Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

«O Σαμαράς που μιλάει για σκευωρία με παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, προαναγγέλλει παρέμβαση στη Δικαιοσύνη»Όσο μιλούν τόσο δυσκολότερα κάνουν τα πράγματα ο Σαμαράς και οι άλλοι που «βγαίνουν επιθετικά» για το σκάνδαλο της Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός την ώρα που λέει για σκευωρία με παρέμβαση στην Δικαιοσύνη, προαναγγέλλει αυτός παρέμβαση στη Δικαιοσύνη «όταν αλλάξουν πολιτικά τα πράγματα», σημείωσε ο Κώστας Βαξεβάνης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά















«Ο κ. Σαμαράς βγήκε και επανέλαβε "θα πάω μέχρι τέλους" εναντίον της κ. Τουλουπάκη, του κ. Μανώλη, όλων των επίκουρων της εισαγγελίας, προαναγγέλλοντας ότι θα ανασυρθεί, εάν αλλάξουν πολιτικά τα πράγματα, η μήνυση» που έκανε και τέθηκε στο αρχείο. Αυτοί δηλαδή που βγαίνουν και λένε ότι έγινε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη προκειμένου να διωχθούν και να υπάρξει η σκευωρία, υπόσχονται ότι όταν έρθουν στην κυβέρνηση θα ανασύρουν τις μηνύσεις εναντίον των εισαγγελέων. 

Πώς θα γίνει αυτό, θα παρέμβουν στην Δικαιοσύνη. 
Η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί, για να ξανανοίξει ένας φάκελος θα πρέπει κάποιος να παρέμβει. Αυτό υπόσχονται», σημείωσε ο κ. Βαξεβάνης.

Σημείωσε ότι «είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές για τους δέκα και κυρίως για τον κ. Σαμαρά και όσους "βγήκαν" επιθετικά. 

Υπάρχουν δύο κατηγορίες, των πρώην υπουργών που δεν λένε πολλά-πολλά και "περνούν κάτω από τα ραντάρ" και αυτών που "σηκώνουν το βάρος", του κ. Σαμαρά, του Άδωνι Γεωργιάδη, κατά καιρούς του κ. Στουρνάρα και του κ. Βενιζέλου, που όσο μιλάει τόσο δυσκολότερα κάνει τα πράγματα, γιατί αυτή τη στιγμή το πράγμα πηγαίνει στην Εισαγγελία».

Το think tank του Σαμαρά απαρτιζόταν από ανθρώπους της Novartis

«Σε εσωτερικά έγγραφα της Novartis», συνέχισε ο κ. Βαξεβάνης, «μία επιστολή και ένα εσωτερικό έγγραφο μεταξύ των στελεχών, καυχόνται ότι το think tank του Σαμαρά στην Ελλάδα αποτελείται από ανθρώπους της Novartis. 

Έχουν βγάλει και φωτογραφία, τον Αυστριακό γενικό διευθυντή της Novartis δίπλα στον κ. Σαμαρά, να συμμετέχει σε think tank, σε πολλές συνεδριάσεις που αφορούσαν την πολιτική του φαρμάκου. 

Πρακτικά, οι άνθρωποι αυτοί -και ο Φρουζής και ο διευθύνων της Novartis- ήταν σύμβουλοι του Σαμαρά. Είναι από μόνο του ανεπίτρεπτο και σίγουρα διαψεύδει τον κ. Σαμαρά που λέει "εγώ δεν είχα καμία σχέση με τη Novartis, μία φορά είδα τον κ. Φρουζή". 

Ποια μία φορά, είχε σχέση συμβούλου με τον πολιτικό του προϊστάμενο, που είναι ο πρωθυπουργός».

«Ας αφήσουμε τους εισαγγελείς να κάνουν τη δουλειά τους (έχουν ανοίξει θυρίδες και λογαριασμούς) και ας πάει ο κάθε αθώος να πει εκεί πέρα τα επιχειρήματά του. Και να βγει να τα πει και στον κόσμο. 

Μέχρι στιγμής μιλάνε για σκευωρία, δεν έχουν πει ότι δίναμε 6 και πλέον δισ. ευρώ στη φαρμακευτική δαπάνη. Αυτά φαίνεται να ήταν απαίτηση της Novartis, αφού στα εσωτερικά της έγγραφα λέει τα συγκεκριμένα 10 φάρμακα πρέπει να "μπουν" στο Δημόσιο, προκειμένου να πλουτίσει η Novartis. 

Και έρχεται ο κ. Γεωργιάδης και βάζει την υπογραφή του. Με υπουργική απόφαση και τα 10 φάρμακα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τα βάζει σε κυκλοφορία. Αυτά είναι τα πραγματικά ερωτήματα», είπε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου