Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

«Ν.Δ. ο Κατήφορος»









«Ν.Δ. ο Κατήφορος», ένα δράμα έκπτωσης των πολιτικών ηθών, πάθους για εξουσία και εκχυδαϊσμού του ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβάλλεται καθημερινά, συνεπικουρούμενο από τα μιντιακά φερέφωνά της. Ένα δράμα πολιτικής παραγωγής 2015 - 2017 καθημερινά στις οθόνες σας.
Το να υπερασπίζεται το δίκιο του κάποιος είναι φυσιολογικό, το να υπερασπίζεται όμως και το άδικό του μόνο αρνητικές συνδηλώσεις μπορεί να φέρει. Ο αδικαιολόγητος εκνευρισμός που οδηγεί σε εκτός πολιτικών ορίων συμπεριφορά και εκρήξεις τι άραγε μπορεί να σημαίνει; Ότι κάτι θέλεις να κρύψεις ή ότι βρίσκεσαι μπροστά σε μια αναπόδραστη μεγάλη διαφαινόμενη ήττα που αναγκαστικά πρέπει να τη χωνέψεις.
Ο κ. Δένδιας, αφού στάθηκε ανίκανος διαλόγου επιλέγοντας την υβριστική επίθεση εναντίον του πολιτικού του αντιπάλου κ. Ρήγα στο Star, χρέωσε το δικό του παραλήρημα στον πολιτικό αντίπαλό του, καταγγέλλοντας τον «αυταρχισμό του ΣΥΡΙΖΑ» μέσω Τwitter.

Τα χιόνια των καναλιών έθαψαν το σκάνδαλο Novartis, ευτυχώς όχι και στην ΕΡΤ.
«Εγώ έφυγα τον Ιούνιο του 2013 και προφανώς το ΣΔΟΕ έπρεπε να είχε κάνει πόρισμα. Αν δεν το έχει κάνει, κακώς δεν το έχει κάνει» είπε ο Μ. Σαλμάς και συμπλήρωσε: «Βεβαίως το ήξερε ο κ. Γεωργιάδης και πήρε και εκείνος μέτρα». 
Γι’ αυτό το πόρισμα βρήκε τρία χρόνια μετά, με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, τον δρόμο για την Εισαγγελέα Διαφθοράς; «Προς Θεού, δεν ήταν στόχος μου η Novartis. Εμείς είμαστε ένα κόμμα που πιστεύει στην επιχειρηματικότητα”. Με οποιοδήποτε κόστος;


Κ. Τζαβάρας: «Η κυβέρνηση ευθύνεται για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση. Η κυβέρνηση καλείται να κάνει αυτά που έχει δεσμευτεί». Ούτε ο κ. Σόιμπλε δεν τα λέει πλέον αυτά. Η Ν.Δ. πρέπει να εφεύρει κάτι νέο.
«Ανίκανος, ψευδόμενος, με χρήματα που έχει και δεν τα διαθέτει” και υπονοώντας αναξιοπρέπεια, «το μόνο που του μένει είναι η παραίτηση»: Ο κ. Βαρβιτσιώτης των «απωθήσεων», με το Φαρμακονήσι από τον Σκάι για τον κ. Μουζάλα των 65.000 προσφύγων, τον οποίο η Ν.Δ. έκρινε «αδύναμο κρίκο» της κυβέρνησης, λόγω Καμμένου και δοκίμασε άλλη μια «δολοφονία χαρακτήρα».
Επιβεβαιώθηκε ο Άρης «συριζοτρόλια» για τον στρατό που ήθελε να στείλει στους πρόσφυγες. Στάλθηκε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέσβο.
Ούτε εθνική «τραγωδία» να θρηνούσε ο Μπ. Παπαδημητρίου στην πιθανότητα «να φύγει το Ταμείο» και ξεδιπλώνει πρωί - πρωί, Παρασκευή και 13, όλο τον εφιάλτη: «Δραχμή», «χρεοκοπίες», «εκλογές», «δημοψηφίσματα» «4ο Μνημόνιο» επί 20λέπτου. Ο Άρης κλαίει στις 6 το απόγευμα για την απόφαση του ΣΤΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Δημοσιεύτηκε η απόφαση του ΣτΕ, κανένα θέμα με τον αριθμό των αδειών και ο διαγωνισμός ορθώς καμωμένος. Κανάλια και Ν.Δ. επιμένουν: Αντισυνταγματικός ο νόμος, άκυρος ο διαγωνισμός, να επιστραφούν τα λεφτά των καναλιών για τις άδειες. Απλά και ξεκάθαρα.
Ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να αναλάβει. Γυρνάει ανά την Ελλάδα, φιλάει γιαγούλες όπου τις βρει, βγαίνει για ψώνια οικογενειακώς παρέα με φωτογράφους... Έκανε και μια στάση στον Alpha να μας πει πως θα λύσει τα προβλήματα της χώρας με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και λευκά κελιά για τους αντιεξουσιαστές.
Η γηραιά κυρία της πολιτικής σκηνής, κατάκοπη, υπό το βάρος σωρείας σκανδάλων, όσο κι αν μαίνεται ο Άδωνις στα τηλεπαράθυρα, όσα χαμόγελα κι αν σκορπάει στις γιαγιάδες, ο κ. Μητσοτάκης, Λάσκαρη 17 χρόνων δεν γίνεται.
Άσε που η γιαγιά ξέρει ποιος ψήφισε «παρών» για το δώρο των Χριστουγέννων της κι ας μην το λέει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου