάνε την ντουζίνα. 

Οι άλλες, μόνο σε νταλίκα χωράνε!».



Η νταλίκα, πάντως, τελικά τον άδειασε στην αγκαλιά της Μαρίας - Ελένης Λυκουρέζου. Ηταν το 1998, την εποχή των «Ψιθύρων καρδιάς», που ο κ. Γκλέτσος παντρεύτηκε και ο κίτρινος Τύπος αποθέωσε τον περίφημο «γάμο των 32 ημερών». Στο γλέντι, χώρεσαν σε μία φωτογραφία ο γαμπρός, η τούρτα, η Ζωή Λάσκαρη, ο Αλ. Λυκουρέζος και ο Βλάσσης Μπονάτσος και όταν τα φλας έσβησαν, ο κ. Γκλέτσος πήρε τ’ όπλο του και σταμάτησε να ρίχνει μόνο όταν ήρθε η Αστυνομία να δει ποιος βγήκε για κυνήγι στο Πόρτο Ράφτη...



Αλλά πάλι, στη ζωή του δημάρχου Στυλίδας πάντα υπήρχε πλεόνασμα σουρεαλισμού. Καιρό πριν, ας πούμε, τον ρώτησαν πώς έγινε ηθοποιός: «Hμουν 24 ετών», απάντησε αυθόρμητα εκείνος. «Bλέπω μια κοπέλα που μου άρεσε πολύ, την ακολουθώ, πάει στη Δραματική Σχολή, μπαίνω και εγώ, ρωτάω “Τι είναι εδώ;”. Ούτε είχα δει θέατρο στη ζωή μου! Ηταν εκεί ένας καθηγητής που μου είπε “το ’πιασε” το θέμα. Σου λέει “Ηρθε κι ο βλάχος για το κορίτσι!”. Μου έδωσε κείμενα και μου είπε: “Μην τα παίξεις! Πες τα!”. Ε, σ’ αυτή τη φράση στήριξα όλη μου την καριέρα».



Στο «πες τα!», εν συνεχεία, στήριξε και τη μικρή αλλά εκρηκτική καριέρα του στο ΚΚΕ, όπως σίγουρα θυμάται η Βάσια Τριφύλλη, που την αλλάλιασε ο... κόκκινος Γκλέτσος λάιβ στο στούντιο του Mega. Και με το πες πες, ο κ. Γκλέτσος έγινε τελικά δήμαρχος. 

Συγκεκριμένα, λέγοντας το σύνθημα «όλα είναι Γκλε!», με το οποίο και βγήκε την πρώτη φορά. 

Τότε που μάθαμε πως μένει μαζί με τη μάνα του «γιατί οι δήμαρχοι παίρνουμε πολύ λίγα λεφτά», που τον είδαμε να κάνει τον σκουπιδιάρη σε μια βάρδια – ονείρωξη κάθε φωτογράφου μόδας και που ενημερωθήκαμε πως η 11χρονη κόρη του στα τετράδιά της στο Κολλέγιο Αθηνών γράφει «I love Stylida». 



Αν κατά τη δημαρχιακή θητεία του ο κ. Γκλέτσος εξέδιδε βιβλιαράκια με τις περιπέτειές του στο πρότυπο της «Πολυάνας» των παδικών μας χρόνων, είναι βέβαιον πως θα έκανε και εκδοτικό σουξέ: «Ο Απόστολος παθαίνει κατάθλιψη». «Ο Απόστολος σταματά το σεξ». «Ο Απόστολος ξυλοφορτώνει τον εργολάβο που ζητάει μίζα». «Ο Απόστολος βρίζει τον παπά». Και το πιο πρόσφατο: «Ο Απόστολος ονειρεύεται τη Βουλή». 



Φαίνεται πως ήταν απλώς θέμα χρόνου:

 μετά τις δηλώσεις στα εισαγωγικά, μετά τα ερωτηματικά για το τι θέλει να κάνει, μετά τα θαυμαστικά για τα κατορθώματά του, ο Απόστολος Γκλέτσος βρήκε και την «Τελεία».
 Μόνο λίγη υπομονή χρειάζεται πια. 
Λογικά, σύντομα θα φτάσει και στην παύλα.
Έντυπη

1 σχόλιο:

  1. Μενω και ζω στην Στυλίδα
    και αυτή είναι αληθινή μαρτυρία
    Οταν Στυλιδιώτισα μεγάλη σε ηλικία γύρω στα 70 τον ερώτησε πότε θα φτιάξεις τον δρόμο που είχες υποσχεθεί? οιταν πεθάνω??
    Η απάντηση του ήταν ΝΑΙ
    Δυστυχώς ο λαός της Στυλίδας εχοντας σαν επιλογη να διαλέξει τον λίγοτερο άχρηστο και καιροσκόπο διάλεξε τον Γκλέτσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή