Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Λοιπόν, δεν έχω καιρό καθόλου, αλλά θα πω και τούτο, κατεπειγόντως


Evi Voulgaraki

Λοιπόν, δεν έχω καιρό καθόλου, αλλά θα πω και τούτο, κατεπειγόντως.
Δεν είναι μόνο το θέμα ότι το κλίμα που διαμορφώνεται με τα συλλαλητήρια εξ αντικειμένου και παρά ενδεχομένως τη βούληση μεγάλου μέρος του κόσμου (για όλους όρκο δεν παίρνω) συμβάλλει στην επικράτηση ενός αδιέξοδα εθνοκεντρικού, ανιστόρητου όσο και η σκοπιανή αφήγηση, ιδεαλιστικού λόγου, δεν είναι μόνο ότι βρίσκει πρόσφορο έδαφος ο φασιστικός λόγος, προφανώς θάλπεται και η φασιστική δράση.
Και όταν λέω φασιστική δράση εννοώ τους δολοφόνους που σκότωσαν τον Φύσσα, και πριν τον Φύσσα ένα σωρό ανθρώπους αλλοδαπούς.
Και σήμερα απειλούν με σφαίρες την κυβέρνηση.
Όπως καταλαβαίνετε ήδη πλήττεται βαθύτατα η δημοκρατία, και αδιάφορο αν οι απειλές αποκτήσουν ή όχι περιεχόμενο, δεν γίνεται μήτε ο στρατός, μήτε η διοίκηση της Εκκλησίας, μήτε πόσο μάλλον μια δράκα φασιστών, μήτε η παραστρατιωτική εγκκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή να επιδιώκουν να επικαθορίσουν τη χάραξη εθνικής πολιτικής. Άντε γιατί πολλά φίδια βγήκαν από τα σακούλια. Και όλο αυτό πριν καν γίνει το συλλαλητήριο γιατί όπως λέει μια λαϊκή παροιμία, θέλει ο φασίστας να κρυφτεί, μα η χαρά δεν τον αφήνει.
Ας προσέξουμε πάρα πολύ μην οδηγήσουμε αυτό τον τόπο σε συνθήκες εκτροπής και προξενήσουμε ανήκεστη βλάβη σε μια ούτως ή άλλως ισχνή, ούτως ή άλλως εν πολλοίς καθ' υπαγόρευση δημοκρατία.
Ο κύκλος του αίματος αναγγέλλεται.
Και ασφαλώς θεωρώ τελείως ανεγκέφαλη τη σκέψη να οργανωθούν αντι-εκδηλώσεις την ίδια εκείνη μέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου