Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Οι Καραμναλικοί, οι Σαμαρικοί, οι Ακροδεξιοί κι οι νεοφιλελεύθεροι του Κούλη ….. Μια όμορφη παρέα !!




 



https://faros-24.gr/site/οι-καραμναλικοί-οι-σαμαρικοί-οι-ακροδ/

Ο νεοφιλελεύθερος  Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ηγείται της Ν.Δ , πρέπει να βρει τρόπο να ισορροπήσει  ανάμεσα στις “φυλές” του κόμματος .
Η ισχυρότερη, θεωρητικά είναι η Καραμανλική λεγόμενη πτέρυγα , η οποία όμως είναι αυτή που έχει τις λιγότερες παρουσίες στα όργανα του κόμματος . 
Η Σαμαρική “ομάδα”, είναι εμφανώς πανίσχυρη, μετά το πέρασμα του  αρχηγού από την πρωθυπουργία , κι αυτό φαίνεται από τα στελέχη της που συμμετέχουν στα όργανα, αλλά και τις πολιτικές που επιβάλουν στο κόμμα .
Ισχυροί εμφανίζονται και οι ακροδεξιοί των Άδωνι Βορίδη οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εκλογή Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου . Στην περίπτωση Παπακώστα φάνηκε η επιρροή τους στην σημερινή ηγεσία της Ν.Δ .
Σε αυτή την περίπτωση  βλέπουμε τους Καραμανλικούς μέσω του Αντώναρου να στηρίζουν Παπακώστα, και τους Σαμαρικούς δια μέσω Καραγκούνη, να στηρίζουν Άδωνι  και την επιλογή Μητσοτάκη να καρατομήσει την Παπακώστα . Είναι προφανές ότι όλες οι “φυλές”, ενώνονται όταν χρειάζεται εναντίον των Καραμανλικών , των οποίων, την περαιτέρω αποδυνάμωση επιδιώκουν.
Οι Μητσοτακικοί  κι ο Κούλης, μάλλον είναι οι περισσότερο αδύναμοι που στηρίζονται στη “συμμαχία” ακροδεξιών και Σαμαρικών , από τους οποίους κι ελέγχονται φυσικά.
Και όλοι μαζί είναι μια όμορφη παρέα που θέλει να μας ξανά-σώσει όπως έκανε πάντοτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου