Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Επίσκεψη Ερντογάν και ελληνική δεξιά: πίσω στο ’55;







 






Η ελληνική Δεξιά και οι συνιστώσες της (ψευδεπίγραφες ή μη) δεν είναι απλώς αδίστακτη. Αποδεικνύει, όποτε υπάρχει ένα λεπτό διπλωματικό ζήτημα που άπτεται των συμφερόντων της χώρας, ότι προτιμά την καταστροφή της χώρας από τη στήριξη αυτών που ο λαός ανέδειξε στην εξουσία.
Αυτά που συμβαίνουν με την επίσκεψη του Ταΐπ Ερντογάν και τις θρασύτατες και παραληρηματικές δηλώσεις του, αντί να συσπειρώσουν όλο το πολιτικό φάσμα (πλην των αεί δουλοφρόνων) στο πλευρό της  πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, οδήγησαν σε δηλώσεις -παρόντος ακόμη του σουλτάνου στην Αθήνα- που επιβεβαιώνουν ότι οι πολιτικοί που θεωρούν τη χώρα τσιφλίκι τους δεν έβαλαν μυαλό.
Το 1922, ο μικρασιατικός ελληνισμός καταστράφηκε συθέμελα, 1,5 εκατομμύριο Ελλήνων σφαγιάστηκαν και άλλοι τόσοι διέφυγαν μετά από βασανιστικές και ταπεινωτικές διαδικασίες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, πένητες και ανέστιοι, χρήσιμη πρώτη ύλη για τον αναδυόμενο ελληνικό καπιταλισμό. Όταν η στοιχειώδης λογική επέβαλε την παρουσία του ελληνικού στρατού στα όρια που οι δυνάμεις της Αντάντ είχαν επιβάλει, εντός δηλαδή της Μαγνησίας, οι ξενόδουλοι ηγέτες και στη συνέχεια το Παλάτι, άντρο των γερμανικών συμφερόντων, έστειλαν τον στρατό ώς τον Σαγγάριο. Ακουγε ο πατέρας μου, στην Αγκυρα,  τα ελληνικά κανόνια και πνιγόταν από την απόγνωση. Οι Τούρκοι, τσέτες και κούρδοι άτακτοι, είχαν αρχίζει να σφάζουν παντού. Όταν το Μέτωπο κατέρρευσε, οι βασιλικοί γόνοι ενδιαφέρονταν μόνο για να μαζέψουν τα ασημένια σερβίτσια τους και ο Πλαστήρας προσπαθούσε να στήσει αντιπερισπασμό για να αποφευχθεί η ολοκληρωτική σφαγή. Το Αιγαίο κοκκίνισε από το αίμα των Σμυρνιών, αλλά οι δεξιοί (που είχαν κερδίσει τις εκλογές με την υπόσχεση ότι θα σταματήσουν τον παρανοϊκό πόλεμο και τη διείσδυση στην Ανατολία) φρόντισαν να διασωθούν μόνον οι ίδιοι. Η Δίκη των Εξι και οι εκτελέσεις των πρωταιτίων (εκτός των γαλαζοαίματων) αποτέλεσε την τελική παρωδία. Εδωσαν λίγο αίμα στον λαό για να μην ψάξει το πώς ξεκίνησε η περιπέτεια όχι μόνο της Σμύρνης, αλλά και η σχιζοφρενική αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στην Κριμαία να πολεμήσουν εναντίον των μπολσεβίκων. Ο εν συνεχεία εξοπλισμός του Κεμάλ από την πανταχού πιεζόμενη Σοβιετική Ενωση προφανώς και αποτελεί δείγμα της υψηλής διπλωματικής δεινότητας των Ελλήνων κυβερνώντων. Δεν ξέρω πώς το εκτιμά αυτό ο κ. Κουμουτσάκος!
Σήμερα, το διογκούμενο κύμα εκατομμυρίων προσφύγων από τη φλεγόμενη Μέση Ανατολή που συγκρατούνται σε στρατόπεδα της Τουρκίας, προφανώς και δεν ενδιαφέρουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το ψευδεπίγραφο σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα και  άλλους εξουσιομανείς. Τους ενδιαφέρει να χτυπήσουν την κυβέρνηση. Αλλοι επικρίνουν το υπουργείο Εξωτερικών διότι «δεν προετοίμασε καλά την επίσκεψη» (δηλαδή δεν επέβαλε στον Ερντογάν να μην πιπιλήσει την καραμέλα που άκουσαν κατά σειρά οι Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου και Σαμαράς), οι ίδιοι και άλλοι επικρίνουν τον Πρόεδρο Παυλόπουλο διότι «του απάντησε σκληρά» (!), και εν γένει όλα πήγαν κατά διαόλου. Και φαντάζομαι τι θα λένε και την Παρασκευή με την επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή. Αλήθεια, μιας και τους αρέσουν οι αναδρομές, μήπως θυμούνται πώς είχε ονοματίσει η δεξιά, δεξιότατη, ελληνική κυβέρνηση το μειονοτικό Γυμνάσιο της Κομοτηνής προς τιμήν του Τούρκου προέδρου Τζελάλ Μπαγιάρ που το είχε εγκαινιάσει το 1952, ενώπιον της Βασίλισσας Φρειδερίκης; Ναι, το είχαν ονοματίσει, προς δόξαν της Συνθήκης της Λωζάνης, «Τουρκικό Γυμνάσιο Τζελάλ Μπαγιάρ».
Πίσω στα δικά μας. Όσοι κραυγάζουν εναντίον των κυβερνητικών χειρισμών, γιατί δεν μελετούν την απίστευτη συνέντευξη Ερντογάν στο ΣΚΑΪ; Συνήθως, οι επίσημοι καλεσμένοι σε μια χώρα, δίνουν συνέντευξη ή σε μιαν έγκυρη εφημερίδα ή στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Π.χ., ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε στο Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Τουρκίας «Αναντολού». Ο κ. Ερντογάν επέλεξε το ΣΚΑΪ και τον γνωστό του, ικανό δημοσιογράφο με διεθνείς διασυνδέσεις, Αλέξη Παπαχελά.
Το βράδυ της Πέμπτης, ο ίδιος κ. Παπαχελάς διαπίστωσε ότι η επίσκεψη Ερντογάν δεν εξελίχτηκε καλά! Οταν ο Τούρκος πρόεδρος δήλωνε ότι είναι ευπρόσδεκτοι οι Ελληνες που έφυγαν από την Τουρκία και κατέφυγαν στις ΗΠΑ, ο καλός δημοσιογράφος δεν ρώτησε σε ποιους Ελληνες αναφέρεται; Στους Ελληνες που γλίτωσαν από τη σφαγή το ’22; Ζουν ακόμη; Στους Ελληνες της Κωνσταντινούπολης που αφού υπέστησαν ένα άθλιο πογκρόμ το 1955 στη συνέχεια άλλοι απελάθηκαν (έχοντας ελληνική ιθαγένεια) και άλλοι εξαναγκάστηκαν να φύγουν άρον άρον; Σήμερα στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν λιγότεροι από 2.000 Τούρκοι υπήκοοι ελληνικής καταγωγής, περίπου το 1,5% αυτών που ζούσαν εκεί το 1955. Στη Θράκη ο αριθμός των μουσουλμάνων κατοίκων αυξήθηκε και μάλιστα, χάρη στην «πανέξυπνη» τακτική των ελληνικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών με τη συσσωμάτωση και των Πομάκων και των Ρομά τουρκόφωνων κατοίκων. Ο καλός δημοσιογράφος φυσικά και δεν μπορούσε να καυγαδίσει με τον Τούρκο πρόεδρο, αλλά αυτός δεν έκανε τις ερωτήσεις;
ΥΓ. : Φανταστείτε τι θα γινόταν αν αυτά που είπε ο κ. Ερντογάν στον άφωνο κ. Παπαχελά τα έλεγε σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ ή της ΑΥΓΗΣ! Τι θα έλεγαν οι ελληναράδες των εντύπων του υπόδικου, ο ΣΚΑΪ, ο Star, o Alpha, o Ant1…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου