Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Φ. Βάκη: Αξιωματική αντιπολίτευση είναι η ΝΔ ή ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός; - Βίντεο





Η καθημερινότητα στη ΝΔ, Αδωνις, Βορίδης, Πορτοσάλτε, Πρετεντέρης σχεδιάζουν τη κομπίνα και τελικός εκτελεστής ο Kυριάκος.


Έχει διαμορφωθεί ένα θετικό «μομέντουμ» για την επίτευξη συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις σχετικά με την ονομασία της πΓΔΜ, επισήμανε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Φωτεινή Βάκη μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, σχετικά με τις εξελίξεις στην πορεία του ζητήματος μετά και την επίσκεψη του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στην Αθήνα. Σε ό,τι αφορά τη στάση της ΝΔ, αναρωτήθηκε αν ως αξιωματική αντιπολίτευση αρθρώνει λόγο τελικά ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, αντί της Νέας Δημοκρατίας. 


Μπορεί να μην έχουν όλοι στη ΝΔ την άποψη του Αδ. Γεωργιάδη για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, ωστόσο τελικά η ακροδεξιά είναι αυτή που ορίζει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, υπογράμμισε η Φ. Βάκη. «Η ΝΔ επενδύει στον εθνικισμό και ο πρόεδρός της έχει ενδυθεί τη στολή του μακεδονομάχου», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε «να διδαχθεί περισσότερο από τον πατέρα του, παρά από αυτόν που τον ανέτρεψε». 

«Έτσι είναι όμως η ‘γαλάζια’ πολυκατοικία, που πρέπει ο διαχειριστής της να διασφαλίζει την αρμονία και την καλή συνύπαρξη. Και η δεξιά πολυκατοικία τα έχει όλα δυστυχώς», σημείωσε.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις θέσεις των ΑΝΕΛ, ανέφερε ότι εξαρχής «ο κυβερνητικός εταίρος είχε ξεκαθαρίσει τις θέσεις του σε αυτό το ζήτημα. Άλλωστε αυτή η συνεργασία δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο και αυτό έχει φανεί και από άλλα νομοσχέδια, τα οποία δεν έτυχαν της αποδοχής του κυβερνητικού εταίρου». 

Παράλληλα, τόνισε ότι ο κυβερνητικός εταίρος «δεν υπονομεύει την εθνική προσπάθεια διαπραγμάτευσης ούτε υποσκάπτει τις προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών, το αντίθετο». Εξάλλου, «έχει δηλώσει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του και ότι δεν προτίθεται να ρίξει την κυβέρνηση» συμπλήρωσε. 

Η Φ. Βάκη ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τη ΝΔ που ασκεί κριτική για το θέμα, ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν είναι ένα κόμμα, όπως η ΝΔ, εντός τις οποίες υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις και για την ονομασία αλλά και για τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Φ. Βάκη σημείωσε ότι προφανώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχουν στο επόμενο συλλαλητήριο, διότι η «εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με περικεφαλαίες και ακροδεξιές παράτες». 

Εξέφρασε, επιπλέον, την εκτίμηση ότι, παρόλο που η πλειονότητα των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν απλοί πολίτες, που έχουν το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα στη διαμαρτυρία, εντούτοις ο τόνος δόθηκε από ακροδεξιούς, με παρουσία των ιδεολογικών απογόνων των ναζί, που βεβήλωσαν το μνημείο του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος και έκαψαν ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα της Θεσσαλονίκης, ενώ ακούστηκαν συνθήματα όπως «γυφτοσκοπιανοί», «ζήτω ο στρατός» και «ζήτω οι Ειδικές Δυνάμεις». 

Κλείνοντας, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να δημιουργηθούν σταθερές γέφυρες επικοινωνίας με την πΓΔΜ, «ειδάλλως, υπάρχουν και οι επίδοξοι γείτονες, άλλοι, οι οποίοι επιβουλεύονται την περιοχή» . «Με αρειμάνιους εθνικισμούς και έξαλλες εθνικοφροσύνες δεν κάνεις εξωτερική πολιτική» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου