Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Νίκος Μωραΐτης: Τα κόλλυβα της Φώφης












Η Κεντροαριστερά δεν έχει ένστικτο αυτοσυντήρησης, γιατί οποιοδήποτε κόμμα θα είχε ένστικτο αυτοσυντήρησης, δεν θα έβγαζε αρχηγό τηΦώφη. Όταν οι ψηφοφόροι της ΝΔ ένιωσαν ότι με Μεϊμαράκη δεν μπορούν να κερδίσουν, ψήφισαν ό,τι άλλο υπήρχε. Κούλη, κι ας αποδείχθηκε στην πορεία κουλότερος.
του Νίκου Μωραΐτη
Τώρα που τελείωσαν οι εκλογές στην Κεντροαριστερά, μερικά απλά συμπεράσματα. Απλά – για να βρίσκονται στον αντίποδα ενός πολυσύνθετου κόμματος, που ανύψωσε την κλοπή στο επίπεδο της επιστήμης και λαφυραγώγησε μία ολόκληρη χώρα με χειρουργική ακρίβεια.
  1. Η Κεντροαριστερά είναι το ΠΑΣΟΚ. Το γνωστό, το σεσημασμένο. Πέραν αυτού, ουδέν. Οι μη καθαρόαιμοι πασοκικοί υποψήφιοι πάτωσαν, αποκλείστηκαν από το β’ γύρο, στον οποίο διαγ(κ)ωνίστηκαν η αρχηγός και ένα σκληρό κομματικό στέλεχος.
  2. Ποτάμια, παραπόταμοι και ρυάκια έχουν φύγει από καιρό προς ΝΔ μεριά. Γιατί να περιμένουν μετά τις εκλογές να δουν με πόσα υπουργεία αντάλλαγμα θα συνεργαστεί η Κεντροαριστερά με τον Κυριάκο; Πάνε κατευθείαν στο μεγάλο σύμμαχο και τελειώνει η υπόθεση.
  3. Η Κεντροαριστερά δεν έχει ένστικτο αυτοσυντήρησης, γιατί οποιοδήποτε κόμμα θα είχε ένστικτο αυτοσυντήρησης, δεν θα έβγαζε αρχηγό τη Φώφη. Μα, θα μου πείτε, τον έχεις ακούσει τον Ανδρουλάκη να μιλάει; Τον έχω ακούσει, αλλά ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Όταν οι ψηφοφόροι της ΝΔ ένιωσαν ότι με Μεϊμαράκη δεν μπορούν να κερδίσουν, ψήφισαν ό,τι άλλο υπήρχε. Κούλη, κι ας αποδείχθηκε στην πορεία κουλότερος.
  4. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα. Είναι μία ωραία παλαιά εκπομπή μαγειρικής με τη Βέφα Αλεξιάδου, τον καιρό που ο τηλεμάγειρας έχει πλέον μυς, γραμμώσεις και θεληματικό πηγούνι. “Αυτό μάθαμε, αυτό ξέραμε, εγώ τον μπαμπά της Φώφης τον θυμάμαι νέον και καμαρωτόν να κάνει έφοδο στο Γενικό Κρατικό όπου νοσηλευόταν η συνυφάδα μου -Θεός σχωρέστην- , αν δεν υπήρχε αυτός -Θεός σχωρέστον- δεν θα είχαμε ΕΣΥ, κι αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας -Θεός σχωρέστον- θα κρύβαμε ακόμη την εφημερίδα κάτω από το σακάκι μας”. Ένα “Θεός σχωρέστον” είναι το ΠΑΣΟΚ, και η Φώφη – Βέφα φυσικά μαγειρεύει καλύτερα τα κόλλυβα “από αυτόν τον νεαρό, τον πώς τον είπαμε, Μίμη Ανδρουλάκη,  α όχι, Νίκο…”
  5. Κι όμως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ; Πόσες φορές δεν το έχουμε ακούσει αυτό το επιχείρημα; Κι αν πήγαν 10 στελέχη, το ΠΑΣΟΚ της καταστροφής μας, το ΠΑΣΟΚ του μεγάλου πανελλήνιου εμετού είναι ακόμα ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΟΚ ψηφίζει. Δείτε ποιοι πήγαν στις κάλπες για το νέο αρχηγό της Καντροαριστεράς: Σημίτης, Βενιζέλος, Ψυχάρης, ΓΑΠ, Λοβέρδος και όλοι εκείνοι οι σκελετοί μίας ντουλάπας που θέλουμε να διπλοκλειδώσουμε για πάντα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου