Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Υιός Μέρντοχ: Δεν υπάρχουν καλοί ναζί Δεν μπορώ να πιστέψω πως είμαι αναγκασμένος να γράψω αυτό-... εδώ βέβαια κάποιοι προσδοκούν συνεργασίες με σοβαρή ΧΑ ...
























Δεν μπορώ να πιστέψω πως είμαι αναγκασμένος να γράψω αυτό: η αντίσταση στους Ναζί είναι απαραίτητη. Δεν υπάρχουν καλοί Ναζί. Ή οπαδοί της Κού Κλουξ Κλαν, ή τρομοκράτες. Οι Δημοκρατικοί, οι Ρεπουμπλικανοί και όλοι οι άλλοι θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτό και δεν κινδυνεύει κανείς και σε τίποτα πράττοντάς το».








Ο Τζέιμς Μέρντοχ, διευθύνων σύμβουλος της 21th Century Fox και γιος του μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ και στενού συμμάχου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, συγκαταλέγεται πλέον στις πιο διάσημες φωνές που σπεύδουν να καταδικάσουν την καταδίκη «ίσων αποστάσεων» που τήρησε ο Αμερικανός πρόεδρος  του Αμερικανού ηγέτη στα όσα προκάλεσε η νεο-ναζιστική βία στο Σαρλότσβιλ.



Σε μνημόνιο προς όλους τους συνεργάτες του, που περιήλθε σε γνώση του περιοδικού Hollywood Reporter, ο Μέρντοχ δεσμεύεται να δωρίσει ένα εκατ. δολάρια στην οργάνωση Anti-Defamation League για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.



«Αυτό που παρακολουθήσαμε την περασμένη εβδομάδα στο Σαρλότσβιλ και η αντίδραση από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, μας αφορά όλους, ως Αμερικανoύς και ελεύθερους πολίτες», γράφει στο εσωτερικό του μνημόνιο ο 44χρονος Μέρντοχ.



«Αυτά τα γεγονότα μας υπενθυμίζουν γιατί η επαγρύπνηση ενάντια στο μίσος και τη μισαλλοδοξία αποτελεί μια αιώνια υποχρέωσή μας—μία αναγκαία προσήλωση στη διατήρηση του τρόπου ζωής μας και των ιδανικών μας. Η παρουσία του μίσους μέσα στην κοινωνία μας έγινε καταφανής όταν είδαμε ανθρώπους να κραδαίνουν σβάστικες στους δρόμους της Σαρλότσβιλ και έναν ρατσιστικό όχλο να επιδίδεται σε πράξεις ωμής τρομοκρατίας και βίας», τονίζει ο ίδιος.



Ο Mέρντοχ προσθέτει επίσης: «Δεν μπορώ να πιστέψω πως είμαι αναγκασμένος να γράψω αυτό: η αντίσταση στους Ναζί είναι απαραίτητη. Δεν υπάρχουν καλοί Ναζί. Ή οπαδοί της Κού Κλουξ Κλαν, ή τρομοκράτες. Οι Δημοκρατικοί, οι Ρεπουμπλικανοί και όλοι οι άλλοι θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτό και δεν κινδυνεύει κανείς και σε τίποτα πράττοντάς το».



Στο ίδιο κείμενο, ο Μέρντοχ συνεχίζει λέγοντας ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Κάθριν θα δωρίσουν ένα εκατ. δολάρια στην οργάνωση Anti-Defamation League στον απόηχο της τραγωδίας στο Σαρλότσβιλ, κατά την οποία έχασε τη ζωή της μία ακτιβίστρια. 


Την περασμένη Τετάρτη, η Κάθριν ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Tweeter τον σύνδεσμο για ένα άρθρο του ιστοτόπου Politico με τίτλο: «Είναι ώρα φίλοι Ρεπουμπλικάνοι να σηκωθούμε και να μετρηθούμε», στο οποίο ο συντάκτης του Ματ Λάτιμερ, πρώην συνεργάτης του προέδρου Τζορτζ Μπους, στηλιτεύει τον Τραμπ και καλεί τους πολιτικούς να βάλουν τη χώρα μπροστά από το κόμμα.

Ο πατέρας του Ρούπερτ είναι γνωστό πως αποτελεί τακτικό συνομιλητή του Τραμπ και πως η 21th Century Fox είναι η μητρική εταιρεία του Fox News, του δικτύου που εκθειάζει τους Ρεπουμπλικανούς και τον Τραμπ. Η φιλία τους χρονολογείται εδώ και πολλά έτη. 

Νωρίτερα εντός του έτους, η εφημερίδα New York Times συμπεριλάμβανε τον 86χρονο Μέρντοχ ως έναν από τους σημαντικότερους εκτός Λευκού Οίκου συμβούλους του Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον παράγοντα με τον οποίο ο πρόεδρος «συνομιλεί τηλεφωνικά κάθε εβδομάδα».

Το δίκτυο Fox News έχει παραμείνει πιστό στον Τραμπ, παρά την πληθώρα των σκανδάλων που αμαυρώνουν την προεδρία του, και παρόλο που πολλοί από τους καλεσμένους του έχουν στηλιτεύσει τη στάση του στα γεγονότα του Σαρλότσβιλ. 

Το ίδιο το δίκτυο έχει κλονισθεί από μία σειρά από αγωγές κατά διαφόρων παρουσιαστών και στελεχών του για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και για την κατασκευασμένη ιστορία σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Σεθ Ριτς, ενός βοηθτικού στελέχους του Δημοκρατικού κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου