Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: To αυγό χτύπησε την κότα…; Ζούμε, κοντά 8 χρόνια τώρα, σε μια εποχή που οι ένοχοι έγιναν κατήγοροι και τα θύματα παρουσιάστηκαν ως θύτες. Μια μαύρη εποχή που ο φασισμός, ως συστημική εκτόνωση ήταν αναγκαίος. Όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.


 
 







Η Χρυσή Αυγή -όπως και σύσσωμη η ευρωπαϊκή ακροδεξιά- δεν εκκολάφτηκε, ως εκ θαύματος, μέσα σε μία νύχταΟ τοκετός ήταν σιωπηλός και επίπονος. Χρειάστηκε προσπάθεια και… βοήθεια, από έμπειρες «μαίες» τους συστήματος.
Χρειάστηκε να βιώσουμε μια -μνημονιακή- εποχή που, όπως γράφει και ο Θουκυδίδης στην Ιστορία του Πελοποννησιακού πολέμου: «για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους άλλαζαν ακόμα και την σημασία των λέξεων«. Μια εποχή βίαιης φτωχοποίησης, κοινωνικού αυτοματισμού, ανομίας, διαφθοράς, διαπλοκής, μεροληπτικών ΜΜΕ και γιγάντωσης της ακροδεξιάς ρητορικής…
Μια εποχή που οι ένοχοι έγιναν κατήγοροι και τα θύματα παρουσιάστηκαν ως θύτεςΜια μαύρη εποχή που ο φασισμός, ως συστημική εκτόνωση ήταν αναγκαίος. Όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.


Χαρακτηριστικό είναι πως πριν από 8 χρόνια, οι γραφικοί, πλην επικίνδυνοι, φασίστες στη Βουλή, δεν ήταν ο Κασιδιάρης, ο Παναγιώταρος και ο Λαγός … 
αλλά ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο νυν Τομεάρχης Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης, Μάκης Βορίδης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης… υπό την καθοδήγηση του Γ. Καρατζαφέρη.
Και ξαφνικά χθες, σε γραμμή του προέδρου της ΝΔ, του Άδωνη Γεωργιάδη (ναι, προέδρου), μάθαμε, από δημοσιογράφους, free press και πρόθυμους αναλυτές, πως το επεισόδιο Δένδια – Κασιδιάρη, είναι η απόδειξη συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ – ΧΑ, για να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος από τα μέτρα (που θα καταψηφίσουν ΝΔ και ΧΑ).
Βγήκαν, σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή… φιλελέδες, τρολ, δημοσιογράφοι σε διαπλεκόμενα ΜΜΕ εφοπλιστών και η «μάνα του λόχου» ακροδεξιών, χουντικών, βασιλικών, νεοναζί, η ΝΔ, να πουλήσουναντιφασισμό και «δύο άκρα«! Που το πιο αντιφασιστικό πράγμα που έχουν κάνει στη ζωή τους είναι που τελειοποίησαν τη θεωρία των δύο άκρων… άντε και καμιά αίτηση για ΕΣΠΑ!
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά θα πρέπει να εξηγήσουμε τι εννοούμε… τα αυτονόητα δηλαδήΚανείς δεν εξισώνει, ως πρόσωπα, το Δένδια με τον ΚασιδιάρηΤις εκλεκτές συγγένειες και τις πολιτικές που εξέθρεψαν το τέρας (και που, εν πολλοίς, δυστυχώς συνεχίζονται) κρίνουμε… και συγκρίνουμε.
Για την ιστορία, λοιπόν, ας θυμηθούμε λίγο, επιγραμματικά, τα έργα και τις ημέρες του Νίκου Δένδια, στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης: Καταγγελίες για βασανισμό αντιεξουσιαστών στη ΓΑΔΑ. Βίαιη καταστολή συγκεντρώσεων. Πάνω από 30 δικογραφίες εναντίον της Χρυσής Αυγής στο συρτάρι του υπουργούΔολοφονία Σαχζάτ ΛουκμάνΔολοφονία Πέτρου ΦύσσαΠογκρόμ των ταγμάτων ασφαλείας σε μετανάστες και συλλογικότητες, με την ανοχή -αν όχι τη στήριξη μερικές φορές-  της αστυνομίας… α, και μία μήνυση στον Guardian που εκκρεμεί. Επίσης, είχαμε ακόμα και κάλεσμα του ίδιου του Δένδια στο κοινοβούλιο, ώστε «να μη χαρίσουμε τον (δικτάτορα) Μεταξά στη Χρυσή Αυγή«… τον κοινό τους ήρωα δηλαδή.
*** Και δεν είναι φυσικά μόνο ο Δένδιας. Τσεκούρια, «ακτιβισμοί«, αρνήσεις ολοκαυτώματος, μισαλλόδοξα βιβλία και ακόμα πιο μισαλλόδοξες, ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις. Εθνικιστικές κορώνες, καλέσματα σε δολοφονίες μεταναστών… και τόσα άλλα. Δεν χρειάζεται καν να γράψω τα ονόματαΞέρετε ποιοι είναιΞέρετε πόσες δεκαετίες μοιράζονται τις ίδιες ιδέες με τη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση.
Το έλεγε άλλωστε και ο -άτυπος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ- Άρης Πορτοσάλτε στον Κασιδιάρη, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα… «πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να μη σας πιάνουν στο στόμα τους«!
Επειδή η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως, ας θυμηθούμε διάφορες δηλώσεις, της πολύ πρόσφατης ιστορίας. Ίσως καταλάβουμε καλύτερα έτσι, ότι η Νεοναζίστική εγκληματική οργάνωση… δε φύτρωσε ξαφνικά:
«Έχουνε γεμίσει όλοι οι μετανάστες (τους παιδικούς σταθμούς) και Έλληνας δεν μπορεί να μπει. Αυτά τέρμα!»
«Φύλαξη των συνόρων (για να μην μπαίνουν μετανάστες και πρόσφυγες) σημαίνει νεκροί»

«Η Χρυσή Αυγή είναι το μοναδικό αυθεντικό κίνημα της μεταπολίτευσης. Κάνει πολιτική σε αυθεντικά προβλήματα»
«Η Χρυσή Αυγή βόλευε τη ΝΔ γιατί καθάριζε τους μετανάστες χωρίς να χρεώνεται το πολιτικό κόστος η κυβέρνηση»
«Γιατί όχι μετά όμως, μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή, να μην τη δεχτούμε να υποστηρίξει μία συντηρητική κυβέρνηση;»
«Θα πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας (από τους μετανάστες). Έχουνε σήμερα καταληφθεί από λαθρομετανάστες. Θα καταργήσουμε το νόμο Ραγκούση για την Ιθαγένεια.»
«Πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει κοινωνικό φαινόμενο… Έχει τεράστια πέραση στο γυναικείο φύλο… είδαμε ένα άλλο πρόσωπο του Ηλία Κασιδιάρη, έξω από τα άγχη της καθημερινότητας«, έλεγε στην εκπομπή της στο STAR, η νυν παρουσιάστρια του Survivor, Ελεονώρα Μελέτη

«Είναι ένας νέος άνθρωπος, είναι ένα παιδί της δικής μας γενιάς. 
Με τους δικούς του προβληματισμούς με τα δικά του πιστεύω.. είναι ένα ζεστό, χαλαρό παιδί. Ευγενικός, απλός, προσιτός«, συμπλήρωσε η συνεργάτης της εκπομπής που του πήρε συνέντευξη.
Θέλετε και άλλα ή να το αφήσουμε εδώ για τώρα;
Να χαίρεστε, λοιπόν, όταν σας χαρακτηρίζουν ως το «ένα από τα δύο άκρα». Αυτό σημαίνει πως η ηθική και ιδεολογική απόσταση που σας χωρίζει από τους νεοναζί εγκληματίες είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που τους ενώνει με τους ισαποστάκηδες του «μετώπου της λογικής» και τους νεοφιλελεύθερους ακροδεξιούς της ΝΔ.
Bonus video: Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, φωνάζει με πάθος ένα από τα πιο γνωστά ναζιστικά συνθήματα, που αποδίδεται στον Γιόζεφ Γκέμπελς. Υπουργό προπαγάνδας των Ναζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου