Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Το κοινωνικό μέρισμα «μόνο για Έλληνες» και η μικροπολιτική σιωπή της αντιπολίτευσης-«Σοκαρισμένα» κανάλια και ιστοσελίδες για το γεγονός ότι ένας στους δέκα πολίτες που πήρε κοινωνικό μέρισμα «είναι αλλοδαπός», ντύθηκαν χρυσαυγίτες χύνοντας «με τρόπο» ρατσιστικό δηλητήριο




 


«Αποκάλυψη: Και ξένοι από 172 υπηκοότητες πήραν το κοινωνικό μέρισμα», βροντοφωνάζει το (κίτρινης απόχρωσης) διαδικτυακό «αδερφάκι» του Πρώτου Ψέματος, «Χιλιάδες οι αλλοδαποί που το εισέπραξαν (σ.σ.: το κοινωνικό μέρισμα)», σιγοντάρει το εντυπωσιοθηρικό newsbomb.gr:
Κεντρικοί τίτλοι ιστοσελίδων που παραπέμπουν στη χρυσαυγίτικη και ακραία ρατσιστική λογική «κοινωνικό μέρισμα μόνο για Έλληνες», έδωσαν τον «ενημερωτικό τόνο» κατά την ημέρα ολοκλήρωσης και της δεύτερης φάσης των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα. 
Μάλιστα, για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό το (ρατσιστικό) υπονούμενο, αναπαρήγαγαν το «αποκαλυπτικό» ρεπορτάζ του Alpha:
Όμως, τα «εντυπωσιακά στοιχεία» δεν είναι παρά ένα άγαρμπα στημένο προπέτασμα για να συσκοτιστεί το αυτονόητο: ότι το κοινωνικό μέρισμα το δικαιούνται και όσοι πολίτες με ξένη υπηκοότητα μένουν στην Ελλάδα και πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις καθώς και τα κοινωνικά κριτήρια που ορίστηκαν. Και, πράγματι, το 10% περίπου των πολιτών που δικαιούνταν και έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα δεν ήταν ελληνικής υπηκοότητας. 
Οι κραυγές «έκπληξης» των media, δεν είναι παρά συγκεκαλυμμένος (;) ρατσισμός και προσπάθεια φθηνού εντυπωσιασμού με στόχο την κινητοποίηση των πιο φονικών αντανακλαστικών κοινωνικού αυτοματισμού. 
Ως εκ τούτου, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημ. Παπαδημούλης στηλίτευσε εύστοχα την «μικροπολιτική σιωπή» από ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής μπροστά στη χυδαία μιντιακή σπέκουλα με το κοινωνικό μέρισμα:

Η πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος (www.koinonikomerisma.gr) έκλεισε  το βράδυ της Τρίτης, δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων, προκειμένου να συμπεριληφθούν επιπλέον κατηγορίες δικαιούχων, που δεν πληρούσαν όλα τα κριτήρια αξιολόγησης κατά την προηγούμενη φάση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η πλατφόρμα ήταν ανοιχτή -για τελευταία ημέρα- για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

 -Μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίες λαμβάνουν το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ή το επίδομα πολυτέκνων για τις οποίες προωθείται η θέσπιση ευνοϊκότερου συντελεστή στάθμισης με στόχο να διευρυνθεί η βάση των δικαιούχων απ’ αυτήν την κατηγορία. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες που ήδη η αίτησή τους έχει εγκριθεί η διαδικασία θα γίνει αυτόματα και τυχόν διαφορά στο ύψος του ποσού που έχει εγκριθεί θα πιστωθεί αυτόματα σε δεύτερη πληρωμή στο λογαριασμό που έχει δηλωθεί.

 -Ηλικιωμένοι άνω των 67 ετών για τους οποίους δεν θα ισχύσει το κριτήριο της υποχρεωτικής ασφάλισης του ενός μήνα.

 -Μονοπρόσωπα νοικοκυριά στα οποία δικαιούχος είναι άτομο με αναπηρία 67% και άνω για τα οποία επίσης, δεν θα ισχύσει το παραπάνω κριτήριο.

- Νοικοκυριά που από σφάλμα στις φορολογικές τους δηλώσεις, δήλωσαν δαπάνες φροντιστηρίων στο πεδίο για τις δαπάνες των ιδιωτικών σχολείων.

- Νοικοκυριά στα οποία εντοπίστηκαν σφάλματα κατά τη διασταύρωση των στοιχείων τους στις βάσεις δεδομένων και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν ή ακυρώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου