Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Η γραβάτα που αντιστέκεται, η γραβάτα που επιμένει...























Της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Κάποτε, τα πολύ παλιά χρόνια, ήταν μια μεγάλη παράταξη που κυβερνούσε τη χώρα και σταδιακά μίκραινε, μίκραινε και μάζευε, μέχρι που έγινε τόσο μικρή, ώστε να μην μπορεί να εκλέξει αρχηγό επί τρεις μήνες. Με την υπομονή όλων και τη σκληρή δουλειά των εσωκομματικών επιτελείων και των καναλιών, κατάφερε τελικά να εκλέξει έναν μικρούλη αρχηγό, καθώς μόλις 173.297 άνθρωποι βρέθηκαν για να τον ψηφίσουν.
Την επόμενη μέρα όμως αυτός ο μικρούλης αρχηγός, που μεγάλος ήθελε να γενεί, αλλά δεν γέμιζε το μάτι σε πολλούς, γιατί το παρελθόν του ήταν σημαδεμένο από τις απολύσεις χιλιάδων δυστυχισμένων ανθρώπων που εν μία νυκτί βρέθηκαν στον δρόμο εξαιτίας του, αυτός ο μικρούλης αρχηγός λοιπόν, γόνος μεγάλης οικογενείας, ξεκίνησε τον αγώνα του για την εξουσία.
Με τα εύσημα της Siemens και τα ένσημα Δ.Σ. τράπεζας ανά χείρας και όλα τα ΜΜΕ να τον ζητωκραυγάζουν, έγινε ο αρχηγός που το σύστημα της διαπλοκής, από καιρό περίμενε, ένας νέος, φέρελπις Τσιπροφάγος πρωθυπουργός!
Μιντιακή Απόλαυση 1: Χάρμα οφθαλμών η Ντ. Μπακογιάννη (μία στην αρχή και μία στο τέλος της εβδομάδας) να καμαρώνει για τον αδελφό της μετά εορτής και να χρήζει τον Άδωνι δεξιό και την οικογένειά της κέντρο. Οι υπόλοιποι στη Ν.Δ. απλά δεν υπάρχουν.
Μιντιακή Απόλαυση 2: Το ύφος των Λυριτζή, Οικονόμου όταν ο Π. Σκουρλέτης τους είπε ότι δεν έχει πληρώσει, ούτε ένα ευρώ η Eldorado, στο Δημόσιο. Όχι, δεν ήταν έκπληξη, ήταν υπερβολική έκπληξη. Έπεσαν από τα σύννεφα οι άνθρωποι…
Μιντιακή Απόλαυση 3: Επιτέλους, λίγο στιλ στους δρόμους και αστική ευγένεια. Πλημμύρισε με κοστούμια και διαμαρτυρόμενες γραβάτες το κέντρο. Το «ναι» ξεχύθηκε στους δρόμους ψάχνοντας για κίνημα να ηγηθεί.
Όλα τα δάκρυα αποκλειστικά για τους εργαζόμενους στις Σκουριές. Τόσους απολυμένους έχουμε (και του κ. Μπόμπολα), μόνο αυτοί χαίρουν της ευαισθησίας των καναλιών όλους αυτούς τους μήνες. Σεβαστό, αλλά ώς πότε αυτή η επιλεκτική μονομέρεια;
Ντ. Μπακογιάννη: «Η Ν.Δ. είναι μια κεντροδεξιά παράταξη. Δεξιός ο Άδωνις, εμείς κέντρο». «Να εκφράσουμε το σύνολο των ανθρώπων που ψήφισαν στο δημοψήφισμα Ναι» [Τετάρτη, Mega] Πολιτική αναγέννηση και νέα εκλογική βάση σε μία μόνο εκπομπή.
Κ. Μητσοτάκης: «Δεν περίμενα τίποτα περισσότερο από ανθρώπους που δεν έχουν κολλήσει ένσημα στην πραγματική τους ζωή» [ΕΡΤ1, Πέμπτη ομιλία στην Κ.Ο.] Εμείς τι να περιμένουμε από τον εκλεκτό του κ. Χριστοφοράκου;
Μ. Μιχελιδάκη σε Όλ. Γεροβασίλη: «Τώρα το πόσο συνεισφέρει η αντιπολίτευση δεν ξέρω αν είναι το μείζον τη στιγμή που βγαίνει ο κ. Στουρνάρας και κάνει τις αποκαλύψεις ότι ήταν και εκείνος ενήμερος περί της εισβολής στο Νομισματοκοπείο». «Έχουν βελτιωθεί πολύ οι σχέσεις σας τελευταία». Φιλότιμες προσπάθειες, αλλά μάλλον θα χρειαστεί εντατικά από τον κ. Οικονόμου για το πέταγμα της μπάλας... στο μείζον...
Ευ. Μεϊμαράκης: «Απορώ γιατί ο Σαμαράς δεν έδωσε κατευθείαν το κόμμα στον Μητσοτάκη». [Δευτέρα, Star] Για να υπάρχει σασπένς και για λόγους εσωκομματικής συσπείρωσης;
Άδ. Γεωργιάδης: «Η Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη θα γίνει σύντομα πολύ ελκυστική, θα είναι μια μεταρρυθμιστική, μία ανανεωμένη Ν.Δ., ένα φρέσκο πολιτικό μήνυμα». [Τρίτη, ΣΚΑΪ] Για διαφήμιση των '80s καλό είναι. Τσίμπησε τουλάχιστον ο Γρηγοράκος.
Ν. Δένδιας: «Εσείς λέγατε για το νέο μέχρι τώρα ως ταμπέλα. Τώρα που έχουμε εμείς νέο αρχηγό, δεν το θέλετε το νέο» [Παρασκευή, Mega] Τέτοιο νέο πιο παλιό, ιδρώσατε, αλλά το βρήκατε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου