Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Μπίρι – μπίρι: Μήπως να στείλουμε στο ΔΝΤ τον Πορτοκάλογλου;























Πάνω που ο μηχανισμός του tea party πήγε να στήσει μία μιντιακή προβοκάτσια, με αφορμή ένα τραγούδι του Πορτοκάλογλου που δήθεν μπήκε στο στόχαστρο της αριστερής χούντας των συνιστωσών, πήγαμε και στήσαμε τη φάση με την Παναρίτη και τους σκίσαμε κανονικά, μιλάμε τους έχουμε και δεν μπορεί να τους βγει  τίποτα!

Άσε που στέλνουμε τον Πορτοκάλογλου για εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ και τινάζουμε την μπάγκα στο αέρα… Μιλάμε θα προκληθεί κύμα μαζικών αυτοκτονιών, άσε που δε που σύσσωμη η πρωτοβουλία «Παιδεία 2015» θα φύγει στο εξωτερικό με πλαστές ταυτότητες. Και πάνω που έλεγα να τσεκάρω στο Λαύριο αν είναι όλα καλά με το πλοίο μας για το Μοντεβιδέο… κοίτα να δεις υπάρχει περίπτωση να μείνουμε εμείς και να φύγουν οι άλλοι…

Τώρα πως έχουν τα πράγματα με τον Πορτοκάλογλου: Ο γνωστός καλλιτέχνης που εδώ και πέντε χρόνια κρατούσε τη σιωπή του αποφάσισε να πάρει τη μουσική από ένα ξένο τραγούδι 20ετίας και να γράψει κάτι κουκουρούκου στοίχους που σύμφωνα με μία ανάλυση εξισώσουν τους νικητές και τους ηττημένους τούτης της περιόδου. 

Κάποιος σχολίασε κάτι στο ίντερνετ και από το απόγευμα της Παρασκευής – πριν χτυπήσουμε με το θέμα Παναρίτη – οργανωμένα σε όλα τα κανάλια έπαιζαν με κοινό σενάριο το θέμα ότι… αριστερά τρολ χτυπούν τον «αγαπημένο» τραγουδιστή και διάφορα άλλα κουλά που ήθελε απίστευτη προσπάθεια για να βρεις μία έστω μικρή σύνδεση των πραγμάτων.

Το εντυπωσιακό – πέρα από την άμεση κινητοποίηση του Πέτρου Τατσόπουλου ο οποίος υποστήριξε ότι έχουμε μία επανάληψη της φάση του Χυτήριου με  τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής – ήταν το επιχείρημα ότι κανείς δεν μπορεί να πει κακή κουβέντα για τον Πορτοκάλογλου γιατί έχει γράψει ένα τραγούδι που λέει πως μένει σε αυτή τη χώρα από πείσμα και τρέλα. Και που να πάει μαντάμ, να κάνει διεθνή καριέρα στο L.A. μαζί με τον Πάρι Κασιδόκωστα;

Μιας και πιάσαμε τους εφοπλιστές να σημειώσω πως ο Πορτοκάλογλου έγραψε το 1993 το «Τα καράβια μου καίω», απ’ όπου και ο στίχος για το πείσμα και την τρέλα, που όπως και να το κάνουμε είναι κάπως παράξενη φάση, αφενός γιατί ο Πορτοκάλογλου δεν είχε ποτέ καράβια, αφετέρου γιατί το 93 καιγόταν ο τόπος κι αυτός έλεγε πως η μόνη ελπίδα αυτής της χώρας ήταν τα παιδιά στην κερκίδα… Να σημειώσουμε ότι οι ΦΑΤΜΕ έπαιξαν σχεδόν σε όλα τα φεστιβάλ του Ρήγα Φεραίου, γιατί τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι τυχαίο.

Παιδιά, αφήστε τον Πορτοκάλογλου, πιάστε κανένα σοβαρό θέμα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βόρεια Κορέα και θα επιτρέπονται μόνο τα τραγούδια του Τσακνή… Ούτε καν του Μαχαιρίτσα. Πάντως το κρατάμε το θέμα, μέσα στις επόμενες μέρες περιμένουμε το επόμενο. Θα ρίξουμε ξανά στη μάχη την Παναρίτη!

Συμφώνα ρε… άντε και έχω παίξει κάτι ψιλά στο ΧΑΑ
Μα καλά, οι… θεσμοί ζητούν μέτρα μόνο για 3,5 δις ευρώ και εμείς καθόμαστε και δεν πάμε να υπογράψουμε. Πάντως έχει πλάκα, γιατί η Νέα Δημοκρατία μιλούσε για 11 δις και το ΠΑΣΟΚ (τώρα ποιο ΠΑΣΟΚ θα σε γελάσω) έλεγε ότι είναι 4,5%. Εντάξει, για ένα δις δεν θα τα χαλάσουμε, άλλωστε ο Σημίτης έδινε ένα δις στον Άκη να παίζει κάθε φορά που συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι είναι αυτοί που βιάζονται για τη συμφωνία.
Α) Οι άνθρωποι της μιντιακής πιάτσας, καθώς ξέρουν πως η ιστορία με τη τηλεοπτικές άδειας ανοίγει άμεσα και ελπίζουν ότι η συμφωνία να είναι κακή, ο Τσίπρας θα πέσει στην ανάγκη της διαπλοκής και θα την βγάλουν καθαρή. Να το κοιτάξουν το θέμα τους.

Β) Όλοι όσοι είναι οικονομικά άνετοι, γιατί πιστεύουν πως δεν υπάρχει περίπτωση οι… θεσμοί να επιτρέψουν την ελληνική κυβέρνηση να τους πειράξει. Οπότε σου λένε, συμφωνία να είναι και ότι να ναι, εννοώντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κόψει τις ανοησίες, που λέει και ο Σαμαράς, με τα 751 κατώτερο και την προστασία του εισοδήματος των συνταξιούχων και να πάει το ψωμί στο 23% ΦΠΑ. Υποεκτιμούν το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να πάει σε μία ότι να ναι συμφωνία που θα σκίσει τους άνετους.

Γ) Αυτοί που παίζουν στο χρηματιστήριο, νέα κατηγορία – με 20, 30 χιλιάρικα στην άκρη από κανένα εφάπαξ – που βλέποντας τα πάνω κάτω στο ΧΑΑ μέρα με τη μέρα έχει βάλει στο ταμπλό 5 με 10 χιλιάρικα και ασχολείται με αυτά μέρα βράδι. Πιστεύουν πως το κλείσιμο της συμφωνίας θα τους φέρει στο τσακ μπαμ καλά κέρδη οπότε θα πάρουν τα λεφτά τους και τα κέρδη του και θα αρχίσουν να τρέχουν για κανένα διαμέρισμα για τα παιδιά τους.

Δ) Οι Σύνδεσμοι Εξαγωγέων και Βιομηχανιών της Βόρειας Ελλάδας που από αυτά που οι ίδιοι λένε είναι 100% κρατικοδίαιτοι και τελευταία δεν τρώνε γιατί η κυβέρνηση δίνει ότι έχει για μισθούς και συντάξεις.

Όπως έγραψε και ο Τσίπρας στη Le Monde, καλό θα ήταν όλοι όσοι είναι στη φάση συμφωνία να είναι και ότι να ναι, να διαβάζουν το «Για ποιον χτυπάει η καμπάνα» του Χέμινγουεϊ ή έστω να ακούσουν το ομότιτλο τραγούδι των Metallica.

Χρυσή εφεδρεία για ποιο πράγμα ο Σαμαράς; Για πρόεδρος της Ν.Δ.;

Στις πρόσφατες εκλογές η Νέα Δημοκρατία πήρε 27,81%. Οκ; Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 η Νέα Δημοκρατία πήρε 29,66%. ΟΚ;

Ρωτάω γιατί προχθές ο, μόνος και έρημος, στενός συνεργάτης του Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, έσπασε τη σιωπή του και είπε πως ο Σαμαράς είναι ο μόνος αρχηγός που έχασε εκλογές με μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό με το οποίο κέρδισε τις εκλογές. Καλά ο Χρύσανθος δεν έχει σπουδάσει κάτι περίπλοκα μαθηματικά; Αφαίρεση δεν ξέρει; Το μόνο που παίζει είναι να μιλάει για τις εκλογές του Μαϊου του 2012 όταν ο Σαμαράς πήρε 18,85%, το οποίος όμως δεν ήταν ποσοστό… Νέας Δημοκρατίας, αλλά ένας θρίαμβος της Πολιτικής Άνοιξης. Όπως και τώρα που στις δημοσκοπήσεις γράφει 15% και ο Χρύσανθος δεν κρύβει τη χαρά του.

Είπε, ο Χρύσανθος, ότι ο Σαμαράς είναι μία μεγάλη εφεδρεία για τον τόπο, ο Σαμαράς, είπε ο  Χρύσανθος, πρέπει να παραμείνει ενεργός. Πραγματικά έχω σπάσει το κεφάλι μου αλλά άκρη δεν βγάζω και πιστεύω πως όλα τα λεφτά είναι να γυριστεί ταινία που να δείχνει Σαμαρά και Χρύσανθο να συζητούν. Μιλάμε για Χρυσό Φοίνικα στο χαλαρό.

Πάντως το αίμα νερό δεν γίνεται και ο Χρύσανθος λέει πως η αύξηση του ΦΠΑ κατά 0,5% στο τρόφιμα θα κόψει ότι μπόρεσε να γλυτώσει η κυβέρνηση από το τσεκούρωμά στις συντάξεις που πρότεινε ο Χαρδούβελης. Ότι ακριβώς λέει και ο ΚΚΕ, που καλεί τον λαό σε επαγρύπνηση για να μην περάσουν νέες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Το απόγευμα στις 7:30 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης συζητάμε για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει να στείλω πάνω από 500 sms για την αποψινή εκδήλωση και κάνω έκκληση: Σύντροφοι μιλάει η Φώφη η Γεννηματά, αφήστε τις πίκρες, αφήστε τον Τσίπρας, αφήστε ότι κάνετε και ελάτε στο δημαρχείο να υποδεχτούμε την επόμενη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης. Φώφη για να έχει το ΠΑΣΟΚ μέλλον, για το παρόν χέσε μέσα Πολυχρόνη που δεν γίναμε ευζώνοι. Είναι η τελευταία, η αποψινή, προσυνεδριακή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη και από Παρασκευή αρχίζει η μεγάλη μάχη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μου, η φάση είναι σε βαθιά κατάθλιψη και το λέω γιατί το Σ/Κ πήγε στο Ποσείδι και αντίκρυσα μία βουβή παραλία. Που είναι η περσινές αναλύσεις ότι θα εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας γιατί οι  βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν θέλουν να χάσουν τα μισθά τους, ότι ο Τσίπρας δεν θέλει να κυβερνήσεις, ότι ο κόσμος θα γυρίσει πίσω στο ΠΑΣΟΚ, ότι η «Ελιά» έχει σπουδαίες προοπτικές μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών… Χάπια θα μοιράζουν έξω από το συνέδριο.

Είναι φαβορί η Φώφη; Κοίτα με αυτά τα πράγματα δεν παίζεις και από τη στιγμή που δεν έχει τοποθετηθεί ανοιχτά υπέρ του Λοβέρδου ο Πρετεντέρης, ποτέ δεν ξέρεις πως θα πάνε τα πράγματα. Πάντως έχει ενδιαφέρον αυτό που λένε άνθρωποι του Βενιζέλου ότι δηλαδή δεν έχει τόσο σημασία το τι θα γίνει με την ηγεσία αλλά με το πολιτικό πλαίσιο που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ από εδώ και πέρα. Δηλαδή: Ξανά «Ελιά» με Π. Καψή και Ν. Μπίστη ή στα σκληρά με Κυριάκο και Ντόρα… Γι’ αυτό σε λέω, Φώφη για να έχει το ΠΑΣΟΚ μέλλον, έστω ως ένα μικρό κόμμα του πρώην σοσιαλδημοκρατικού κέντρου. Από το ολότελα, καλά και η Φώφη! Πάντως επειδή το αίμα νερό δεν γίνεται, παίζουν και μίση και ίντριγκες και περίεργα σχέδια για να μείνει ο Βενιζέλος. Μείνε Βαγγέλη που θα βρεις καλύτερα; Βρε ουστ…

Κατά λάθος η αντιπολίτευση στην Τουρκία κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι στο νέο προεδρικό μέγαρο έχει φτιάξει μία… χρυσή τουαλέτα. Προφανώς οι άνθρωποι μπερδεύτηκαν με την… χρυσή τουαλέτα του εβδόμου ορόφου του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ. Τέτοια εποχή πριν από τρία χρόνια βγήκε αυτή η… θεματάρα, που θα έπρεπε θα διδάσκεται στις σχολές δημοσιογραφίας. Που το θυμήθηκα; Έπεσε ένα δημοσίευμα της εποχής στα χέρια μου, μου χάλασε και το φλοτέρ του καζανακίου… και είναι που θέλω να σου ζητήσω και κάτι λεφτά. Κοίτα να δεις πως έχουν τα πράγματα…

Φεύγω για Μύκονο, καθώς από το πουθενά έλαβα πρόσκληση για το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, στο πλαίσιο της MYKONOS BIENNALE 2015, που φιλοξενείται στο Σινέ Μαντό, ένα από τα δέκα ομορφότερα θερινά σινεμά του κόσμου, από σήμερα μέχρι την Πέμπτη. Θα μου καλύψεις τα έξοδα να πάω Μύκονος;

Τες πα, και στη Θεσσαλονίκη έχουμε πολύ ωραία θερινά σινεμά, οπότε βουρ σαν τα θερινά δεν έχει…
Δύο Λύκοι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έλεος κύριε Πορτοκάλογλου-ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου