Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Το χιούμορ του κ. Μητσοτάκη






 



Δύο θέματα απασχόλησαν τα περιβόητα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το τελευταίο διήμερο η άποψη της Νατάσσας Μποφίλιου για την Ευρωπαϊκή Ένωση και η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην «Καθημερινή» για την Ντόρα Μπακογιάννη. 
Εάν το πρώτο μπορεί να χαρακτηριστεί θέμα δευτερεύον, με την έννοια ότι η αντίληψη των πολιτών για την Ευρώπη δύσκολα αλλάζει από το τι λέει μια καλλιτέχνιδα -και ποιοι ασχολούνται με το να την κατηγορήσουν ή να την υπερασπιστούν για τις απόψεις της- το δεύτερο έκανε πολλά χείλη να γελάσουν.
Την ημέρα που έκλεισε η τρίτη αξιολόγηση -διαλύοντας ακόμη μία ελπίδα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να προκληθεί ένα... ατύχημα, ώστε να γίνουν οι πρόωρες εκλογές που ονειρεύεται σχεδόν από την επόμενη μέρα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης-, η συγκλονιστική «είδηση» που είχε να προσφέρει στο φιλοθεάμον κοινό ήταν ότι δεν σκοπεύει να υπουργοποιήσει την αδελφή του.
Εάν υποθέσει κανείς ότι το μήνυμα που ήθελε να στείλει ο Μητσοτάκης ήταν πως αντιμάχεται την οικογενειοκρατία στην πολιτική, τότε θα πρέπει να υποκλιθεί στο χιούμορ του πρόεδρου της Ν.Δ. Κλείνει το μάτι στους Έλληνες, που ξέρουν ότι μόνο τρία μέλη της οικογένειάς του βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Μέχρι στιγμής, διότι η οικογένεια είναι μεγάλη και έχει και επόμενη γενιά.
Εάν, πάλι, το μήνυμα που ήθελε να στείλει είναι το πόσο βέβαιος είναι ότι θα κυβερνήσει άμεσα, οπότε σκέφτεται ήδη ποιοι δεν χωρούν στο υπουργικό του συμβούλιο, τότε θα πρέπει κανείς να υποκλιθεί στην αιώνια αισιοδοξία του. Προφανώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν... πτοείται από τις αντοχές της κυβέρνησης. Ούτε από τις συνεχείς διαψεύσεις της καταστροφολογίας του. Μέχρι να κλείσει κάθε αξιολόγηση, ήταν βέβαιος για το αντίθετο και μέχρι την τελευταία μέρα του τρίτου Μνημονίου, θα είναι βέβαιος ότι έρχεται το τέταρτο. 
Κι επειδή, καθώς φαίνεται, πλησιάζει η διάψευση κι αυτού του νέου επεισοδίου της καταστροφολογίας τον Αύγουστο, θα έχει ενδιαφέρον να δει κανείς ποιο θα είναι το επόμενο που θα γεννήσει η αισιοδοξία του. Όχι για το μέλλον της χώρας, αφού η μόνη έγνοια του Μητσοτάκη είναι να αποτύχει η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου