Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Μαύρο στον Άδωνι








Από όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη δήλωσα ότι θα την στηρίξω για πολύ συγκεκριμένους λόγους που έγραψα εδώ και εδώ. 


Τα δεδομένα όμως φαίνεται να έχουν αλλάξει και νομίζω ότι πρέπει να αναθεωρήσω. 



Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Γεωργιάδη τελευταίο με διαφορά. Το ίδιο και τα πρακτορεία στοιχημάτων. Αν και αναγνωρίζω τις αδυναμίες αυτών στο να προβλέψουν με οποιαδήποτε αξιοπιστία κάποιο αποτέλεσμα, πόσο μάλλον αυτό των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ που έχει πολλά προβλήματα, οι πιθανότητες που του δίνουν να περάσει στον δεύτερο γύρο είναι ελάχιστες. 







Φαίνεται λοιπόν ότι το πιθανότερο είναι πως ο Γεωργιάδης δεν πρόκειται να περάσει στον δεύτερο γύρο. 



Αν ισχύσει αυτό, η μόνη ελπίδα του Άδωνι Γεωργιάδη και των υποστηρικτών του στη ΝΔ είναι αυτός να πάρει κάποιο «αξιοπρεπές» ποσοστό στον πρώτο γύρο. Αυτό θα τους επιτρέπει μετά να εμφανίζονται ως ένα τμήμα της ΝΔ που εκπροσωπεί πολλούς ψηφοφόρους και να διεκδικούν ενεργό ρόλο στην αυριανή ΝΔ. 



Βέβαια ο Γεωργιάδης και 1% να πάρει θα ισχυρίζεται ότι είναι ο πραγματικός εκπρόσωπος του λαού και τα ρέστα, την αμετροέπειά του την έχουμε συνηθίσει πια. Έχει όμως σημασία ποιο θα είναι το ποσοστό του. 



Με ένα καλό ποσοστό, θα δημιουργηθεί μία νομιμοποιημένη ακροδεξιά συνιστώσα στην αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας. Σε ένα κόμμα που έχει σοβαρές πιθανότητες αύριο να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Κάτι που μας αφορά όλους. Ασχέτως ποιος θα είναι τότε πρόεδρος της ΝΔ, ο Γεωργιάδης και η παρέα του με την νομιμοποίηση που θα του δίνει ένα καλό ποσοστό θα μπορούν να διεκδικούν η ακραία ρητορική τους να ακούγεται σοβαρά, και ίσως να γίνεται και κυβερνητική πολιτική. 



Προφανώς δεν θα μπορούσα να στηρίξω κάτι τέτοιο και ελπίζω να μην βρεθούν και πολλοί άλλοι υποστηρικτές να το κάνουν. 



Θα πάω να ψηφίσω ώστε αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του που λένε και βγει στον δεύτερο γύρο ο Γεωργιάδης να μπορώ να τον ψηφίσω, ελπίζοντας να γίνει πράγματι πρόεδρος της ΝΔ. Φυσικά και ο Τζιτζικώστας, με τον Βορίδη να φέρεται ως πιθανός «υπαρχηγός» του, αποκλείεται. Έτσι μένουν Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης ως οι μόνες επιλογές. Θα το σκεφτώ, μπορεί να στρίψω και κανένα κέρμα. 



Ακραία στοιχεία όπως ο Γεωργιάδης και η παρέα του πρέπει να τίθενται στο περιθώριο. Η μόνη πιθανότητα να συμβεί αυτό στην σημερινή ΝΔ είναι όταν θα έχει αποτύχει καθοριστικά ένας από τους δύο. Είτε ο ίδιος ως υποψήφιος τώρα, είτε η ΝΔ με τον Γεωργιάδη πρόεδρό της αργότερα. Καθοριστικά όμως. Οποιαδήποτε ενδιάμεση κατάσταση απλά θα ισχυροποιήσει την παρουσία του σε ένα κόμμα του οποίου η στάση μας αφορά όλους. 



Μαύρο λοιπόν στον Άδωνι για αρχή. 



Αν τα καταφέρει να βγει στον δεύτερο γύρο, πράγμα από ότι φαίνεται απίθανο, τα ξαναλέμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου