Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Το σύστημα Μητσοτάκη έχει λυσσάξει-ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ












 









Όταν δούλευα στον ΣΚΑΪ, ρώτησα έναν πολύ γνωστό συστημικό δημοσιογράφο πώς γίνεται, κάθε φορά που λέει μια ανοησία η Ντόρα Μπακογιάννη, να την βγάζουν αμέσως σε δέκα κανάλια και τριάντα ραδιόφωνα. 
 Μου εξήγησε. 
Επειδή νόμιζε πως είμαστε συνάδελφοι και πως κάνουμε την ίδια δουλειά, μου τα είπε όλα.
 Ο ίδιος δημοσιογράφος μου είχε πει πως το σχέδιο των ολιγαρχών ήταν να εκλεγεί η Ντόρα Μπακογιάννη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και να υπάρξει συνεργασία με τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, που τότε κυριαρχούσαν. 
 Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν εξελέγη -γιατί είναι αντιπαθητικιά και οι νεοδημοκράτες ποτέ δεν γούσταραν το μητσοτακέικο- και ο Αντώνης Σαμαράς χάλασε λίγο τη …σούπα. 


 Τα πρώτα χρόνια του μπλογκ -τότε που πάρα πολλοί με έβρισκαν χαριτωμένο και ακίνδυνο, και ήθελαν να με γνωρίσουν για να λένε στους φίλους τους πως με ξέρουν- ένας συγγραφέας μου εξήγησε πολύ αναλυτικά πως γίνεται το παιχνίδι με τους δημοσιογράφους και τους «διανοούμενους» που μπαίνουν στο payroll πολιτικών, ολιγαρχών, πρεσβειών κλπ. 

 Ανακάλυψα έναν άλλο κόσμο. 
Μου λύθηκαν πολλές απορίες. 

 Μπορεί να φανταζόμουν ότι κάπως έτσι γίνονται τα πράγματα, αλλά είναι αλλιώς να σου το επιβεβαιώνουν αυτοί που τα ξέρουν από μέσα. 

 Σήμερα, ένα ολόκληρο σύστημα έχει λυσσάξει με όποιον αμφισβητεί τον αγαπημένο τους Κυριάκο Μητσοτάκη. 
 Θέλουν να βγαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να λέει πως ήταν πολιτικός κρατούμενος και εξόριστος στο Παρίσι, και όλοι να χειροκροτάμε τη βλακεία που είπε.


 Θέλουν να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως ζητάει αλήθεια (μη λήθη) και παράλληλα να μας ζητάει να ξεχάσουμε, και να μην σχολιάζει κανείς πως μόνο ένας ηλίθιος μπορεί να ζητάει και αλήθεια και να ξεχάσουμε. 

 Θέλουν να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως είναι κατά της οικογενειοκρατίας -με πατέρα πρωθυπουργό, αδελφή πρώην υπουργό και δήμαρχο, παππού βουλευτή και έναν κατάλογο που δεν έχει τέλος– και να πανηγυρίζουμε με την ακόμα μεγαλύτερη ηλιθιότητά του. 

 Μα γιατί τα κάνουν αυτοί όλα αυτά; 
 Γιατί στηρίζουν με τέτοια λύσσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είναι προφανές ότι είναι ανέκδοτο; 
 Εσείς τι λέτε; 
 Ναι, αυτός είναι ο λόγος. 
Αυτός που φαντάζεστε. 

Γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σαν κάτι φρέσκο και ελπιδοφόρο. 
Η πραγματικότητα είναι πως μόνο που τον βλέπεις, σε πιάνουν τα γέλια.


Όταν δε αρχίζει να μιλάει, κυλιέσαι στο πάτωμα. 
Είναι τόσο φρέσκος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που πέρσι, όταν τόλμησα να τον σχολιάσω σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, τηλεφώνησε αμέσως σε διευθυντικό στέλεχος του σταθμού και ήταν έξαλλος που μου έδωσαν βήμα να μιλήσω· ξεχνάει ο χαζός πως το μπλογκ μου το διαβάζουν πολλοί περισσότεροι από αυτούς που ακούν έναν ραδιοφωνικό σταθμό. 

Έχω γράψει πολλές φορές πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολιτικός απατεώνας. 
Αυτό δεν σημαίνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένα θετικό πρόσωπο. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -εκτός από απόλυτα συστημικός- είναι ηλίθιος. 
Άρα, είναι ο ιδανικός πρωθυπουργός για το προτεκτοράτο και τους αποβλακωμένους πολίτες του. 

(Το κείμενο είναι αφιερωμένο σε ένα ολόκληρο σύστημα που επιτίθεται συστηματικά και προσπαθεί να λασπώσει όποιον τολμάει να αμφισβητήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Τις τελευταίες ημέρες, επιτέθηκαν και σε εμένα.
 Παιδιά, σας ξέρω. 
Γατάκια είστε. Νιάου!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου