Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ: Η χρεοκοπημένη ΝΔ χρηματοδοτούσε επί χρόνια ένα κύκλωμα το οποίο χρησιμοποιούσε για την προπαγάνδα της



 
 

 
 

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του υπόδικου εκδότη της Ακρόπολης Π. Μαυρίκου και των σχέσεων που διατηρούσε με τη ΝΔ, μετά την αποκάλυψη ότι υπάρχουν άλλα 6 τιμολόγια του προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνολικού ύψους 108.300 ευρώ!
Μετά τις νέες αποκαλύψεις των Παραπολιτικών, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει ποιες υπηρεσίες παρείχε ο Μαυρίκος στη ΝΔ ενώ ζητεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεχτεί έλεγχο στα οικονομικά του κόμματος.
Εως τώρα η ΝΔ είχε αποφύγει να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις και είχε μιλήσει απλώς για «ένα απλήρωτο τιμολόγιο». Ομως οι εξελίξεις την ξεπερνούν και θέτουν εκ των πραγμάτων, πολλά νέα και πολύ σοβαρά πλέον ερωτηματικά για το είδος των δοσοληψιών που είχε η ΝΔ με τον εκδότη της Ακρόπολης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν έξι τιμολόγια των 108.300 ευρώ από τον κ. Μαυρίκο στη Νέα Δημοκρατία, μέσα σε διάστημα 10 μηνών από το 2009 μέχρι το 2010.
Ειδικότερα, υπάρχουν τιμολόγια δεκάδων χιλιάδων ευρώ, 25.000-30.000, για αφιερώματα της εφημερίδας σχετικά με την πορεία προς το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Εκείνη την περίοδο, γενικός διευθυντής του κόμματος ήταν ο Μενέλαος Δασκαλάκης.
Η χρεοκοπημένη ΝΔ, για τα θαλασσοδάνεια της οποίας φρόντισε να απαλλάξει αναδρομικά τις διοικήσεις των τραπεζών που της τα έδωσαν, χρηματοδοτούσε αφειδώς, επί χρόνια, ένα κύκλωμα ύποπτων προσώπων|, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία υπογραμμίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι υπόλογοι απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες και οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις. 
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
«Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο κατηγορούμενος για σειρά εκβιασμών, Τ. Μαυρίκος, φέρεται να έχει εκδώσει σειρά τιμολογίων για το κόμμα της ΝΔ, καθώς και να έχει σειρά επαφών με κορυφαία στελέχη του κόμματος, που ανήκαν στον στενό κύκλο του κ. Σαμαρά. Δεν πρόκειται, λοιπόν, για ένα «ξεχασμένο, απλήρωτο τιμολόγιο», όπως η ΝΔ ισχυριζόταν, πριν από λίγες μόλις μέρες, αλλά για μια σταθερή, μηνιαία σχέση του κατηγορούμενου με τη ΝΔ.
Η ΝΔ εξακολουθεί να μην απαντά στα ερωτήματα που προκύπτουν από τη σχέση της με ένα βρώμικο κύκλωμα εκβιαστών.
· Ποιες ακριβώς ήταν οι υπηρεσίες που παρείχε ο Π. Μαυρίκος στη ΝΔ;

Η χρεοκοπημένη ΝΔ, για τα θαλασσοδάνεια της οποίας φρόντισε να απαλλάξει αναδρομικά τις διοικήσεις των τραπεζών που της τα έδωσαν, χρηματοδοτούσε αφειδώς, επί χρόνια, ένα  κύκλωμα ύποπτων προσώπων, το οποίο και χρησιμοποιούσε για την προπαγάνδα της.

· Άραγε, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει κάνει σημαία του την διαφάνεια, θα δεχτεί να έρθουν όλα στο φως;
· Θα δεχθεί να γίνει έλεγχος στα ταμεία του κόμματός του;
Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό και τους φορολογούμενους πολίτες. Οφείλουν να δώσουν άμεσα πειστικές εξηγήσεις για το πού ακριβώς κατέληξαν δάνεια 210 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει λάβει η ΝΔ. Το παιχνίδι των υπεκφυγών πρέπει να σταματήσει άμεσα.
Ας αποδείξει ο κ. Μητσοτάκης ότι όσα λέει περί διαφάνειας, χρηστής διοίκησης και λογοδοσίας απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες τα εννοεί, αρχίζοντας από το κόμμα του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου