Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Εγκλωβισμένος ο Βενιζέλος ανάμεσα σε Γεννηματά και «Καραμανλικούς»









Δεν θα κατέβει στις εκλογές;
Γράφει ο Πολιτικός

Εγκλωβισμένος στις αποφάσεις της Φώφης Γεννηματά δείχνει ο Βαγγέλης Βενιζέλος λίγα 24ωρα μετά την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αισθάνεται ότι δεν χωράει στο εγχείρημα όμως δεν έχει πολλές επιλογές. 
Ο Βενιζέλος θα ήθελε να μεταπηδήσει στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη επικαλούμενος πάντα την ανάγκη εθνικής ενότητας για να σωθεί η χώρα –κάτι που έπραξε και με πρωθυπουργό τον Σαμαρά- όμως αυτό το σχέδιο δεν μπορεί να ευοδωθεί. 

Για τον απλούστατο λόγο πως οι καραμανλικοί της ΝΔ έχουν διαμηνύσει στον Μητσοτάκη ότι δεν πρέπει να τού περνά καν ως σκέψη η «απόκτηση» Βενιζέλου. 

Μπροστά στον κλειστό δρόμο που βρίσκει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά προς το παρόν παραμένει στο ΠΑΣΟΚ σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις του. 

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι πολιτικά πιεσμένος κάτι που φάνηκε και από την παρέμβασή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ όπου ενώ πολλοί περίμεναν ότι θα προκαλέσει πανικό εκείνος εμφανίστηκε επικριτικός μεν χωρίς όμως να τραβήξει το σκοινί στα άκρα. 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κριτική του εστιάστηκε στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου τον οποίο δεν κατονόμασε ζητώντας να ζητήσει «συγγνώμη» -άρα με μία συγγνώμη προτίθεται να ξεχάσει ό,τι έγινε;» και επανέλαβε τη θέση του για μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης στην οποία όπως είπε θα κληθεί να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Επιπλέον για μία ακόμη φορά άφησε να εννοηθεί ότι το πρόταγμα για τον ίδιο είναι η διάσωση της χώρας, ό,τι έλεγε και επί διακυβέρνησης Σαμαρά δηλαδή, και όχι της παράταξης.  

Καθόλου τυχαία, λένε ορισμένοι. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βενιζέλος έχει σχεδόν αποφασίσει να μη συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
 Κι αυτό διότι θα επιδιώξει να προωθήσει την παρουσία του ως εθνικό κεφάλαιο.

 Κοινώς;

Θα παραμείνει εκτός περιμένοντας από την επόμενη κυβέρνηση να τού δώσει ένα ρόλο.
 Του εθνικού διαπραγματευτή ίσως, κάτι που αποτελεί και δική του ιδέα άλλωστε ή αργότερα και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

1 σχόλιο: