Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

«Θέλουν μια άδεια για να πιάσουν γεμάτα» - Tι γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης στο facebook για τις τηλεοπτικές άδειες











 

 



 





Τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και όσα τις τελευταίες ημέρες ακούγονται σχολιάζει στη σελίδα του στο facebook ο Κώστας Βαξεβάνης.
Όπως γράφει, οι καναλάρχες "για μια ακόμη φορά προσπαθούν να κάνουν το νόμο και τη νομιμότητα τσίχλα" επιμένοντας να μην απαντούν σε μείζονα ερωτήματα όπως το "γιατί συνεχίζουν -κόντρα στους κανόνες της αγοράς- να διεκδικούν τη συνέχιση της λειτουργίας  καναλιών τα οποία είναι και ζημιογόνα και υπερχρεωμένα".

Διαβάστε το σχόλιό του

Θέλουν μια άδεια για να πιάσουν γεμάτα
Στη διαδικασία αδειοδοτήσεων των καναλιών, τα βασικά ερωτήματα δεν είναι προφανώς αυτά που θέτουν οι καναλάρχες. Δηλαδή γιατί οι άδειες είναι 4, ή γιατί ξεκινά μια τέτοια διαδικασία. Σε μια χώρα που ακόμη και για να βάλεις μια φουφού για κάστανα σε μια γωνιά της Αθήνας χρειάζεσαι άδεια, είναι ο ανορθολογισμός και η παθογένεια της διαπλοκής που επιβάλει τα κανάλια να μην έχουν άδειες.
Για τον ορθολογισμό της κοινής γνώμης, το ερώτημα είναι γιατί οι καναλάρχες επιμένουν, κόντρα στους κανόνες της αγοράς, να διεκδικούν τη συνέχιση της λειτουργίας καναλιών τα οποία είναι και ζημιογόνα και υπερχρεωμένα. Τι τις θέλουν αυτές τις επιχειρήσεις που θα καταρρεύσουν όπως το MEGA;
Δεν πρόκειται για εθελοντισμό ή για προσφορά στην ενημέρωση. Είναι η αγωνία τους να συνεχίζουν να ορίζουν την ατζέντα, την πολιτική και τις πολιτικές μαζί με τους πολιτικούς που τις εκφράζουν. Κυρίως είναι η πεποίθησή τους πως πρέπει να έχουν κάλυψη και ασυλία. Θέλουν μια άδεια, κενή άδεια, για να πιάσουν γεμάτα.
Αντί να απαντήσουν σε αυτά τε ερωτήματα και την απαίτηση νομιμότητας και νομικής ρύθμισης, για μια ακόμη φορά προσπαθούν να κάνουν το νόμο και τη νομιμότητα τσίχλα. Να μπορούν να κάνουν και πάλι πολύχρωμες φούσκες και να διατηρήσουν δροσερή αναπνοή μετά το φαγοπότι, φιλοδοξώντας να δημιουργήσουν την εντύπωση πως ούτε έφαγαν, ούτε ήπιαν.
Στρατός από νομικούς συμβούλους και μεγαλοδικηγόρους, επιδίδονται σε νομικό μπούλινγκ, όχι μόνο απέναντι στην κυβέρνηση και σε παράγοντές της, αλλά και σε υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και στη συνέχεια χρησιμοποιούν το θόρυβο που δημιουργεί η δική τους συμπεριφορά για να στοιχειοθετήσουν πως υπάρχει μπάχαλο και αλαλούμ.
Όποιοι και αν πάρουν τις άδειες, δύο είναι οι βεβαιότητες. Για πρώτη φορά θα πληρώσουν ενώ η επόμενη μέρα δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τις προηγούμενες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου