Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Οι μουλάδες του life style












Στα γραφεία της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα"
                                            Συντάκτης: 


Δυσκολεύομαι, κάθε φορά που μου συμβαίνει, να πιστέψω ότι ένα απόσπασμα σαν το παρακάτω, που απορρίπτει -με απαξιωτικό τρόπο, ανυπόστατα επιχειρήματα και τέτοια ακροδεξιά «ιδεολογική στράτευση»- την πρόσκληση του πρωθυπουργού για εθνικό διάλογο στα μεγάλα θέματα, ανάμεσά τους και στο προσφυγικό, ανήκει σε... σπουδαίο πρόσωπο του συστήματος των ελληνικών ΜΜΕ - και μάλιστα σε πρωτοπόρο του «χιούμορ» και του life style.
Ο Τσίπρας, λοιπόν, που στον τίτλο του κειμένου αναφέρεται ως «ο Μουλάς του Διχασμού», σύμφωνα με τον διάσημο αρθρογράφο, «ζητάει εθνική συναίνεση στο προσφυγικό, όταν με εγκληματικό τρόπο αυτός και οι ανεκδιήγητοι υπουργοί του (τύπου Τασίας) πλημμύρισαν την Ελλάδα με πρόσφυγες και μετανάστες, εξαιτίας των οποίων τώρα βρισκόμαστε σε Red Alert για όλη την υπόλοιπη Ε.Ε., ειδικά μετά την τραγωδία στο Παρίσι», σημειώνει.
Και παραθέτει στη συνέχεια συνοπτικά ολόκληρη τη γραμμή της «Χρυσής Αυγής» και των ομοδόξων της στην Ευρώπη: «Αν θέλει συναίνεση (ο Τσίπρας), θα πρέπει να αποκηρύξει την πολιτική των ανοιχτών θυρών, να πάρει πίσω τις επικίνδυνες ασυναρτησίες του ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια και λοιπά σύνορα, και να δηλώσει ότι η Ελλάδα και έχει σύνορα και εφεξής θα φυλάσσονται, όπως σε κάθε κανονική χώρα.
Και αν οι διπλανοί μας σηκώσουν φράχτες στα Σκόπια, τότε συμβολικά να σηκώσουμε κι εμείς ξανά και δύο και τρεις στον Εβρο. Να διακηρύξουμε έστω ότι δεν είμαστε κέντρο υποδοχής και να ξαναρχίσουν το Λιμενικό και το Ναυτικό την πολιτική προστασίας των χωρικών μας υδάτων, αντί να παίζουν τις αδελφές νοσοκόμες! Τα συζητάει αυτά ο κ. Τσίπρας; Η συμπεριφορά του δείχνει μάλλον το αντίθετο! Ενώ η χώρα γκετοποιείται εντός Ευρώπης, αυτός... “λιάζεται”» («Πρώτο Θέμα», 22.11.2015).
Οι πιο πάνω... ιδέες βεβαίως δεν γράφονται για πρώτη φορά στο «Πρώτο Θέμα» από τον εκδότη και τηλεοπτικό διασκεδαστή, ή το στενό του επιτελείο, αλλά νομίζω ότι ο Θέμος Αναστασιάδης τούτη τη φορά διεκδικεί ενσυνείδητα την ηγεμονία στο δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος για την εφημερίδα του, τις μπίζνες του και τον εαυτό του.
Δεν χρησιμοποιείται από τον καθένα νομίζω τόσο εύκολα αυτή η πολεμική γλώσσα με τους... «Μουλάδες» που δεν υψώνουν κι άλλους φράχτες στα σύνορα για να σταματήσουν τους τζιχαντιστές τρομοκράτες, και τις «αδελφές νοσοκόμες» του Λιμενικού και του Ναυτικού που διασώζουν τους πρόσφυγες πολέμου στο Αιγαίο (κατ’ εντολήν, υποθέτω, των αριστερών της «κωλοτούμπας», όπως υποστηρίζει ο Αναστασιάδης), αντί να τους πυροβολούν και να τους βυθίζουν.
Ο στρατευμένος ακροδεξιός λόγος του «Πρώτου Θέματος» και όλα τα δήθεν σοβαρά επιχειρήματα και τα ανύπαρκτα δεδομένα και γεγονότα που παρατίθενται για να πλήξουν την κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα οδηγούν μαθηματικά στον φασισμό και την ανθρωποφαγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου