Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

H Ν.Δ. μεταλλάσσεται βήμα - βήμα σε οπαδικό κόμμα τυφλής αντιπολίτευσης, χωρίς κανένα όριο και ενδοιασμό


 







 Η Ν.Δ., όλο το τελευταίο διάστημα, ξεδιπλώνει μια ακραία πολεμική κατά της κυβέρνησης, θέλοντας να πολώσει το κλίμα, επειδή θεωρεί προφανώς ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να κερδίσει πολιτικά οφέλη. Την πολιτική γραμμή της πόλωσης έφτασε στα άκρα ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη Χίο -όχι τυχαία-, για να πει ότι “οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες” και ότι, σε όλο τον κόσμο, αν πεις ότι είσαι κομμουνιστής, σε φυλακίζουν”, την ώρα μάλιστα που ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να χτίσει το προφίλ του κεντροδεξιού νεοφιλελεύθερου, ακραίου μεν, αλλά “μεταρρυθμιστή”.
Η Χίος είναι ένα νησί όπου οι χρυσαυγίτες έχουν δημιουργήσει ήδη εκρηκτικό κλίμα με αφορμή το προσφυγικό και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. πήρε πρόθυμα τη σκυτάλη της εμφυλιοπολεμικής ρητορικής, πρώτον γιατί τα πιστεύει αυτά που λέει και δεύτερον για να περιορίσει τις απώλειες στα άκρα της Ν.Δ. από το άνοιγμα που επιχειρείται προς το κέντρο.
Όμως είναι άλλο πράγμα να κάνει μια ακραία δήλωση ένας βουλευτής από τους πολλούς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και άλλο να υιοθετεί την ουσία της ακροδεξιάς ιδεολογίας ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς μάλιστα να υπάρχει ούτε ένα ελάχιστο δείγμα ανακοίνωσης ή διαρροής από τη Ν.Δ. που να κρατά αποστάσεις. 
Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για ακραία στάση ανευθυνότητας από το κόμμα που θέλει να έρθει στην εξουσία ακόμη κι αν μετατραπεί σε εκδοχή «γαλάζιας» Χρυσής Αυγής.
Όταν κοινός πολιτικός τόπος και στην Ελλάδα, και στην Ε.Ε. είναι πώς να περιοριστεί η απήχηση των εθνικιστικών - ξενοφοβικών κομμάτων, του νεοφασισμού και των νεοναζί, δεν μπορεί και δεν πρέπει η αξιωματική αντιπολίτευση να παίρνει τον δημόσιο λόγο των εγχώριων φαντασμάτων του νεοφασισμού μόνο και μόνο για να κερδίσει μερικές ψήφους, χωρίς να ενδιαφέρεται αν με αυτή τη στάση δεν επωάζει απλώς το αβγό του φιδιού, αλλά διεκδικεί να πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του φιδιού.
Αυτό είναι το δεύτερο θεσμικό ατόπημα της Ν.Δ. Με την ίδια ακριβώς ακραία λογική, την ώρα που συνεχίζεται η συζήτηση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, η Ν.Δ. δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσει τα επιχειρήματα των αντιπάλων της χώρας προκειμένου να πλήξει την κυβέρνηση.
Με όλα αυτά η Ν.Δ. μεταλλάσσεται βήμα - βήμα σε οπαδικό κόμμα τυφλής αντιπολίτευσης, χωρίς κανένα όριο και ενδοιασμό, και αυτό δυστυχώς είναι επικίνδυνο συνολικά για την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου