Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Η μάχη για τη μνήμη του χρυσόψαρου













http://www.avgi.gr/article/10811/8072630/-e-mache-gia-te-mneme-tou-chrysopsarou-

Στη τηλεχώρα των Λωτοφάγων μαίνεται η μάχη για τη μνήμη του χρυσόψαρου. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, σε γραμμή «όχι» σε όλα, δηλώνουν ότι μάχονται υπέρ των πολιτών και όχι για την καρέκλα! «Όχι» στην εξεταστική για την Υγεία, όχι στα θετικά μέτρα της συμφωνίας, «όχι» στο «4ο Μνημόνιο», ένα εύρημα που αγκαλιάζει, εκτός από «τους πρόθυμους», και το ΚΚΕ.
Οι «ναί»δες σήμερα λένε «όχι» στην όποια αλλαγή του έργου της χρεοκοπίας που κληροδότησαν. 
Όλα τα καλά στη χώρα αυτοί τα έκαναν. Είχαμε υψηλές συντάξεις, όλοι δουλειά, παχυλούς μισθούς, έργα ανάπτυξης και πάνω απ’ όλα διαφάνεια. 
Για τη χρεοκοπία, εκτός από εμάς όλους, που «μαζί τα φάγαμε», δεν φταίνε τα θαλασσοδάνεια, για την κατάρρευση του ασφαλιστικού με τίποτε δεν φταίει το PSI!

Στα κανάλια, αν εξαιρέσεις ότι οι μόνιμες επιδείξεις λαρυγγισμού του κ. Γεωργιάδη αναζητούν διέξοδο -«άσχετοι, αγράμματοι, κομμουνιστές» (ΑΝΤ1)-, είπαν κάπως να κοπάσουν ενόψει και της γιορτής της αγάπης την αντικυβερνητική επίθεση, τη στιγμή που το οχυρό της αριστερής παρένθεσης κατέρρευσε μαζί με το αίτημα εκλογών.
Η Ν.Δ. ενδύεται αντιμνημονιακό μανδύα και ξεσπαθώνει το φιλεργατικό προσωπείο της αριστείας που πονά για τους πληγέντες των μέτρων, την όποια ανακούφισή τους αρνείται σθεναρά να ψηφίσει.
Ν. Κεραμέως: «Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας θα είναι η μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% σε βάθος τριετίας». Να φανταστώ ποιος θα κληθεί να πληρώσει στη θέση τους;
Τη στιγμή μάλιστα που ο κ. Γιακουμάτος ισχυρίζεται ότι «ο βιομήχανος που είναι ασφαλισμένος στο ΤΕΒΕ παίρνει σύνταξη 400 ευρώ»;
«1.050 ευρώ» τέλη κυκλοφορίας σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ είναι «τυπικό παράδειγμα» του τι θα κληθούμε να πληρώσουμε, αν διαθέτουμε Ι.Χ. 3.500 κυβικά και μοντέλο 2005. Φαντάζομαι όλοι διαθέτουμε.
Αρχή εβδομάδας ο Ν. Δένδιας διεμήνυσε μέσω του ΑΝΤ1 ότι «η Ν.Δ. θα επαναδιαπραγματευτεί με τους εταίρους», αλλά «δεν βλέπει σύντομα εκλογές». Απ’ την άλλη η Ν. Κεραμέως μία ή δύο μέρες μετά δήλωνε ότι: «Εμείς δεν λέμε αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, (...) γιατί είμαστε υπεύθυνη πολιτική δύναμη», «το κράτος έχει συνέχεια», άρα θα εφαρμοστούν τα μέτρα. Θα επαναδιαπραγματευτούν εφαρμόζοντας...
Αφού επιτέθηκε στοχεύοντας τον πρωθυπουργό για αναξιοπιστία, ο Αν. Λοβέρδος απάντησε σε ερώτηση για το χαμηλό αντίτιμο που δόθηκε το Ερρίκος Ντυνάν: «Έτσι είπε (ο πρωθυπουργός), αλλά είναι έτσι; Θα το δούμε;», «γι’ αυτό είπαμε ‘ναι’ στην Εξεταστική».
«Ναι» το «παρών» δεν το λες... πάντως
Να σέβεστε. Ο Αν. Λοβέρδος έχει ειδικές ικανότητες. Κάνει αλάνθαστες δημοσκοπήσεις, καθώς ως πολιτικός «έχει αίσθηση από πρώτο χέρι τι λέει ο κόσμος». Τζάμπα σκοτώνεται ο Μαραντζίδης της ΠΑΜΑΚ και σύσσωμος ο ΣΚΑΪ, ο κ. Λοβέρδος ξέρει όσα οι άλλοι ιδροκοπούν να συμπεράνουν. «Πότε θα φύγουν αυτοί;» τον ρωτούν στον δρόμο από το Κολωνάκι μέχρι τη Βουλή οι πολίτες, είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ δίνοντας και ποσοστό: 7 στους 9.
Σεξισμός δεν είναι να θαυμάζεις το άλλο φύλο όταν τυγχάνει ωραίο. Σεξισμός είναι να θεωρείς ότι μόνο αυτό μπορεί να κάνει. Ρατσισμός, αντιφεμινισμός και σεξισμός είναι να αξιολογείς έναν άνθρωπο με βάση έναν συγκεκριμένο στερεοτυπικό ρόλο ή με βάση ένα χαρακτηριστικό που θεωρείται από τον αξιολογητή ως μειονέκτημα.
Ούτε κανάτι δεν θα χαράμιζε η Ωραία των Αθηνών για τον κ. Δένδια...
Ο εκπεσμός της Ν.Δ. σε ακροδεξιά παραληρήματα τύπου Άδωνι, Βορίδη κ.ά. δεν εκπλήσσει πια. Εκπλήσσει πάντα το πόσο «φυσικά», ή με μορφή χυδαίου χιούμορ, προβάλλουν οι αστικές ιδεοληψίες περί ανωτερότητας του είδους τους, που, παρά την «αριστεία» και τη δήθεν «αστική» τους «ευγένεια», οι άρρενες αστοί πολιτικοί αδυνατούν να αποκρύπτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου