Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων;

















 Η προπαγάνδα του ψεύδους έχει σπάσει κάθε ρεκόρ το τελευταίο διάστημα. Σε αγαστή συνεργασία, η αξιωματική αντιπολίτευση και μερίδα του αντιπολιτευτικού Τύπου έχουν κάνει κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ζωής την υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και τους πλειστηριασμούς. Ουδέν μεμπτόν αναφορικά με την αξιολόγηση που κάνουν. Δικαίωμά τους.
Το μεμπτό βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η αντιμετώπιση των θεμάτων που θεωρούν πρόβλημα. Αποκλειστικός σκοπός και στόχος τους είναι πώς πάση θυσία θα επιφέρουν πλήγματα στην κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, έχει γίνει αυτοσκοπός της Ν.Δ. και των φιλικών της Μέσων να αποδείξουν ότι βγαίνει στο σφυρί η πρώτη κατοικία των λαϊκών οικογενειών. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να ξεσηκωθούν κι οι πέτρες για να το αποτρέψουν. Τα παραδείγματα όμως που είδαν το φως της δημοσιότητας -όπως αποδεικνύει σήμερα η «Εφ.Συν.» σε εκτενές και αναλυτικό ρεπορτάζ- είναι επί της ουσίας κατασκευασμένες ειδήσεις.
Ούτε για πρώτες κατοικίες λαϊκών νοικοκυριών πρόκειται, ούτε για περιπτώσεις μεροκαματιάρηδων που κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο. Το αποτέλεσμα αυτής της ψευδούς προπαγάνδας; Καμία σοβαρή συζήτηση δεν γίνεται για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Η σκόνη του ψεύδους τα σκεπάζει όλα. Μήπως για να τη γλιτώσουν αυτοί που δεν πρέπει;
Στην υπόθεση με την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, τα δημοσιεύματα που υιοθέτησε η αξιωματική αντιπολίτευση έφτασαν στο σημείο να μιλούν ευθέως για ελληνικά όπλα που έφτασαν στα χέρια του ISIS. Δηλαδή επιχειρήθηκε, ούτε λίγο-ούτε πολύ, να εμφανιστεί ότι η κυβέρνηση εξόπλισε την τρομοκρατία του διαβόητου «Ισλαμικού κράτους», κάτι που φυσικά δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο.
Αλήθεια, αντιλαμβάνονται αυτοί που διοχετεύουν, διακινούν, δημοσιεύουν και καλύπτουν πολιτικά αυτές τις κατασκευασμένες πληροφορίες τι σημαίνουν για τη χώρα και τη διεθνή θέση της; Κατανοούν τι ζημιά θα μπορούσε να προκληθεί αν κάποιος ήθελε και μπορούσε να αξιοποιήσει αυτή την προπαγάνδα του αίσχους στα διεθνή φόρουμ; Το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων» δεν είναι πολιτική πρόταση. Πόσο μάλλον όταν κάνει ζημιά στη χώρα και στον λαό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου