Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Είμαστε δυο, είμαστε τρεις..., ο τέταρτος #Παραιτήθηκε-Μπρέγιαννη Κατερίνα














Αποσταθεροποίηση το κεντρικό πρόσταγμα της Ν.Δ. σε στελέχη, αυλικούς και βαστάζους στα καθεστωτικά ΜΜΕ, αυτοσκοπός της πολιτικής τους μια οποιαδήποτε κυβερνητική κρίση. Και όσο δεν έρχεται, αδημονούν και όσο αδημονούν..., μαυρίζουν από το κακό τους.
Ταμπουρωμένη στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης, επενδύει στη λογική του «σαμποτάζ», στην απογοήτευση, τη διάψευση και στα μαύρα οικονομικά συμφέροντα και βυθίζεται στην ανυποληψία, μέρα με τη μέρα, όλο και πιο πολύ.
Τα αντανακλαστικά της δημοσιογραφίας λειτουργούν τουλάχιστον με καθυστέρηση τριετίας και μόνο αν και εφόσον η είδηση έχει κάποιο όφελος, εξυπηρετεί πολιτικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα. Η διαδρομή γνωστή και προκαθορισμένη, από τις κιτρινοφυλλάδες και τα κιτρινοσάιτ στα έγκριτα ΜΜΕ του κ. Αλαφούζου, “Καθημερινή”, ΣΚΑΪ, αλλά και ρεπορτάζ σε «συριζαϊκά μέσα» (στο μυαλό του Μπογδάνου), όπως το “Unfollow”.
Ακολουθούν οι οπλαρχηγοί του Διαδικτύου, ερώτηση στη Βουλή, δηλώσεις υπουργών και -ω, της έκπληξης- ένα θέμα ξυπνά από τον τριετή λήθαργό του και διεκδικεί να γίνει άλλος ένας περιορισμένης διάρκειας και κατανάλωσης αστικός μύθος. Το θέμα ξεθάφτηκε άρον - άρον όταν με αγωνία έψαχναν οι επικοινωνιολόγοι της Ν.Δ. για μια έστω και πρόσκαιρη αντεπίθεση μετά τη συμφωνία και το κλείσιμο της αξιολόγησης.
«Εκφεύγει εκ των θεσμικών του ορίων ο υπουργός. Αν ήμασταν σε άλλη χώρα του κόσμου, θα είχε ξεκινήσει ήδη μια ποινική διαδικασία εναντίον του» είπε ο υπουργός του Φαρμακονησίου Μ. Βαρβιτσιώτης και ο Θ. Παπαθεοδώρου (ΔΗ.ΣΥ.) συμπλήρωσε: “Η μόνη σκληρή διαπραγμάτευση που κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι με τους κρατούμενους των φυλακών”. (ΣΚΑΪ, Τρίτη).
Μόνο ένας Γ. Βρούτσης είχε το σθένος να πει τα πράγματα με το όνομα τους: «Πού ακούστηκε να έρχεται η εκτελεστική εξουσία να υποκαθιστά τη δικαιοσύνη; Μόνο σε τριτοκοσμικά κράτη, σε δικτατορίες μπορεί να συναντήσεις τέτοια φαινόμενα. Είναι σήψη και θεσμική εκτροπή». Μόνος δημοκράτης ο Άδωνις και όλη στη Ν.Δ. "συντεταγμένοι πίσω του" (ΣΚΑΪ, Πέμπτη)...
Κουβέντα για τις αποκαλύψεις και τις λίστες ρουσφετιών που ήρθαν στο φως στην Εξεταστική από την κατάθεση του κ. Μαρτίνη στα μίντια (πλην ΕΡΤ). Τα 17.000 ρουσφέτια της πασοκονεοδημοκρατίας δεν θα τα βρείτε στα κανάλια, δεν είναι θέμα επίκαιρο. Όπως δεν ήταν ποτέ η Siemens, ο “Κήρυκας Χανίων”, τα 10 εκατομμύρια δολάρια στην Καραϊβική - μόνο μικρό μέρος των αγαθοεργημάτων της νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης των αρίστων της χώρας.
Άλλωστε, όπως είπε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Βλάχος στην Εξεταστική «δεν έφταιξαν» οι άνθρωποι, απλά «υπέδειξαν κάποιους για δουλειά», «στον ιδιωτικό τομέα δεν γίνονται χατίρια» (πού ζει;).
Ανδ. Μαρτίνης: «Άλλοι μου ζητούσαν κάτι, άλλοι το θεωρούσαν τσιφλίκι». «Εξ αντικειμένου οι πολιτικές ευθύνες Σαμαρά», «Ο Ροκφέλερ να σου έδινε 5 δισ. ο κ. Λοβέρδος θα έλεγε δεν πωλείται... διαλύεται», «Να τον χαίρονται τον Άδωνι» (Κανάλι της Βουλής).
Είμαστε δυο, είμαστε τρεις... Και ακόμα ψάχνουν τον τέταρτο οι Παραιτηθείτε... Να συστήσουν το κίνημα κατ’ εντολή Γεωργιάδη... Για τρεις μέρες γέλαγε παραπάνω από το μισό Διαδίκτυο και το άλλο μισό ηττημένο βυθιζόταν στη θλίψη του... (Όλοι; Εκτός από τον Αντώναρο)... Από το ΣΚΑΪ θρήνοι και αλληλοσπαραγμοί αντηχούσαν...
Ο Πορτοσάλτε τράβαγε πάλι το αυτί του Μπογδάνου που απεγνωσμένα ονειρευόταν τη σύσταση του ΛΜΜΑΜ (Λαϊκού Μετώπου Μητσοτακικής Ανασυγκρότησης Μοσχάτου) και αναζητούσε στα όνειρά του ανατροπές, επιρρίπτοντας ευθύνες στους νεοφιλελέ ηγέτες, που τελευταία στιγμή ψυχανεμίστηκαν την παταγώδη αποτυχία της εισβολής στα θερινά ανάκτορα και έμειναν στα μετόπισθεν.
Μοιραία η παραδοχή ήττας από τον Μ. Σαλμά: «Τους θέλουν οι δανειστές», «Εμείς ποτέ δεν κατεβάζαμε κοινωνικές ομάδες στον δρόμο». Γιατί άραγε; (ΕΡΤ).
Το άκουσε ο Πατούλης και έτρεξε να προλάβει να ηγηθεί στους συμβασιούχους, τα αιτήματα των οποίων δίκαια μεν, τα απέρριπτε δε κάποιους μήνες πριν. Σήμερα, αθώα περιστερά νίπτει τας χείρας του και ζητά να βγάλει το φίδι των δικών τους ρουσφετιών από την τρύπα, ποιος άλλος; Ο Σκουρλέτης
Πολύ πόνεσε η δημοσκόπηση τον Πορτοσάλτε που δεν ανεβαίνει η Ν.Δ. από το παγιωμένο ταβάνι ποσοστό της και απεφάνθη αυστηρά μαλώνοντας τους πολίτες: «Αυτό δεν είναι πολιτική στάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου