Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Οι μικροί Σπαρτιάτες της δημοσιογραφίας-Του Πέτρου Κατσάκου

 

 
 



 Σύμφωνα με τη σπαρτιάτικη αγωγή, όπως αυτή περιγράφεται από τον Πλούταρχο, τα νεαρά αγόρια ενθαρρύνονταν από τους μεγαλύτερους να κλέβουν τροφή έτσι ώστε να συμπληρώσουν την ελάχιστη τροφή που λάμβαναν. 
Αν όμως τα παιδιά γίνονταν αντιληπτά από τους μεγαλύτερους κατά τη διάρκεια της κλοπής, τότε τα περίμενε μαστίγωμα με τη δικαιολογία ότι ήταν κακοί κλέφτες. 
Και αν αυτά συνέβαιναν στους ιστορικούς χρόνους της Αρχαίας Σπάρτης, σήμερα κάποιοι «μεγάλοι» μαστιγώνουν διά της απολύσεως τους δύο «μικρούς» που πιάστηκαν στα πράσα ως κακοί κλέφτες ενώ προσπαθούσαν να «κλέψουν» μια μερίδα δημοσιογραφικής επιτυχίας που θα ενοχοποιούσε παράλληλα και τον στοχοποιημένο από τους «μεγάλους», υπουργό. 
Τον υπουργό, για τον οποίο τεχνηέντως καλλιεργούσαν κλίμα που τον ήθελε να βολτάρει στη Νέα Υόρκη, να τρώει και να πίνει με χρήματα του ελληνικού λαού, την ώρα που έστελνε στην ανεργία 2.000 εργαζόμενους της ιδιωτικής τηλεόρασης.
Φαντάσου μόνο τον στόμφο του παρουσιαστή όταν θα προανήγγειλε τη φοβερή αποκάλυψη για τον υπουργό και την κουστωδία του να γλεντούν τόσες και τόσες απολύσεις με πανάκριβα φαγοπότια στη Νέα Υόρκη. 
Φαντάσου το κόρδωμα των δαιμόνιων ρεπόρτερ που θα παρουσίαζαν σε αποκλειστικότητα και σε πρώτο πλάνο τα τεκμήρια των χρυσών λογαριασμών του Παππά και της παρέας του.
Τρικούβερτο γλέντι θα στηνόταν στα ΜΜΕ και τα social media για τους ανάλγητους και ανήθικους ΣΥΡΙΖΑΝΝΕΛ, που είναι ίδιοι και χειρότεροι με τους προηγούμενους, κι ας ήταν το έργο στημένο με πλαστές υπογραφές.
Πονηρό το κόλπο και φιλόδοξο για τους δύο νεαρούς που θέλησαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην προσπάθεια να γίνουν αρεστοί και χρήσιμοι στα μεγάλα αφεντικά και στον πόλεμο που αυτά έχουν κηρύξει στον υπουργό Επικρατείας. 
Μόνο που οι μικροί «Σπαρτιάτες» της ιστορίας μας όχι μόνο δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας τη μυστική αποστολή τους ερχόμενοι αντιμέτωποι με τις αμερικανικές αρχές αλλά, μπροστά στον κίνδυνο να εκθέσουν τους εργοδότες τους, αποπέμφθηκαν κακήν κακώς ως αυτοβούλως ενεργήσαντες.
Όπως και στην αρχαία Σπάρτη, εκεί όπου τον συλληφθέντα κλέφτη τιμωρούσε ο υποκινητής και αυτουργός της παρανομίας, μιας και η λογική ήταν πως αν τα καταφέρεις έχει καλώς, αν όμως σε πιάσουν, τότε ισχύει όχι μόνο το «δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις», αλλά επιπλέον σου τραβάω μια απόλυση και άντε στο καλό να κάνεις αυτοβούλως παρέα με τους 2.000 άνεργους που τόσο προπαγάνδιζες τόσο καιρό. 
Έτσι λοιπόν, και με αυτό τον όχι και τόσο αναμενόμενο για τους καναλάρχες τρόπο, ξεκίνησαν και οι περίφημες «απολύσεις Παππά». Οι πρώτες δύο από τις δύο χιλιάδες τις οποίες έχουν προεξοφλήσει εδώ και καιρό τα συστημικά ΜΜΕ και οι ιδιοκτήτες τους. 
Μόνο που αναγκάστηκαν να απολύσουν και να τιμωρήσουν οι ίδιοι τα παιδιά τους ως άλλοι Σπαρτιάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου