Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Υπάρχουν κάποιοι που θα τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό για τη διετία που βρισκόταν στην ηγεσία της χώρας










Στην Ελλάδα είναι πολύ εκείνοι, πολιτικοί και απλοί πολίτες, που κατηγορούν τον Γιώργο Παπανδρέου για την επιλογή του να βάλει τη χώρα στο Μνημόνιο, ανοίγοντας το δρόμο για συνεχή επιτήρηση από τους θεσμούς και μέτρα που οδήγησαν στη μείωση μισθών, συντάξεων και την κατάργηση αρκετών από τις παροχές που λάμβαναν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.
Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που θα τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό για τη διετία που βρισκόταν στην ηγεσία της χώρας. 
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα βρεθεί στις Βρεξέλλες για το 19ο Συνέδριο της International Leadership Association (ILA), όπου θα τιμηθεί με το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς της ILA.
Η International Leadership Association στην απόφασή της να τιμήσει με το βραβείο Ηγεσίας, τον κ. Παπανδρέου, τονίζει πως 
«ως πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2009 έως το 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο. Πολιτικός με πολύχρονη εμπειρία, όταν μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008, ανέλαβε την πρωθυπουργία, είχε την εντολή αλλά και την αποφασιστικότητα να αυξήσει τη διαφάνεια και να μειώσει τη διαφθορά στην ελληνική διοίκηση καθώς και τη βούληση να εργαστεί για τον εξανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης και τις οικονομικές της επιπτώσεις στους Έλληνες πολίτες».
«Αντιμέτωπος με την πίεση του χρόνου και των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών, πήρε τη δύσκολη απόφαση να προχωρήσει σε προγράμματα λιτότητας και περικοπών στο πλαίσιο της Ευρωζώνης» συμπληρώνει η International Leadership Association.
«Το βραβείο αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Αποτελεί καθήκον κάθε πολιτικού που βρίσκεται σε θέση εξουσίας να δίνει το παράδειγμα, επιλέγοντας θαρραλέες αποφάσεις όταν πρόκειται για το κοινό συμφέρον. Οι αγώνες που πρέπει να δώσουμε σε αυτήν τη δύσκολη εποχή, είναι πολλοί. Θα συνεχίσουμε» τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου