Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Αναφορά Τσίπρα στην υπόθεση Noor1 και όσους παρίσταναν τον... Κινέζο

 


Στην ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε μία ιδιαίτερη αναφορά στις υποθέσεις διαφθοράς που απασχολούν την ελληνική Δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αυτή «θα καταφέρει να επιτύχει ισχυρά πλήγματα στις κατεστημένες δομές διαφθοράς και διαπλοκής μεταξύ των οικονομικών και πολιτικών ελίτ».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις της γερασμένης Ελλάδας κινητοποιούνται στην επιχείρηση να εμποδίσουν και να αμαυρώσουν την προσπάθειά μας να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση, να βγούμε από τα μνημόνια στα οποία εκείνοι μας έβαλαν».

Κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για προσπάθεια να δημιουργήσει ένα "αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο", ανέφερε ότι έχει συγκροτηθεί «ένα μαύρο μέτωπο που αποτελείται από ό,τι πιο σάπιο και διεφθαρμένο έχει να επιδείξει αυτή η χώρα, στην προσπάθεια τους να παλινορθώσουν την εξουσία του παλιού πολιτικού συστήματος». 

Αυτό είπε, αποτελείται, από «εκδοτικά συγκροτήματα, μέσα ψευδούς ενημέρωσης, διωκόμενοι ολιγάρχες, άνθρωποι του κοινού ποινικού δικαίου που περνιούνται για επιχειρηματίες».

Αναφερθείς στις μεγάλες και πολιτικά χρωματισμένες υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος, τα θαλασσοδάνεια, τη «σαπίλα του ΚΕΕΛΠΝΟ», 
τα μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς στα δημόσια έργα,
 την υπόθεση Novartis «και την υπόθεση του ναρκοπλοίου Νoor1 που διακινούσε δυο τόνους ηρωίνης και όλοι κάνανε τον Κινέζο», σχολίασε ότι ο μεγάλος φόβος του παλιού πολιτικού συστήματος και των οικονομικών προστατών του «είναι ότι θα τα καταφέρουμε».
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι σε αντίθεση με προηγούμενες κυβερνήσεις η τωρινή κυβέρνηση προτίθεται να υπηρετήσει τη μάχη κατά της διαφθοράς χωρίς εκπτώσεις. 

«Ούτε παίζουμε. Ούτε φοβόμαστε. Ούτε ντιλάρουμε, όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι», είπε, για να σημειώσει ότι «τη δέσμευση μας για καθημερινή μάχη κατά της διαφθοράς, θα την υπηρετήσουμε μέχρι το τέλος διότι αυτό αξίζει στον ελληνικό λαό των αμέτρητων θυσιών και στερήσεων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου