Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Η σκρόφα μου κλέβει τον άντρα!-ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ


























Πού είναι η αρχοντιά σας, κύριοι βαρόνοι; Πού είναι η ψυχραιμία σας, που θέλετε να μείνετε και καβάλα στη χώρα; Πού είναι η παλικαριά σας, που κάνετε και μαθήματα στην Αριστερά; Ξελαρυγγιάζεστε για την ελεύθερη αγορά, αλλά τα κανάλια -και μαζί και τις κυβερνήσεις, και τις τράπεζες- τα έχετε παντρευτεί, έτσι; 
Και θέλετε να σουρομαδήσετε τη... σκρόφα που σας χαλάει τον γάμο. Που έρχεται σεινάμενη - κουνάμενη να σας σηκώσει από το κρεβάτι σας. Και να επιβάλει -άκου πράγματα- δημοπρασία!

Πολλή μαυρίλα, παιδιά. Πολλή μιζέρια. Πολλή ξεφτίλα. Κι όχι από άνεργους, άστεγους, απόκληρους. Μ’ αυτούς πάλι και πάλι διαπιστώνεις το ορθόν το λαϊκού στίχου:
Φτώχεια κι αν έχεις θύματα, έχεις καρδιά κι αισθήματα.

 Αλλά από τους άλλους.
Κάποιους από τους άλλους τέλος πάντων.
Αστούς με χρήμα, δύναμη, όνομα, καράβια, κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες, ΜΜΕ.
Που μόλις τους ακούμπησε λίγο η Δημοκρατία και το κράτος κάνουν σαν κυράτσες γειτονιάς του εξήντα:
Βοήθειααααα.
Η σκρόφα μου κλέβει τον άντρα!
Τέτοια και χειρότερα.
Πού είναι η αρχοντιά σας, κύριοι βαρόνοι;
Πού είναι η ψυχραιμία σας, που θέλετε να μείνετε και καβάλα στη χώρα; Πού είναι η παλικαριά σας, που κάνετε και μαθήματα στην Αριστερά;
Ξελαρυγγιάζεστε για την ελεύθερη αγορά, αλλά τα κανάλια -και μαζί και τις κυβερνήσεις, και τις τράπεζες- τα έχετε παντρευτεί, έτσι; Και θέλετε να σουρομαδήσετε τη... σκρόφα που σας χαλάει τον γάμο. Που έρχεται σεινάμενη - κουνάμενη να σας σηκώσει από το κρεβάτι σας.
Και να επιβάλει -άκου πράγματα- δημοπρασία!
Καλά, εσείς δεν προσκυνάτε πρωί, μεσημέρι, βράδυ την ελεύθερη αγορά; Δεν είναι η δημοπρασία, ο διαγωνισμός, ο ανταγωνισμός, ο πλειστηριασμός, μια κορυφαία στιγμή της; Αλλά, όπως φαίνεται, είστε φιλελεύθεροι, και νεοφιλελεύθεροι, και βάλε-φιλελεύθεροι, για τους άλλους. Όχι και για σας. Λυσσάτε με την κυβέρνηση, γιατί έχει -λέτε- κρατικίστικες ιδεοληψίες και άλλα τέτοια φούμαρα. Και την ίδια στιγμή, δεν έχετε πρόβλημα να θεωρείτε το κράτος κτήμα σας και τις δημόσιες συχνότητες ιδιωτικούς σας οίκους.
Αυτός κι αν είναι κρατικισμός. Συμπαγής, απόλυτος, βίαιος, φονικός. Το πειρατικό, ληστρικό, σαρκοβόρο κομμάτι μιας τάξης, που θέλει να κρατήσει τον απόλυτο έλεγχο των ειδήσεων και των συνειδήσεων, για να συνεχίσει το νταβατζηλικι -αυτό δεν είναι δικό μου, έτσι;- σε βάρος μιας χώρας. Και δεν διστάζουν να βουλιάξουν σε πρακτικές μαφίας, να μετατρέψουν τα ΜΜΕ που ελέγχουν σε όπλα βιολογικού πολέμου, συκοφαντίας, ψεύδους και τελικώς ηθικής δολοφονίας όσων μπαίνουν στη μαύρη λίστα τους.

ΥΓ.: Απόδειξη της ξεφτίλας τους, οι σμπίροι με κάρτα της ΕΣΗΕΑ, που αναλαμβάνουν ανθρωποφάγα συμβόλαια. Άφες αυτοίς, όμως. Σήμερον της βαρονίας αυτών το καρπάζωμα. Μην κάνουμε εκπτώσεις στη μεγαλοψυχία. Στο κάτω-κάτω, τόσα μαρούλια χάρισαν, και τώρα που ρεστάρισαν θα γίνουμε ιεροεξεταστές τους; Αυτή θα ήταν ευαισθησία γορίλλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου