Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΓΙΑΤΙ, ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ, ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ;‏ Ανοιχτή επιστολή της Νανάς Παλαιτσάκη στη νεαρή παρουσιάστρια.




































































Αν υπολογίσω τις λέξεις που έχουν γραφτεί για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στο διαδίκτυο είναι τόσες πολλές χιλιάδες που θα μπορούσε να καλύψει τριλογία με τον κάθε τόμο να ξεπερνάει τα πιο πληθωρικά σε σελίδες βιβλία της Μαντά και της Δημουλίδου ταυτόχρονα. Η προσωπική μου άποψη για την Κωνσταντίνα, αποκλειστικά μέσω της τηλεοπτικής εικόνας της, είναι ότι αν και πολύ φωτογενής, πολύ όμορφη και πολύ νέα, παραμένει «άγουρη» ακόμη για τον ρόλο της κεντρικής παρουσιάστριας.
Οι λόγοι; 1) Θέλει εξάσκηση ώστε να «κατεβάσει» την φωνή της και ν’ αποχωριστεί τον ήχο της «πίπιζας» που διαθέτει. 2) Πρέπει να την εκπαιδεύσουν οι πιο έμπειροι ν’ ακούει τους συνομιλητές της και μετά να κάνει παρέμβαση (χαρακτηριστικό παράδειγμα: Στην χθεσινή εκπομπή της, διέκοψε πάνω από 10 φορές τον συνεργάτη που επιχειρούσε να μας εξηγήσει το πώς γεννήθηκε το έθιμο που θέλει να φοράμε τον συγκεκριμένο μήνα άσπρο και κόκκινο σκοινάκι στον καρπό του χεριού) και 3 ) Όταν ένα κορίτσι είναι τόσο όμορφο και σέξι δεν χρειάζεται να υποστηρίζει ένα ντύσιμο τόσο προκλητικό που στην τελική δεν το έχει ανάγκη.
Από το ξεκίνημα της τηλεοπτικής σεζόν, αναγνώστες, δημοσιογράφοι και τηλεθεατές, εκτιμώ ότι περισσότερο έχουμε αναλωθεί στις φήμες γύρω  από την προσωπική της ζωή και στον φερόμενο ως καταλυτικό της ρόλο στις απομακρύνσεις συνεργατών με επιτελικό ή λιγότερο επιτελικό ρόλο. Εξ’ αιτίας των συγκεκριμένων, άλλωστε, πληροφοριών και η «χιουμοριστική» της προσέγγιση στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου ότι είναι «υπεύθυνη απολύσεων στον Alpha». Μια προσέγγιση που δεν βοήθησε τους επικριτές της να την συμπαθήσουν. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τη δήλωσή της στην ίδια εκπομπή ότι ανάμεσα στο κοινό ήταν και οι δυο στυλίστες της -σε μια εποχή που η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων της διεκδικούν με 12 ώρες δουλειάς το πολύ 600 ευρώ-  δικαιώνει όσους, για δόκιμους ή λιγότερο δόκιμους λόγους, έχουν κάθε λόγο να την...σταυρώνουν.
Η τελευταία της εμφάνιση στον Μάρκο Σεφερλή, δυστυχώς επιβεβαιώνει αυτό που έγραψα στο ξεκίνημα του κειμένου: Η Κωνσταντίνα χρειάζεται επειγόντως έμπειρο εκπαιδευτή που θα μπορέσει να την προφυλάξει από τα «αυτογκόλ» της. Εξηγώ: Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έχει -όπως έχουμε ενημερωθεί- κάνει μια αγωγή στον Γιώργο Λιάγκα, γιατί θεώρησε ότι ο παρουσιαστής με τα λεγόμενά του προσέβαλε την προσωπικότητα της. Το θέμα « βούτυρο στο ψωμί» περιοδικών και sites, καθώς οι εμπλεκόμενοι είναι πρόσωπα που δίνουν εξώφυλλα και υπέρτιτλους. Το αν ο Γιώργος Λιάγκας είχε δίκιο ή άδικο, θα το κρίνει η δικαιοσύνη εφόσον το θέμα φτάσει στο δικαστήριο.
Λίγες μέρες αργότερα και αφού έχουν κάπως κοπάσει οι μετασεισμοί από την κατάθεση της αγωγής, έρχεται το περιοδικό "You",  το οποίο δεν δίνει απλώς πληροφορίες για την συνάντηση Λιάγκα-Σκορδά-Σπυροπούλου, αλλά τους έχει και φωτογραφία την στιγμή που -τυχαία πάντα- συνομιλούν σε μια τυχαία έξοδο. Εκεί όπου ένας τυχαίος παπαράτσι, τυχαία βρέθηκε στο σημείο και δημοσιοποίησε εξαιρετικές φωτογραφίες με τους πρωταγωνιστές, οι οποίοι τυχαία μίλησαν σε φιλικό επίπεδο. Αυτό όλο, αφενός σημαίνει πολιτισμός και αφεδύου σημαίνει νέο κύκλο δημοσιότητας, με την Τατιάνα να εμπλέκεται δηλώνοντας από την εκπομπή της ότι μόνο την Λαίδη Νταϊάνα κυνηγούσαν οι φωτογράφοι με πάθος και όχι τον Λιάγκα με την Σκορδά.
Επειδή θέλω να είμαι πάντα ρομαντική και καλοπροαίρετη (και καθώς κάποτε στον ΣΚΑΪ τυχαία εντελώς βρέθηκε κάμερα του σταθμού μας  να «καταγράφει» την στιγμή που η γη «κατάπινε περίπτερο» την εποχή που φτιαχνότανε το μετρό...). Άντε και να πιστέψω πως ήταν τυχαία η συνάντηση. Άντε και να πιστέψω ότι ο ταμίας του εστιατορίου είχε κινητό τελευταίας τεχνολογίας με κάμερα με πολλά megapixels. Άντε και να πιστέψω ότι ο ταμίας είναι ο διαχειριστής του σπιτιού του Γιώργου Μπέζα ή της Τζώρτζια Συρίχα και έτσι είχαν οι συνάδελφοι το αποκλειστικό... Που σημαίνει ότι τόσο η Τατιάνα, όσο και οι υπόλοιποι που θεώρησαν "στημένο" το θέμα για λόγους περισσότερης δημοσιότητας, είναι κακοπροαίρετοι.
Τη Δευτέρα το πρωί, όμως, στις 2 Μαρτίου, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου είναι καλεσμένη του Μάρκου Σεφερλή. Τον Μάρκο δεν τον θεωρείς και «Έλλη Στάη της συνέντευξης». Χαρούμενος, καλοπροαίρετος, φιλόξενος, την ρωτάει αν μετά την συνάντηση θ’ αποσύρει την αγωγή... 
Και από εκεί και μετά αρχίζει μια προσπάθεια απαντήσεων που φανερώνει ότι ούτε ένας δεν την συμβούλευσε προφανώς για μια ακόμη «χρυσή ευκαιρία» που είχε δημοσίως να βελτιώσει την εικόνα της. 
Εμφανίζεται και πάλι μ’ ένα φουστάκι που βλέποντάς την η «μέση νοικοκυρά» θεωρεί την Κωνσταντίνα ανταγωνίστριά της (ας ρωτήσει τους έμπειρους παραγωγούς της εκπομπής της, ξέρουν τι εννοώ) και δεύτερον ΔΕΝ απαντάει στα αυτονόητα ερωτήματα του Μάρκου με αποτέλεσμα ο κακόπιστος να σκέφτεται «μπας και όλα γίνονται για να 'χαμε να λέγαμε» και ο λιγότερο κακόπιστος να λυπάται που ένα όμορφο κορίτσι δεν αρπάζει τις τόσες απίθανες ευκαιρίες που η τύχη τις χαρίζει απλόχερα.
Και για να τελειώσω... Παρουσιάστριες και παρουσιαστές που μιλούσαν και μιλούν κάκιστα ελληνικά υπήρξαν και υπάρχουν. Παρουσιάστριες και παρουσιαστές που εκτόξευσαν τις φήμες για την «προσωπική τους ζωή στον ουρανό» υπήρξαν και θα υπάρξουν...
 Παρουσιάστριες και παρουσιαστές που ήταν ανώριμοι ν’ ανταπεξέλθουν υπήρξαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν... Η διαφορά βρίσκεται στο ότι κάποιοι θέλησαν ν’ ακούσουν και να μάθουν, καθώς λάθη δεν κάνουν μόνο οι νεκροί και κάποιοι άλλοι καταστράφηκαν πιστεύοντας ότι μπορούν να κατέβουν την μαύρη χιονισμένη πλαγιά με σκι, χωρίς να έχουν δοκιμάσει να γίνουν καλοί στην baby πίστα...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου