Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Έχει ή δεν έχει η Ν.Δ. ταξικό πρόσημο;-Κατσάκος Πέτρος





 


 Σήμερα θα κάνουμε μια βόλτα στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας και θα επισκεφθούμε το ηλεκτρονικό αρχείο με τις πολύ πρόσφατες ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 11ο Συνέδριο του κόμματός του και στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Θα παρακολουθήσουμε μαζί τα αντίστοιχα βίντεο ώστε να μοιραστούμε μαζί την απορία για το έχει ή δεν έχει η Νέα Δημοκρατία “ταξικό πρόσημο”.
Ξεκινώντας το επίπονο αυτό ταξίδι στα ιδεολογικά έγκατα του πολιτικού εγκεφάλου που ακούει στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα τον ακούσουμε να λέει απευθυνόμενος στους συνέδρους του κόμματός του πως “είμαστε το κόμμα όλων των Ελλήνων, που ενώνει φτωχούς και πλούσιους γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ταξικό πρόσημο”. Και για να ακριβολογούμε, η απουσία τού ταξικού προσήμου καταγράφεται στο σχετικό βίντεο, 11 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της ομιλίας του στο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επόμενη στάση, η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Στο αντίστοιχο βίντεο και συγκεκριμένα στο 50ό λεπτό, ακούμε τον αρχηγό της Ν.Δ. να υψώνει τον τόνο της φωνής του και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό να λέει με περισσή έπαρση πως “αυτή η παράταξη, την οποία με τόση ευκολία απαξιώνετε, έχει αποδείξει ότι έχει ρίζες στην κοινωνία, διότι έχει ταξικό πρόσημο, γιατί είναι γνήσια λαϊκό κόμμα, γιατί έχει ιστορία, αρχές και αξίες”.
Και κάπου εκεί αρχίζει το μπέρδεμα. Έχει ή δεν έχει η Ν.Δ. ταξικό πρόσημο; Ιδού η απορία. Πώς κατάφερε μέσα στις τρεις ημέρες που μεσολάβησαν από το συνέδριο ώς τον προϋπολογισμό να αποκτήσει η Νέα Δημοκρατία ταξικό πρόσημο; Πού πήγαν οι πλούσιοι και οι φτωχοί που λίγες ημέρες πριν αγκαλιάζονταν αταξικά μονιασμένοι υπό τη σκέπη του πορφυρογέννητου ηγέτη; Ποια θεωρία της παράνοιας παρεισέφρησε στο ιδεολογικό συνονθύλευμα που πνέει στα αδάμαστα έσω του Κυριάκου Μητσοτάκη και προσέδωσε ταξικό πρόσημο στο νεοφιλελεύθερο μόρφωμα του κοινωνικού δαρβινισμού που ευαγγελίζεται προκαλώντας ανατριχίλες στην καραμανλική πτέρυγα του κόμματός του;
Επειδή το ταξίδι αυτό, όμως, δεν έχει τέλος, ας κρατήσουμε τη θεωρία της ταξικής Νέας Δημοκρατίας καθώς αυτή ταιριάζει και φοριέται καλύτερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει καταγραφεί ως συνειδητός εχθρός της εργατικής τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου