Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

«Πιεστήκαμε να συμμετάσχουμε σε προεκλογική συγκέντρωση που οργάνωσε ο εργοδότης μας για τον κ. Λοβέρδο»










Ο Ανδρέας Λοβέρδος φορούσε σακάκι, πουκάμισο, τζιν παντελόνι και παπούτσια εξαιρετικής αισθητικής. Ανήκει ίσως στους πολιτικούς εκείνους που ως άνδρας γοητεύει τις γυναίκες. Φυσικά και συμφωνήσαμε, με την Αλεξάνδρα Τσόλκα να δίνει νομίζω 10 στα 10!
Αυτό που ακόμη και οι πολιτικοί του αντίπαλοι αποδέχονται, είναι τόσο το επικοινωνιακό του ταλέντο, όσο και οι ουσιαστικές γνώσεις που διαθέτει, καθώς είναι πανεπιστημιακός και διακεκριμένος συνταγματολόγος.
ΝΑΝΑ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗ-newspost
#poposalia






http://alterthess.gr/content/piestikame-na-symmetashoyme-se-proeklogiki-sygkentrosi-poy-organose-o-ergodotis-mas-gia-ton?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
Εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε μεγάλο ιδιωτικό ΙΕΚ ενημέρωσαν την ΟΙΕΛΕ πως η εργοδότριά τους διοργάνωσε την περασμένη Τρίτη βράδυ προεκλογική συγκέντρωση στο σπίτι της για τον Υπουργό Παιδείας και τους πίεσε αφόρητα για να παραστούν.

Η καταγγελία, όπως σημειώνει η ΟΙΕΛΕ, αποκτά τεράστιες διαστάσεις, αν συνυπολογιστεί ότι ο κ. Λοβέρδος είχε εργαστεί στο συγκεκριμένο ΙΕΚ, για το οποίο μάλιστα έχουν υπάρξει καταγγελίες για βαρύτατες παραβιάσεις της νομοθεσίας.

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε χθες επιστολή  για το ζήτημα προς τον κ. Λοβέρδο, με την οποία ζητούνταν εξηγήσεις για το περιστατικό και διενέργεια άμεσου ελέγχου για να εξεταστούν οι καταγγελίες για το εν λόγω ΙΕΚ. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά η επιστολή έμεινε αναπάντητη. "Προφανώς η κάθαρση στο χώρο των ιδιωτικών ΙΕΚ και των κολλεγίων για την οποία είχε δεσμευτεί πολλάκις ο κ. Λοβέρδος ήταν ένα τρυκ για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης, καθώς έμεινε στα χαρτιά", προσθέτει η ΟΙΕΛΕ.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει πως η υπόθεση θυμίζει έντονα την περίοδο των εκλογών του 2012, όπου, όπως είχε καταγγείλει η ΟΙΕΛΕ τότε, σε αρκετά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια οι εργοδότες συγκέντρωναν τους εργαζόμενους και τους πίεζαν ασφυκτικά να μην ψηφίσουν υπέρ συγκεκριμένου κόμματος, ενώ αντίθετα πριμοδοτούσαν τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

"Η χειραγώγηση της πολιτικής άποψης, ή της ψήφου των πολιτών μέσω εργοδοτικών πιέσεων αποτελεί σκοτεινή και σκοταδιστική πρακτική που δεν τιμά τους εμπλεκόμενους και μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω", σχολιάζει η ΟΙΕΛΕ.

Ακολουθεί η επιστολή που απέστειλε εχθές η ΟΙΕΛΕ στον κ. Λοβέρδο:

"Κύριε Υπουργέ,

Με κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι συνάδελφοί μας υποχρεώθηκαν να συμμετάσχουν σε προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσε για λογαριασμό σας ιδιοκτήτης (και πρώην εργοδότης σας) ιδιωτικού ΙΕΚ, που βρίσκεται ανάμεσα σ’ αυτά για τα οποία υπάρχουν καταγγελίες για σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας.

Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για ένα διπλό, βαρύτατο ολίσθημα. Από τη μια μεριά επιχειρείται να χειραγωγηθεί η συμμετοχή, η πολιτική άποψη και ενδεχομένως η ψήφος πολιτών λίγες ημέρες πριν από την εκλογική διαδικασία, από την άλλη επιβραβεύεται η παράνομη επιχειρηματική λειτουργία στην εκπαίδευση μέσω της στήριξης ενός υψηλόβαθμου πολιτικού λειτουργού και δη του Υπουργού της Παιδείας!

Ζητούμε άμεσα να διατάξετε την παρέμβαση των εποπτικών θεσμών και της δικαιοσύνης για να διαλευκανθεί επιτέλους η επιχειρηματική ανομία και η διαπλοκή στο χώρο των ιδιωτικών ΙΕΚ, όπως είχατε δεσμευτεί και δεν έχετε ακόμη τηρήσει. Η Ομοσπονδία μας αναμένει ενημέρωση για τις σχετικές ενέργειές σας".

1 σχόλιο:

  1. Και προεκλογικές μετατάξεις έκανε το αγόρι. Όχι για την ψυχή της μάνας του ή για το καλό του ΠΑΣΟΚ και του χοντρού, αλλά με το αζημίωτο ...

    http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%8C%CE%BC%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF

    http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%BF%CE%BB%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή