Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Η πολιτική ρύπανση ως αφήγημα της Ν.Δ.




 

 
 


 Του Ιερόθεου Μουρίκη*
Σαν πίνακας του Σαλβαντόρ Νταλί... 
Μόνον αυτός θα μπορούσε να συνθέσει αυτό το σουρεαλιστικό σκηνικό της αντιπολίτευσης στο ελληνικό κοινοβούλιο. Στον οίστρο της αντιπολιτευτικής τους προσπάθειας οι Μητσοτάκηδες, Φώφες, Βενιζέλοι, Λεβέντηδες, Θεοδωράκηδες, Λοβέρδοι, κάποιοι ηθικολογούντες ιδεαλιστές εν αναμονή επαναστάτες, Αδώνιδες, Βορίδηδες και τελευταία πινελιά, που την επιμελήθηκαν οι ασκούντες την εξουσία τα τελευταία 35 χρόνια, το εγκληματικό μόρφωμα των Ναζί, επέδειξαν ικανότητες εφάμιλλες του μεγάλου καλλιτέχνη.
Κυριαρχεί σε αυτόν τον πίνακα και η εμβληματική μορφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου μόνον η ακροδεξιά ηγετική ομάδα της Ν.Δ θα μπορούσε να κατασκευάσει έναν αρχηγό Φρανκεστάιν.
 Στην προσπάθειά του να αναδείξει ένα ανύπαρκτο πολιτικό σχέδιο, αγνοεί ότι δεν υπάρχει θεωρητικό θεμέλιο στον νεοφιλελευθερισμό, αφού αυτός συνίσταται στο κέρδος υπεράνω όλων. 
Με όχημα την ελεύθερη - ασύδοτη αγορά, αγνόησε παντελώς τα σημερινά κοινωνικά δεδομένα και εκφράστηκε στατικά, με μία θεολογική θεώρηση του πλαισίου της πολιτικής δράσης, μη μπορώντας να κατανοήσει βασικούς κανόνες της εξέλιξης και προσαρμογής της καπιταλιστικής κοινωνίας που πρεσβεύει.
Ελλείψει λοιπόν πολιτικής πρότασης, ο Κυρ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε απροσχημάτιστα, ένα νέο Μνημόνιο, μια επιστροφή στον άκαμπτο θατσερικό νεοφιλελευθερισμό του 1982, με όχημα τον κοινωνικό δαρβινισμό τού δικαίου του ισχυροτέρου. 
Κοινός τόπος και για τον πλέον αδαή Έλληνα πολίτη είναι ότι η Ν.Δ. σε αγαστή συνεργασία με το Θεός ‘σχωρέστο ΠΑΣΟΚ, ανήγαγε όλα αυτά τα χρόνια την πολιτική απάτη, τη διαφθορά, τις μίζες, το ρουσφέτι, σε βασικές λειτουργίες του κράτους.
Η Ν.Δ. όντας ο ένας πόλος της δικομματικής εναλλασσόμενης εξουσίας δημιούργησε στρατό παραδόπιστων υπηρεσιακών παραγόντων, γκεμπελίστικων ΜΜΕ και πολιτικών πού πίστευαν και πιστεύουν ακόμα ότι το κράτος τούς ανήκει ως σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες. 
Ταΐζοντας πάντα τους δικούς της επιχειρηματίες και ΜΜΕ με θαλασσοδάνεια, και τους “κίτρινους” δημοσιογράφους με μυστικά κονδύλια. Ταϊζόταν δε από τον συρφετό των συμφερόντων που με αποικιακές συμβάσεις με το Δημόσιο καταλήστεψαν τον δύσμοιρο ελληνικό λαό, μοιράζοντας μίζες οι διάφοροι Χριστοφοράκοι...
Ένας χορός δισεκατομμυρίων σε λίστες -Lagard, Lixtenstain, Borgians, Panama Papers... 
Και επιπλέον, φάγανε και 200 εκατομμύρια δανεικά από τις τράπεζες με εγγύηση τα εκλογικά αποτελέσματα μέχρι και το 2022 και άλλα τόσα το ΠΑΣΟΚ- έτσι, να μην χαλάσει η κολεγιά. Μέχρι εκεί έφθασε το αρρωστημένο σύστημά τους, παρέα με τους τραπεζίτες.
 Και μόνον επιγραμματικά να αναφέρουμε τις διαπραχθείσες εγκληματικές πράξεις τους απέναντι στον λαό και τη δημοκρατία, πρέπει να γράψουμε τόμους. Αρκεί μόνον η κουβέντα ενός φίλου νεοδημοκράτη που νοσηλεύτηκε, όντας ανασφάλιστος, στο Γ. Νοσοκομείο Αιγίου: 
“Το μεγαλύτερο έγκλημα μετά τον Εμφύλιο ήταν το πέταμα στον Καιάδα 2.500.000 Ελλήνων ανασφάλιστων από τις πουλημένες κυβερνήσεις. Το ότι εσείς δώσατε πρόσβαση στη δημόσια δωρεάν υγεία, σε αυτούς τους ανθρώπους είναι εφάμιλλο της εκλογής εγχρώμου προέδρου στην Αμερική, και μόνον αυτό φθάνει να συντρίψετε την όποια αντιπολίτευση, αλλά δεν ξέρατε να το επικοινωνήσετε”.
Και είναι αλήθεια. 
Όλα λοιπόν αυτά γίνονταν μελετημένα, με μαφιόζικες μεθόδους, με αποδεδειγμένες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, με σκανδαλώδεις νομοθετικές ρυθμίσεις, για απαλλαγή πολιτικών και τραπεζιτών από τις συνέπειες των εγκληματικών τους πράξεων.
Στον αντίποδα όλων αυτών, η κυβέρνηση, έχοντας αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση και κρατήσει την κοινωνία όρθια, με όχημα τη διοικητική μεταρρύθμιση και την απαλλαγή του δυσθεώρητου βάρους του μολυβένιου κορμιού της γραφειοκρατίας, που συντρίβει κάθε προοδευτική απόπειρα αλλαγής πορείας, παρέα με τα 13 περιφερειακά συνέδρια για δίκαιη ανάπτυξη, με αλλαγή, όπου χρειάζεται, του παραγωγικού μοντέλου, έχει τη βούληση να τα αλλάξει όλα στη μεταμνημονιακή εποχή.
Αυτή η στρατηγική είναι η μόνη πού απαντάει στο αίτημα της ρημαγμένης ελληνικής κοινωνίας για κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται ή προσποιείται ότι δεν το καταλαβαίνει, καλά θα κάνει να αρχίσει να το χωνεύει, ειδάλλως το «Πασοκέισον» είναι επί θύραις.
Η παρουσία του Μητσοτάκη στην ΔΕΘ ήταν η επιτομή της παρωδίας και τα κρούταλα αμέσως άρχισαν στην Ν.Δ., βγήκαν τα σπαθιά και τα κουμπούρια και άντε να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα. Θάλασσα τα ‘κανε, με ένα ακροδεξιό παραλήρημα, εγκλωβισμένος στη ρητορική Άδωνι - Βορίδη, δεμένος χειροπόδαρα από τα συμφέροντα πού συναγελάζεται, κατάντησε στον πανικό του, να γίνει γραφείο Τύπου της Εldorado.
Τέλος πάντων, όπως συμβαίνει παντού έτσι και στον τόπο μας, καλό είναι να υπάρχουν κάποιοι αμετανόητοι γραφικοί, να λένε καμιά ανοησία, πιστεύοντας ότι ο λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου, έτσι για να ευθυμούμε.
* Ο Ιερόθεος Μουρίκης είναι συντονιστής της Ο.Μ. Αιγίου του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου