Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Το «Σάλεμ» της διαπλοκής ρίχνει στην πυρά τους προστατευόμενους μάρτυρες

 



Πενήντα εκατομμύρια ευρώ μόνο για μίζες σε πολιτικούς και γιατρούς. Τρία δισεκατομμύρια ευρώ η ζημιά του δημοσίου. 2 πρώην πρωθυπουργοί και 8 πρώην υπουργοί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εμπλεκόμενοι στη δικογραφία. 26 δισεκατομμύρια η ζημιά του δημοσίου από παράνομες πρακτικές φαρμακευτικών εταιρειών μόνο την περίοδο 2000-2015. Αυτό είναι εν συντομία το ελληνικό σκέλος του σκανδάλου Novartis με πολύ απλά λόγια. Πάμε παρακάτω…
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
Σε αυτή την υπόθεση -και όπως περιγράφεται λεπτομερώς από προστατευόμενους μάρτυρες στη δικογραφία- εμπλέκονται ο Αντώνης Σαμαράς, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Παναγιώτης Πικραμένος.
Η δικογραφία βασίζεται λοιπόν σε συγκλονιστικά λεπτομερείς περιγραφές προστατευόμενων μαρτύρων (όπως συμβαίνει συχνά και στο εξωτερικό, αλλά και πρόσφατα στη χώρα μας στη δίκη της Χρυσής Αυγής). Οι μαρτυρίες αυτές εμπλέκουν συγκεκριμένους πολιτικούς, περιγράφοντας πως κάποιοι από αυτούς πήραν μίζες για να υπογράψουν ευνοϊκές για την ελβετική πολυεθνική αποφάσεις και γενικώς να προωθήσουν τα συμφέροντα της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας.
Χθες και μετά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους από μαρτυρίες στη δικογραφία πήραν σβάρνα τα κανάλια:
"Oι δύστυχοι νομίζουν ότι θα είναι για πάντα προστατευόμενοι"
"Οι μάρτυρες μπορεί να άλλαξαν ονόματα και διευθύνσεις, ωστόσο η Ελλάδα είναι μικρή και θα τους βρούμε και θα..."
"Τι φοβούνται οι προστατευόμενοι μάρτυρες; Ότι θα τους σκοτώσουμε ο Σαμαράς ο Βενιζέλος κι εγώ;"
Οι παραπάνω δηλώσεις δεν ανήκουν σε νομοταγείς κατοίκους της... Σικελίας, αλλά, κατά σειρά, στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρώην αναπλ. Υπουργό Υγείας της ΝΔ, Μάριο Σαλμά και στον Άδωνη Γεωργιάδη.
Ας πούμε λοιπόν για άλλη μια φορά τα προφανή: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες στον νομικό πολιτισμό κάθε πολιτισμένης χώρας του δυτικού κόσμου, είναι προστατευόμενοι γιατί ακριβώς οι μαρτυρίες τους έχουν τόσο ειδικό βάρος στο «δέσιμο» της υπόθεσης, ώστε η δικαιοσύνη να έχει επαρκείς ενδείξεις ότι απειλείται η ζωή τους. Γι' αυτό ακριβώς προστατεύονται.
Πάρτε για παράδειγμα τους 10 μικρούς νέγρους. Όχι της Άγκάθα Κρίστι... τους μάρτυρες για το NOOR1 που δεν προστατεύτηκαν και στο τέλος δεν έμεινε κανένας… ή δεκάδων υποθέσεων της μαφίας στην Ιταλία ή εκατοντάδων υποθέσεων φοροδιαφυγής στις ΗΠΑ.
Αμέτρητες εγκληματικές υποθέσεις σε όλον τον κόσμο, τέλος πάντων, βασίστηκαν αποκλειστικά σε μαρτυρίες προστατευόμενων μαρτύρων.
Δεν ήταν όμως μόνο οι πολιτικοί που εμπλέκονται στο #Novartis_Gate και οι οποίοι… «νουθέτησαν» τους προστατευόμενους μάρτυρες. Μία ματιά μόνο να ρίξει κάποιος -χθες και σήμερα- στον ελληνικό Τύπο, στα κανάλια και στις δημοσιεύσεις στα social media γνωστών συστημικών δημοσιογράφων... και νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο κάποιο προάστιο του Σικάγο επί ποτοαπαγόρευσης. 
Προσέξτε, ζούμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να βγάζει μια κυβέρνηση στο φως τα σκάνδαλα, να θέλει να τα διερευνήσει περαιτέρω και οι δημοσιογράφοι (ένα μεγάλο μέρος τους τέλος πάντων) να προσπαθεί αν τα αποκρύψει ή να τα αποδομήσει.
YΓ. Όσον αφορά τη σύσταση εξεταστικής στη Βουλή για τη Novartis, η κυβέρνηση θα έχει την απόλυτη ευθύνη αν επιχειρήσει να ακολουθήσει μια κατευναστική πολιτική με το πρόσχημα του "να μην ποινικοποιήσουμε την πολιτική". Ο κόσμος έχει την ανάγκη να δει να οδηγούνται στη δικαιοσύνη αυτοί που του σήκωναν το δάχτυλο και του έριχναν την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας. Που του έλεγαν μπροστά στα μούτρα του: "όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει".
Ο τυροπιτάς, ο ταβερνιάρης, ο ιδιωτικός και ο δημόσιος υπάλληλος, η δασκάλα, η νοσοκόμα, o συνταξιούχος των 13 περικοπών, ο σχολικός φύλακας. Όλοι απαιτούν δικαιοσύνη και πρέπει να αποδοθεί. Γιατί πως να το κάνουμε βρε αδερφε... ε, δε γίνεται να είναι μόνο ο Άκης μέσα.

2 σχόλια:

  1. ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΑΝ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή