Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Από τη σοβαρή Χ.Α. στην ασόβαρη Ν.Δ.























Πέτρος Κατσάκος


Ήταν αυτοί που κάποτε έψαχναν τη “σοβαρή Χρυσή Αυγή”, είναι κι αυτοί που τώρα ψάχνουν μια “σοβαρή Νέα Δημοκρατία”, γιατί το έλλειμμα σοβαρότητας με το οποίο χρεώνεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ελέω ενός προέδρου που δεν μπορεί να τιθασεύσει έστω και για τα μάτια του κόσμου τη γραφικότητα του αντιπροέδρου, έχει πλέον χτυπήσει κόκκινο. 
Όσο κι αν ψάξει κανείς στις πολιτικές και τηλεοπτικές εγκυκλοπαίδειες του πλανήτη, δεν θα βρει όμοιο του σημερινού αντιπροέδρου της Ν.Δ. Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει δεύτερος πολιτικός που τις μεταμεσονύκτιες ώρες βγάζει το κοστούμι του ακροδεξιού και ενδύεται το νανοβιονικό γιλέκο μιας φαιδρότητας που αγγίζει τα όρια του επικίνδυνα γελοίου.
Ο πολιτικός με την πλούσια καριέρα στις τηλεπωλήσεις βιβλίων αρχαίας ελληνικής γραμματείας και σύγχρονου αντισημιτισμού αποφάσισε εσχάτως να κάνει το μεγάλο επιχειρηματικό βήμα, να αφήσει Ηρόδοτους και Πλεύρηδες στο ράφι και να περάσει στον κόσμο των νέων τεχνολογιών. 
Ο πολιτικός που το πρωί λειτουργεί ως αλεξίσφαιρο γιλέκο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της επιτυχημένης συζύγου του, τα βράδια φορά το νανοβιονικό γιλέκο που τον φορτίζει με θετική ενέργεια, και ως άλλος υπερήωας του φιλελευθερισμού, πολεμά το ανάλγητο καθεστώς που διέλυσε τον διαφημιστικό παράδεισο του ΚΕΕΛΠΝΟ.
 Ένας άνθρωπος για όλες τις δουλειές και για όλους τους προέδρους, που, πέραν των διαδικτυακών fake news, διακινεί ιαματικά γιλέκα έναντι μόνο 119 ευρώ και δωρεάν ιδεολογικά συγχωροχάρτια στους κρυπτόμενους ιδιοκτήτες off shore.
Η σοβαρότητα της συντηρητικής -με όλα όσα αυτό σήμαινε κάποτε- παράταξης τη μία χάνεται σε αδιέξοδες συζητήσεις με εξωγήινους κάπου στον Υμηττό, την άλλη κρύβεται σε εξωχώριους φορολογικούς παραδείσους και μόνο τις νύχτες την πετυχαίνεις στη μικρή οθόνη ανάμεσα σε χαρτορίχτρες, καφετζούδες, ξεματιάστρες και νανοβιονικές λύσεις διά πάσαν νόσο κ.λπ. κ.λπ. 
Σοβαρότης μηδέν από ένα κόμμα που ανέχεται τον δημόσιο ευτελισμό για 119 ευρώ το κομμάτι. Ορατότης μηδέν από ένα κόμμα που υπόσχεται να θεραπεύσει τα δεινά της οικονομικής κρίσης με το μαγικό γιλέκο του αντιπροέδρου του.
"Φίλοι μου, εγώ δεν έκρυψα ποιος είμαι, υπερασπίζομαι την ελεύθερη οικονομία και δεν θεωρώ τις πωλήσεις ντροπιαστική δουλειά" απάντησε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. σε όσους θεωρούν πως καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, εκτός αν εκμεταλλεύεσαι την πολιτική σου θέση για να αυξάνεις το ατομικό σου εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου