Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ποιες υποθέσεις δείχνουν Γεωργιάδη






 








Στη συζήτηση στη Βουλή για την εξεταστική στην Υγεία πριν από μία εβδομάδα ο Αδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στους υπουργούς Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη ήταν κάθετος:
«Κάνω δήλωση αμετάκλητη. Να μου κάνετε προκαταρκτική και να με πάτε στο ειδικό δικαστήριο και παραιτούμαι πάσης παραγραφής (σ.σ.: αδικήματος).
Θέλω, αν έχετε τα κότσια, να με πάτε στο δικαστήριο και να σας κάνω εκεί ρεζίλι των σκυλιών».
Αν θα τους κάνει ρεζίλι ή όχι δεν μπορεί να το ξέρει κανείς.
Αυτό πάντως που προέκυψε πασχαλιάτικα -η παρότρυνση εκ μέρους της Κατερίνας Παπακώστα (εκ των έσω της Ν.Δ.) να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Ν.Δ. έως ότου ολοκληρώσει τις εργασίες της η εξεταστική-, ο κ. Γεωργιάδης μάλλον δεν το περίμενε.
Γιατί όμως η κ. Παπακώστα προχώρησε σε αυτή τη δήλωση;
Ποια είναι τα επίμαχα σημεία κατά την περίοδο Ιούνιος 2013-Ιούνιος 2014, όταν ο κ. Γεωργιάδης ήταν υπουργός Υγείας και που έχουν δει το φως της δημοσιότητας;
 Το κυριότερο όλων και που ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι οι μάχες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον Αδωνι Γεωργιάδη, για ρουσφετολογικές προσλήψεις του τελευταίου στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν ήταν υπουργός.
Υπενθυμίζεται πως το αμαρτωλό παρελθόν του ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελεί ένα από τα τρία βασικά σημεία της εξεταστικής για την Υγεία, ενώ δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για οικονομικής φύσης εμπλοκή του ζεύγους Στουρνάρα στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν ο κ. Γεωργιάδης ήταν υπουργός.

Δαπάνες φαρμάκων

 Η υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης και οι ευθύνες των υπουργών κατά τη χρονική περίοδο που θα βρεθεί στο μικροσκόπιο της εξεταστικής.
Το συγκεκριμένο θέμα αφορά σχεδόν όλους τους υπουργούς που πέρασαν από τη θέση της Αριστοτέλους, κατά συνέπεια και τον Αδωνι Γεωργιάδη.
 Η Δικαιοσύνη, που ήδη ελέγχει το σκάνδαλο Novartis, έχει βάλει στο μικροσκόπιο και τον αναπληρωτή κοσμήτορα της ΕΣΔΥ, Νίκο Μανιαδάκη.
Ο κ. Μανιαδάκης ήταν άτυπος σύμβουλος του κ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, έχοντας άποψη για βασικότατα θέματα της Υγείας -μεταξύ άλλων και για τη φαρμακευτική πολιτική-, πράγμα το οποίο ο κ. καθηγητής βιάστηκε να διαψεύσει στις αρχές του χρόνου.
Στη συνέχεια, όμως, και μετά τη δημοσίευση από την «Εφ.Συν.» μιας σειράς από ηλεκτρονικά μηνύματα μεταξύ του κ. καθηγητή και του γραφείου του κ. Γεωργιάδη, αποδείχθηκε ότι ο κ. Μανιαδάκης δεν ήταν απλώς ένας... άτυπος σύμβουλος.
Ποιες ήταν ακριβώς οι σχέσεις και πού έφταναν, είναι θέμα πλέον της εξεταστικής και της Δικαιοσύνης.
 Κανείς δεν ξεχνά τις δηλώσεις του Μάριου Σαλμά εις βάρος του κ. Γεωργιάδη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τον Μάιο του 2014, όταν ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Πριν καλά καλά μάθει τι είναι φάρμακο, μετέφερε στον ασθενή όλη την επιβάρυνση που προκύπτει από τη διαφορά μεταξύ λιανικής και ασφαλιστικής τιμής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου