Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Μάταια προσπαθούσε εχθές η δημοσιογράφος Αντωνοπούλου στις ειδήσεις του ΣΚΑΙ να βάλει στο στόμα του ακαδημαϊκού καθηγητή Χρήστου Ζερεφού*, ότι φταίει η σημερινή κυβέρνηση για την καταστροφή



 






 





Vaggelis Skoufas
Μάταια προσπαθούσε εχθές η δημοσιογράφος Αντωνοπούλου στις ειδήσεις του ΣΚΑΙ να βάλει στο στόμα του ακαδημαϊκού καθηγητή Χρήστου Ζερεφού*, ότι φταίει η σημερινή κυβέρνηση για την καταστροφή, όταν αυτός εξηγούσε ότι οι επιστήμονες που ασχολούνται με τα θέματα των φυσικών καταστροφών, έχουν κρούσει εδώ και χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου για τις διαχρονικές ευθύνες των πολιτικών κυβερνώντων, την ύπαρξη ακραίων καιρικών συνθηκών, την έλλειψη υποδοχής των ομβρίων υδάτων, την αποψίλωση του Υμηττού από τις πυρκαγιές και όλες τις άλλες δραστηριότητες των ανθρώπων, την κοινωνική παιδεία που πρέπει να έχουν οι πολίτες για να αντιμετωπίσουν φυσικές καταστροφές.
Η χώρα επομένως πενθεί αλλά τα περισσότερα ιδιωτικά ΜΜΕ το παίζουν άσχετα και δεν βλέπουν τις αιτίες και την ιστορία της καταστροφής.
Δεν βλέπουν την αποψίλωση των δασών, το μπάζωμα των ρεμάτων, την άναρχη και αυθαίρετη δόμηση, το χρόνιο πελατειακό σύστημα της χώρας μας και τις γεμάτες φακελάκια πολεοδομίες. «Απ την αντιπαροχή στο αυθαίρετο.. γεμάτος τσιμέντα ο δρόμος..» όπως λέει και ένας φίλος.
Και φυσικά, ούτε λέξη ότι στις Σκουριές η Eldorado μπαζώνει όποιο ρέμα βρεθεί στο δρόμο της, ούτε για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων του Ελληνικού.
Κατά τα άλλα, φταίμε εμείς όταν μιλάμε για το σεβασμό και την προστασία της φύσης, ή όταν λέμε ναι στην ανάπτυξη, με τον όρο αυτή να σέβεται την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και το περιβάλλον…

* Ο κ. Χρήστος Ζερεφός είναι Ομότιμος Καθηγητής της Φυσικής της Ατμοσφαίρας στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών, Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος, Διευθυντής του Παγκόσμιου Κέντρου Χαρτογράφησης Όζοντος του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και Διευθυντής του Κέντρου Επιπτώσεων του Περιβάλλοντος στην Υγεία του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου