Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Λάκης Λαζόπουλος: Κοτόπουλα Μιμίκος και εκλογές Παπαμιμίκος

























 Ρεζίλι των σκυλιών! Ρεζίλι!
50 μέρες περίμεναν οι Νεοδημοκράτες να βρεθούν στην επόμενη μέρα και βρέθηκαν στην προ-προηγούμενη.
Μοιάζει να είναι τυχαίο γεγονός. Aλλά δεν είναι. Είναι σημάδι.
Η Νέα Δημοκρατία κουράστηκε, έχει αργά αντανακλαστικά, συζητάνε ακόμα σαν πλούσιοι αστοί, αναπαυτικά στους καναπέδες τους, για διαδικασίες και καταστατικά, καθώς η τεχνολογία τους φτύνει κατάμουτρα και τους φωνάζει «Είστε εκτός εποχής».
Οι ασημαντότητες προσπαθούν δια της παπαρολογίας να επισημάνουν το «σημαντικό».
Μεγαλόστομες φράσεις όπως να παραιτηθεί ο Μεϊμαράκης, να παραιτηθεί ο Παπαμιμίκος, λες και οι παραιτήσεις θα κατευνάσουν την όλη γελοιότητα.
Κοτόπουλα Μιμίκος και εκλογές Παπαμιμίκος.
Μία παράταξη που βαδίζει απροκάλυπτα αργά στους γρήγορους καιρούς, με έναν Σαμαρά που έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί μετά τις Ευρωεκλογές ή τουλάχιστον τις πρώτες εκλογές του Ιανουαρίου, να παίζει ακόμα ρόλο ανακατεύοντας τα πράγματα, ώστε να υπάρξει μία θέση για αυτόν στο μέλλον.
Έπρεπε να είχανε πάει μέσα σε 20 μέρες σε εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού και να συμμετέχουν ως υποψήφιοι αρχηγοί, όσοι ήταν γέννημα θρέμα της παράταξης και όχι ο κάθε περαστικός γλείφτης των καιρών και των καναλιών.
Ασφαλώς αναφέρομαι στον Άδωνι Γεωργιάδη. Δεν το υποννοώ, το εννοώ για τον τοποθετημένο από τον Σαμαρά, εκεί υποψήφιο.
Απλές καθαρές διαδικασίες με εκλογές από τον λαό, ο οποίος είχε αναδείξει και τον Σαμαρά όταν δικαίως είχε επικρατήσει της αγγούρως Μπακογιάννη.
Απλές καθαρές διαδικασίες.
Η Νέα Δημοκρατία έχει διασπαστεί ήδη από την ώρα που αυτοί που διεκδικούν την αρχηγία της, εκπροσωπούν παντελώς διαφορετικές τάσεις, μακράν του κεντροδεξιού σχηματισμού και της ιστορικής ταυτότητας της Νέας Δημοκρατίας.
Ακούγονται αναχρονιστικές και ανατριχιαστικές αντιλήψεις και μεταφράζεται ο νεοφιλελευθερισμός, ως χουντικό κατασκεύασμα, το οποίο μπορεί να ευδοκιμήσει στον 21ο αιώνα.
Μπορεί οι απελπισμένοι Νεοδημοκράτες να παίρνουν θάρρος από τις τσιρίδες του Αδώνιδος και να πιστεύουν ότι είναι ζωντανή η Νέα Δημοκρατία, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι όσα λέγονται δεν αντέχουν στη ζυγαριά του χρόνου.
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει πρώτα να βρει τί έχει να πεί και μετά να βρει ποιός θα τα πει.
Δεν αρκεί ότι δεν τα κάνουν καλά οι του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έτσι και αλλιώς είχαν αποτύχει οι ίδιοι πλήρως και πλειστάκις όσες.
Το θέμα είναι απλό. Η Δεξιοί χάσανε τους Υπουργούς τους, τους εφοριακούς τους, τους πολεοδόμους τους, αυτούς που τηλεφωνούσαν και τους κανονίζανε τις δουλειές, ερήμην της υπόλοιπης κονωνίας.
Οι φλούφληδες λιμοκοντόροι, μετανεμιζόμενα φουλάρια της Μυκόνου, δεν έχουν πια εξουσία και οι Νεοδημοκράτες δεν έχουν σε ποιον να τηλεφωνήσουν.
Σηκώνουν το ακουστικό και δεν έχουν νούμερο να πάρουν.
Οι πολιτικη άλλαξε. Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρήσει σε αυτά που υποσχέθηκε και δεν συγκρουστεί, αλλά συνεχίσει στον δρόμο της Αριστερής υποταγής, πολύ γρήγορα θα βρεθεί σε δυσκολότατη θέση.
Η Ελλάδα θα βρει τον τρόπο να πάει παρακάτω. Δεν θα γυρίσει πίσω.
Η Ελλάδα τρέχει να απομακρυνθεί από το σημείο που την έφτασαν.
Η Νέα Δημοκρατία σήμερα γύρισε πίσω, πιο πίσω από ότι ήτανε.
Μιλούσα με ανθρώπους που ήξεραν τα της διαδικασίας αυτής, μία εβδομάδα πρίν και μου ειπώθηκε επακριβώς:
«Ούτε μία στο δισεκατομμύριο δεν πρόκειται αυτή η εταιρία που ανέλαβε τις εκλογές να τις φέρει εις πέρας. Και το ξέρουν».
Το ήξεραν.
Υπήρχε λόγος να αστοχήσει αυτή η ψηφοφορία;
Αν δούμε ποιοι είναι οι χαμένοι της ιστορίας, τότε θα δούμε ποιοι είναι αυτοί οι κερδισμένοι που βρίσκονται πίσω από την ιστορία.
Οι απαντήσεις θα δοθούν στον χρόνο που πρέπει.
Όταν όμως τόσοι πολλοί νομίζουν ότι μπορούν να γίνουν αρχηγοί σε ένα κόμμα, ένα πράγμα καταλαβαίνουμε εμείς.
Δεν υπάρχει αρχηγός που να ξεχωρίζει.
Είναι όλοι ίδιοι. Σαν τα μανταλάκια. Αλλά με τα μανταλάκια μόνο μπουγάδες απλώνεις, χαΐρι δεν κάνεις, όπως λέει και ο λαός.
Χρειάζεται νέος δρόμος, νέα δομή, νέα πολιτική σκέψη, νέα πολιτική πρόταση, νέο φως.
Κι όμως η Νέα Δημοκρατία απλά ετοιμάζεται να βγάλει τις ναφθαλίνες από τα χειμωνιάτικα επειδή έπιασε το κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου